NRK Meny
Normal

Eckhoffs skrekktall: Har aldri skutt feilfritt

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoff (25) har slitt voldsomt med skytingen. Det gjorde også Liv Grete Skjelbreid før hun tok VM-gull i Holmenkollen.

Eckhoff

BOM, BOM, BOM: Tiril Eckhoff måtte ta i bruk tre ekstraskudd på stafetten i Anterselva i januar. Norge ble nummer fem.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skal prøve å kjempe ned alle blinkene for alt det er verdt. Det er jo på en måte det viktigste. Men jeg er forberedt og gleder meg, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Norges beste skiskytterkvinne har til tider hatt store problemer på standplass denne sesongen. På stående skyting har Eckhoff en treffprosent på fattige 70,4. Til sammenligning har feltets beste skytter, Gabriela Soukalova, truffet på 89 prosent av de stående skuddene.

Aldri feilfri

Totalt har tsjekkeren en treffprosent på 92 prosent, mens Eckhoff er blant de aller dårligste med 79 prosent.

Ifølge NRKs ekspert, og statistikkmester, Ola Lunde, har Eckhoff aldri skutt feilfritt i et individuelt verdenscuprenn.

– Jeg håper jo det kommer i VM. Men jeg vet jeg kan gjøre det bra selv om jeg ikke skyter fullt hus også. Det er det privilegiet jeg har når jeg er i bra form, forteller Eckhoff.

Vil kopiere Skjelbreid

Liv Grete Skjelbreid

GULLGLIS: Tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid tok gull på sprinten under VM i Holmenkollen i 2000.

Foto: Greve, Jan / NTB scanpix

En som kjenner seg igjen i Eckhoff, er tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid. Under sesongen 1999/2000 fikk hun ikke tak på skytingen, men under VM på hjemmebane i Holmenkollen skjøt hun fullt hus på sprinten og tok gull.

– Den gangen klaffet alt for meg. Jeg tror ikke dårlig skyting tidligere betyr noe nå. Hun vet selv nivået hun ligger på og hva hun er god for. Det handler om det mentale, å hente ut det siste ekstra, og ikke tenke resultat mens man går, råder NRK-eksperten.

– Det er veldig inspirerende det hun gjorde, medgir Eckhoff.

25-åringen har tredoblet skytetreningen, og tilbragt mange timer i Holmenkollen sammen med skytetrener Joar Himle.

– De i toppen skyter bra, så da må man trene. Nå har jeg stilt inn geværet perfekt og kommer det tåke, så har jeg trent på det også. Jeg er i god i tåke, forteller Eckhoff, som faktisk er blant de beste på liggende skyting - med en treffprosent på 92.

Solgte børsa på Finn

Mix laget

KLARE: Tiril Eckhoff (nr. to f.v.) går mix stafett på VM åpningsdag sammen med Marte Olsbu, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Akkurat nå er det ikke mye mer hun kan gjøre. Hun kan ikke tenke på det hun ikke har fått gjort, sier Skjelbreid.

I høst solgte Eckhoff konkurransevåpenet sitt på «Finn» med følgende beskrivelse: «Jeg selger denne mekanismen, som jeg brukte forrige sesong. Jeg kan ikke skryte av en voldsom treffprosent, men den har ihvertfall noen seire i verdenscupen».

Skytingen er likevel ikke blitt mer stabil med nytt våpen.

– Det er litt annerledes. Men jeg tror nok jeg valgte rett, for jeg sleit mye med geværet i fjor. Det er litt lettere enn det jeg hadde, og det skal jo være positivt, sier medaljehåpet smilende.

Siste nytt

 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal