Eckhoff: – Jeg driter meg ut i dag

Tiril Eckhoff greide ikke å skjule skuffelsen etter at hun sprakk fullstendig på stående under sprinten i Nove Mesto. NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold råder henne til å gjøre justeringer.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

VIDEO: Eckhoff skjøt bra på liggende, men fikk en helsprekk på stående.

– Nei, hva kan jeg si? Halvparten av løpet var veldig bra. Det er stående som gjør at jeg driter meg ut i dag. Det var dårlig, sier hun.

– Det er vanskelig å stabilisere seg i skiskyting, men jeg får prøve videre, sier en tydelig forbannet Eckhoff til NRK etter å havnet på en skuffende 30.-plass.

Eckhoff åpnet bra

Halvard Hanevold

EKSPERT: Halvard Hanevold.

Sprinten begynte imidlertid svært bra for Eckhoff som ledet etter liggende skyting.

Inn til stående skyting fikk skiskytteren problemer med konsentrasjonen og pådro seg hele tre strafferunder.

Dermed var løpet ødelagt for Eckhoff som endte hele 1.24 bak vinneren tyske Laura Dahlmeier, som tok sin første verdenscupseier.

Hun var ett sekund foran sin lagvenninne Franziska Hildebrand. Veronika Vitkova fra Tsjekkia endte på tredjeplass til stor glede for hjemmepublikummet.

– Jeg hadde en bra stafett i går, jeg får med meg det, sier Eckhoff, som var på mixed stafett-laget som gikk inn til seier fredag.

– Må nullstille seg

Det ble ellers en mørk dag for de andre norske skiskytterjentene. Norge endte uten en utøver blant de 20 beste. Marte Olsbu ble Norges beste på 25.-plass. Det ble kun en bom på Olsbu, men det gikk altfor sakte i sporet og hun endte 1.14 bak tyskeren.

Elise Ringen kom på 27.-plass - også hun med en strafferunde.

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold er bekymret over den dårlige stående skytingen til Eckhoff.

– Det er viktig at hun stabiliserer skytingen slik at hun ikke blir usikker før VM. Hun trenger en positiv inngang inn mot prøve-VM, og da er det viktig at en slik usikkerhet setter seg.

– Gjøre endringer

Hanevold råder Eckhoff til å gå gjennom teknikken for å se om det er mulig å gjøre justeringer.

– Først må hun prøve å få et OK resultat i morgen for å få en opptur, deretter må hun finne ut av det tekniske og se om det er nødvendig å gjøre små endringer, sier han.

Også NRKs ekspertkommentator Liv Grete Skjelbreid er bekymret etter den skuffende norske laginnsatsen i Tsjekkia.

– Jeg tror nok hele laget er skuffet over innsatsen i dag. Nå må de nullstille seg. Det viktigste for Tiril nå er at hun greier å være positiv. Hun må ta med seg energien videre, sier Skjelbreid.

Andre norske plasseringer:

Fanny Welle-Strand Horn: 55.-plass.
Thekla Brun-Lie: 71.-plass.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Bayern-sjefen testet positivt

  Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte.

  Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset.

  34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.

  Julian Nagelsmann
  Foto: POOL / Reuters
 • Norge klatrer

  Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

  Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

  Qxc_nUvSGFY
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal