Eckhoff: – Jeg driter meg ut i dag

Tiril Eckhoff greide ikke å skjule skuffelsen etter at hun sprakk fullstendig på stående under sprinten i Nove Mesto. NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold råder henne til å gjøre justeringer.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

VIDEO: Eckhoff skjøt bra på liggende, men fikk en helsprekk på stående.

– Nei, hva kan jeg si? Halvparten av løpet var veldig bra. Det er stående som gjør at jeg driter meg ut i dag. Det var dårlig, sier hun.

– Det er vanskelig å stabilisere seg i skiskyting, men jeg får prøve videre, sier en tydelig forbannet Eckhoff til NRK etter å havnet på en skuffende 30.-plass.

Eckhoff åpnet bra

Halvard Hanevold

EKSPERT: Halvard Hanevold.

Sprinten begynte imidlertid svært bra for Eckhoff som ledet etter liggende skyting.

Inn til stående skyting fikk skiskytteren problemer med konsentrasjonen og pådro seg hele tre strafferunder.

Dermed var løpet ødelagt for Eckhoff som endte hele 1.24 bak vinneren tyske Laura Dahlmeier, som tok sin første verdenscupseier.

Hun var ett sekund foran sin lagvenninne Franziska Hildebrand. Veronika Vitkova fra Tsjekkia endte på tredjeplass til stor glede for hjemmepublikummet.

– Jeg hadde en bra stafett i går, jeg får med meg det, sier Eckhoff, som var på mixed stafett-laget som gikk inn til seier fredag.

– Må nullstille seg

Det ble ellers en mørk dag for de andre norske skiskytterjentene. Norge endte uten en utøver blant de 20 beste. Marte Olsbu ble Norges beste på 25.-plass. Det ble kun en bom på Olsbu, men det gikk altfor sakte i sporet og hun endte 1.14 bak tyskeren.

Elise Ringen kom på 27.-plass - også hun med en strafferunde.

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold er bekymret over den dårlige stående skytingen til Eckhoff.

– Det er viktig at hun stabiliserer skytingen slik at hun ikke blir usikker før VM. Hun trenger en positiv inngang inn mot prøve-VM, og da er det viktig at en slik usikkerhet setter seg.

– Gjøre endringer

Hanevold råder Eckhoff til å gå gjennom teknikken for å se om det er mulig å gjøre justeringer.

– Først må hun prøve å få et OK resultat i morgen for å få en opptur, deretter må hun finne ut av det tekniske og se om det er nødvendig å gjøre små endringer, sier han.

Også NRKs ekspertkommentator Liv Grete Skjelbreid er bekymret etter den skuffende norske laginnsatsen i Tsjekkia.

– Jeg tror nok hele laget er skuffet over innsatsen i dag. Nå må de nullstille seg. Det viktigste for Tiril nå er at hun greier å være positiv. Hun må ta med seg energien videre, sier Skjelbreid.

Andre norske plasseringer:

Fanny Welle-Strand Horn: 55.-plass.
Thekla Brun-Lie: 71.-plass.

Siste nytt

 • Flere endringer i Ski Classics

  Ski Classics innfører en Grand Slam-ordning der målet er å vinne de fire største rennene, eller «The Grand Classics», som arrangøren selv kaller det i en pressemelding. Disse fire er: Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet og Birken. Ingen har foreløpig vunnet alle rennene i samme sesong. Arrangøren varsler også en rekordstor premiepott, men summene annonseres ikke før til høsten.

  Gjeitnes
  Foto: Mario Facchini / newspower,it
 • Varsler Forren-avgjørelse denne uka

  Direktør i Molde FK, Ole Erik Stavrum vil ikke snakke om personalsaken rundt Vegard Forren, men sier avgjørelsen trolig kommer denne uka. – Jeg vil ikke kommentere det som har kommet frem i media, særlig med hensyn til Vegard. Dette er en personalsak og vi jobber grundig med den internt i klubben nå. Jeg håper vi har en avgjørelse i løpet av et par dager, sier Stavrum.

  Ole Erik Stavrum
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal