NRK Meny
Normal

Eckhoff: – Det skal ikke skje igjen

ÖSTERSUND (NRK): ​Skiskytterkvinnene har mål om å bli blant de fem beste nasjonene denne sesongen. Klarer de det får Norge en ekstra plass i verdenscupen.

Tiril Eckhoff

KAPTEIN: Tiril Eckhoff leder an når Norge denne sesongen har mål om å bli blant de fem beste i nasjonscupen for kvinner.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Men for at det skal skje må de trolig stille til start på alle stafettene, noe de ikke klarte i fjor.

– Jeg satt hjemme i Norge og syntes det var veldig irriterende at det skjedde, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Hun snakker om generalprøven før VM i Holmenkollen i fjor. Siden flere av de beste løperne ladet opp til VM sendte Norge B-løpere til verdenscupen i USA to og en halv uke før mesterskapet i Oslo.

Da to av disse ble syke under oppholdet maktet ikke Norge å stille stafettlag.

– Det skal ikke skje igjen, sier «lagkaptein» Eckhoff.

Olsbu og Solemdal sprette sjampanjen

VM-GULL: Sjampanjen fløt da Norge tok VM-gull på kvinnestafetten i skiskyting forrige sesong. Medalje på stafetten hadde vært lagets store mål hele sesongen, i år er målet å bli blant de fem beste nasjonene totalt.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Seks plasser

Konsekvensen ble at Norge tapte verdifulle poeng i nasjonscupen og til slutt endte på en skuffende sjuendeplass, tross VM-gull på nettopp stafett. Konsekvensen av det igjen ble at de denne sesongen kun får stille med fem løpere i verdenscupen.

Antall verdenscupplasser fordeles nemlig ut ifra plassering i nasjonscupen. De fem beste får seks plasser, neste gruppe får fem og så videre.

Derfor har skiskytterkvinnene nå satt seg mål om å bli topp fem.

– Akkurat nå er vi ikke så mange siden det er sykdom i laget, men det er viktig for rekrutteringen slik at vi kan få med unge løpere som kan kjenne på nivået, sier Eckhoff.

Dessuten mener skiskytterkvinnene at et felles mål styrker samholdet.

– Det gjør det. I fjor var målet å ta VM-medalje på stafett og det klarte vi jo! I år er målet å prøve å få tilbake en plass i verdenscupen. Det er viktig å ha et mål å jobbe mot og vi er fullt ut gode nok til å få tilbake den plassen, sier Eckhoff.

Individuelt teller også

For å klare det må hele laget også prestere i individuelle renn siden også disse teller i nasjonscupen.

– Da har det litt mer å si for oss andre om vi blir topp 20 eller topp 30. Alle verdenscuppoeng teller jo, sier Ingrid Landmark Tandrevold som har sin første sesong på landslaget.

Det er de 40 beste som får verdenscuppoeng i et renn.

Herrelaget er forbildet

– Jentene ønsker å få et lag med litt bredde slik som herrelaget. Herrelaget er et forbilde.

I vår tok vi ut sju løpere til elitelaget og ambisjonen er tydelig på at vi skal ha bredde i toppen, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Men foreløpig har det vært en trå start. Etter verdenscupåpningen i Östersund ligger Norge på åttende plass i nasjonscupen etter at Tiril Eckhoff sin 7. plass på sprinten ble Norges beste plassering individuelt.

– Det er mange distanser igjen og vi får bare jobbe mot dem, sier Ekchoff.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal