– Det blir litt krangling og høylytte diskusjoner

Skiskytter Tiril Ekchoff (23) får broren som trener.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff sier hun både skal bruke broren Stian og gamletrener Egil Gjelland som trenere kommende sesong. Her er 23-åringen under verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Før Norges skiskytterforbund ansatte Stian Eckhoff (34) som ny kvinnetrener i spurte de skiskyttersøsteren hans om lov.

– Han er en god trener og en god bror, sier Eckhoff som aldri var i tvil om at hun ville ha broren med på laget.

Storebror Eckhoff har to verdenscupseire som aktiv skiskytter fra 2004 og 2005, og har tidligere vært trener for rekruttlandslaget.

Lillesøster Eckhoff fikk denne sesongen sitt definitive gjennombrudd med OL-medalje i Sotsji.

– Ikke farlig

– Det kan selvfølgelig bli litt krangling. Vi har begge sterke meninger og du skal ikke se bort i fra at det blir høylytte diskusjoner, sier Tiril Ekchoff til NRK.no før hun legger til:

Stian Eckhoff

Stian Eckhoff er ny landslagstrener for skiskytterkvinnene.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Men det er jo veldig mye greiere å forholde seg til egne søsken enn ukjente personer. Det er jo ikke farlig å komme til han. Det blir godt å ha han med på laget.

Mye felles

Mandag ble det klart at de siste årenes kvinnetrener Egil Gjelland går over til herrelaget. Gjelland har vært en suksess, men NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid Poirée, tror kvinnene er i gode hender med Eckhoff som ny trener.

– Som type kjenner jeg ikke per dags dato noen som er bedre egnet enn Stian. Det var et veldig bra valg og utrolig fint for jentene at han takket ja, sier den tidligere skiskytteren.

Selv om Gjelland blir herretrener kommer det, ifølge idrettssjef Per Arne Bontnan, til å være et tett samarbeid mellom herre- og damelaget neste sesong.

Det innebærer blant annet mange felles samlinger.

– Jeg vet at han (Gjeland) kommer til å ha mye å si for laget så jeg tror ikke vi skal være bekymret for å miste ham, sier Tiril Eckhoff.

Vil bruke Gjelland

Grunnet 23-åringens relasjon til den nye treneren kommer trolig Gjelland fortsatt til å ha noe ansvar for akkurat henne. Nøyaktig hvordan det skal løses er foreløpig ikke bestemt.

– Jeg vil ikke at laguttak til VM og verdenscup skal være feil overfor andre så jeg kommer til å bruke både Egil og Stian. Jeg vet at de begge samarbeider bra og tror det blir veldig bra for meg, sier Ekchoff.

Siste nytt

 • Redusert straff for Veerpalu

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) kutter Andrus Veerpalus utelukkelse etter dopingsaken «operasjon Aderlass».

  I mars behandlet CAS' antidoping-avdeling saken. Det førte til at langrennsprofilen utestenges fra all aktivitet i FIS-regi til 28. september i år. Det er en reduksjon fra fire til to år. FIS utelukket ham først for fire år.

  Endringen kommer fram på skiforbundets hjemmeside. Estlenderen Veerpalu dømmes for direkte å ha deltatt i planlegging og gjennomføring av dopingbruk hos utøvere og forsøk på å tildekke saken.

  Under ski-VM i Seefeld i 2019 ble østerrikske langrennsløpere tatt på fersken da de injiserte opptint blod på et hotell. Dette førte så til en omfattende etterforskning der den tyske legen Mark Schmidt ble pekt ut som hovedmann i en stor dopingsak med forgreninger til mange land.

  Veerpalu og Mati Alaver, Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Algo Kärp og Alekséj Poltoranin innrømmet å ha vært involvert.

  Disse fikk fra to og et halvt til fire års utelukkelse. To utøvere (Max Hauke og Dominik Baldauf) ble suspendert for fire år. Hauke fikk også betinget fengsel i fem måneder i Østerrike.

  Veerpalu har to OL- og to VM-gull individuelt i langrenn. Han fylte 50 år i februar. (NTB)

  Veerpalu
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Mourinho tror på Kane-nytt søndag

  Det er uklart hvor lenge Harry Kane blir borte fra fotballen etter at han ikke fullførte Everton-kampen fredag.

  – Jeg vil tro at vi på søndag kan få mer klarhet i dette, men det er åpenbart noe, sa Tottenham-manager José Mourinho. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: PETER POWELL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal