Hopp til innhold

Eckhoff: - Vet jeg er sterkere i år

SJUSJØEN/OSLO (NRK):Tiril Eckhoff fikk tommelen opp etter sesongstarten. Resten av de norske jentene sto igjen med en rekke svarte blinker.

Ekchoff i mål til andreplass

ECKHOFF NUMMER TO: Tiril Eckhoff i mål.

Tiril Eckhoff ble nummer to med en bom på liggende, 3,1 sekunder bak italienske Dorothea Wierer som skjøt fullt hus.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa på skytinga. Spesielt den stående serien. Jeg får ta med meg det, sier Tiril Eckhoff som mener hun er tryggere på å prestere i år.

Hun har trent mer, trent flere lange økter og for første gang er hurtighetstreningen satt i system. Arkitekten bak er den nye treneren Steinar Mundal, som kom fra langrennslandslaget. Men viktigst på Sjusjøen var å sette fem av fem skudd på stående.

– Tiril gjør en kjempejobb på den siste serien, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Wierer inn til seier.

VANT: Dorothea Wierer var best på Sjusjøen lørdag.

– Perset på alt

Tiril Eckhoff mener nå at hun er tryggere på å prestere i år. Beviset mener hun at hun har sett i persing på en rekke tester.

– Jeg har testet og perset på alt i forhold til i fjor. Jeg vet jeg er sterkere. Så vil tiden vise om jeg er like sterk gjennom hele sesongen. Treffprosenten har veldig mye å si, selv om jeg er sterk i styrkerommet eller på maskinen, sier Eckhoff som mener samarbeidet med Mundal har gitt henne mye.

Sportssjef Morten Aa Djupvik mener det var betryggende for Eckhoff med en god start. Samtidig ser han at nivået på de andre ikke sto i stil.

– Det er veldig bra av Tiril. Men vi må være ærlige og si at de andre jentene på elitelaget skyter ikke godt nok i dag. De går bedre i sporet enn tidligere, men vi må jobbe med skytingen frem mot verdenscupåpningen, sier sportssjef Morten Aa Djupvik.

Mye bom

Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Synnøve Solemdal skjøt alle fire bom hver.

– Jeg er veldig skuffet, men heldigvis er Tiril der oppe. I morgen er det fellesstart og det er veldig gøy, sier Marte Olsbu.

– Jeg er skuffet. Jeg får det ikke til på liggende og på stående fullfører jeg ikke helt. Etter fire strafferunder føler man at det ikke er bra nok. Jeg må bare nullstille meg, sier Fanny Horn Birkeland.

Solemdal skjøt fem blinker rett ned på liggende, men på stående ble det full sprekk og hele fire runder.

Eckhoff med fem treff

FULLT HUS: Tiril Eckhoff gjennomførte en strålende skyteserie på stående.

Siste nytt

 • Norsk bronse i EM og gull i junior-VM i skiorientering

  Anna Ulvensøen gikk inn til bronse på mellomdistansen under EM i skiorientering i Latvia, mens Teodor Mo Hjelseth sikret gull på samme distanse i junior-VM.

  Nydalen-utøveren Ulvensøen ble slått med 1.36 minutt av vinneren, estiske Daisy Ludre Schnyder. Svenske Frida Sandberg tok sølvet, 36 sekunder foran Ulvensøen.

  – Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det bra, sa Ulvensøen.

  Jørgen Baklid ble beste norske på herresiden med en femteplass. Han var 13 sekunder bak den siste pallplassen.

  Teodor Mo Hjelseth ble verdensmester på mellomdistansen i juniorklassen. Han representerer i likhet med Ulvensøen Nydalen.

  Hjelseth slo to svensker i kampen om gullet. Isak Lundholm og Tim Lundberg var henholdsvis 12 og 21 sekunder bak vinneren. Ingeborg Roll Mosland tok bronse i kvinneklassen i junior-VM onsdag, mens Kristin Melby Jacobsen endte på plassen bak.

  Birgit Dorthea Madslien ble nummer seks. Sveitsiske Alina Niggli vant foran svenske Elsa Brandt.

  (©NTB)

  skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Sykkel: Wærenskjold tok sin første proffseier i Saudi Tour

  Norske Søren Wærenskjold, som sykler for Uno-X, tok sin første proffseier i dag på tredje etappe i Saudi Tour.

  Den 159,2 kilometer lange etappen gikk fra Al Manshiyah togstasjon til Abu Rakah.

  Wærenskjold vant etappen foran italienske Jonathan Milan. Nederlands Cees Bol tok tredjeplassen.

  – Disse ungguttene våre er uredde. Det er en helt enorm prestasjon de gjør i finalen. De sykler utrolig smart og setter opp Søren på en måte som er drømmemåten å gjøre det på, sier teamsjef Jens Haugland til NTB.

  – Når Søren er i den sonen han var i på denne etappen, er han vrien å slå, fortsetter han.

  Tirsdag ble Erlend Blikra nummer fire på Tourens andre etappe.

  Vegard Stake Laengen og Embret Svestad-Bårdseng sykler også rittet. For henholdsvis UAE og HPH.

  22-åringen fra Mandal har vunnet junior-EM i landeveissykling i 2017. Han vant International Tour of Rhodes sammenlagt i 2020. Og i 2022 tok han VM-gull på tempo og bronse på fellesstart i U23-klassen.

  Det er andre året på rad at det norske sykkellaget Uno-X deltar i rittet i Saudi Arabia. I fjor kritiserte Amnesty lagets deltakelse, og sykkel ekspert Jonas Lindstrøm gikk hardt ut mot laget i en NRK-artikkel i januar. Uno-X selv mener de kan fremme sine verdier ved å stille til start i Saudi Tour.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Ukrainsk stjerne om mulig Russland-retur: – Forferdelig

  Den ukrainske stavhopperen Jaroslava Mahutsjikh er i Ulsteinvik og stiller på Karsten Warholm Invitational.

  Den regjerende verdensmesteren innendørs ønsker ikke russere og belarusere tilbake til idretten, når landet hennes blir angrepet.

  – Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Mange liv har blitt ødelagt og mange har dødd, sier Mahutsjikh til NRK.

  – Hva tenker du om at det nå snakkes om å få dem tilbake?

  – Det er forferdelig. Jeg mener at det ikke er riktig å ta dem tilbake. Men la oss se hvordan det blir, akkurat nå er det bare diskusjoner, sier VM-sølvvinneren fra 2022.

  Det har stormet rundt lederen av den norske utøverkomiteen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, de siste dagene, i kjølvannet av at Den internasjonale olympiske komité (IOC) på onsdag hevdet at majoriteten av utøverrepresentanter ønsket russiske og belarusiske utøvere tilbake til den internasjonale idretten.

  Karsten Warholm Invitational kan du se på NRK 1 torsdag 2. februar fra klokken 20.

  Yaroslava Mahuchikh
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste