Eckhoff: - Vet jeg er sterkere i år

SJUSJØEN/OSLO (NRK):Tiril Eckhoff fikk tommelen opp etter sesongstarten. Resten av de norske jentene sto igjen med en rekke svarte blinker.

Ekchoff i mål til andreplass

ECKHOFF NUMMER TO: Tiril Eckhoff i mål.

Tiril Eckhoff ble nummer to med en bom på liggende, 3,1 sekunder bak italienske Dorothea Wierer som skjøt fullt hus.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa på skytinga. Spesielt den stående serien. Jeg får ta med meg det, sier Tiril Eckhoff som mener hun er tryggere på å prestere i år.

Hun har trent mer, trent flere lange økter og for første gang er hurtighetstreningen satt i system. Arkitekten bak er den nye treneren Steinar Mundal, som kom fra langrennslandslaget. Men viktigst på Sjusjøen var å sette fem av fem skudd på stående.

– Tiril gjør en kjempejobb på den siste serien, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Wierer inn til seier.

VANT: Dorothea Wierer var best på Sjusjøen lørdag.

– Perset på alt

Tiril Eckhoff mener nå at hun er tryggere på å prestere i år. Beviset mener hun at hun har sett i persing på en rekke tester.

– Jeg har testet og perset på alt i forhold til i fjor. Jeg vet jeg er sterkere. Så vil tiden vise om jeg er like sterk gjennom hele sesongen. Treffprosenten har veldig mye å si, selv om jeg er sterk i styrkerommet eller på maskinen, sier Eckhoff som mener samarbeidet med Mundal har gitt henne mye.

Sportssjef Morten Aa Djupvik mener det var betryggende for Eckhoff med en god start. Samtidig ser han at nivået på de andre ikke sto i stil.

– Det er veldig bra av Tiril. Men vi må være ærlige og si at de andre jentene på elitelaget skyter ikke godt nok i dag. De går bedre i sporet enn tidligere, men vi må jobbe med skytingen frem mot verdenscupåpningen, sier sportssjef Morten Aa Djupvik.

Mye bom

Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Synnøve Solemdal skjøt alle fire bom hver.

– Jeg er veldig skuffet, men heldigvis er Tiril der oppe. I morgen er det fellesstart og det er veldig gøy, sier Marte Olsbu.

– Jeg er skuffet. Jeg får det ikke til på liggende og på stående fullfører jeg ikke helt. Etter fire strafferunder føler man at det ikke er bra nok. Jeg må bare nullstille meg, sier Fanny Horn Birkeland.

Solemdal skjøt fem blinker rett ned på liggende, men på stående ble det full sprekk og hele fire runder.

Eckhoff med fem treff

FULLT HUS: Tiril Eckhoff gjennomførte en strålende skyteserie på stående.

Siste nytt

 • Nilsson inn på A-landslaget

  Stina Nilsson (27) har blitt tatt ut på det svenske a-landslaget i skiskyting. Det skriver Sveriges Skiskytterforbund i en pressemelding. Den tidligere langrennsløperen har hatt en såkalt «utviklingsplass» til nå, men får tillit på øverste nivå sammen med svenske stjerner som Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson i tiden fremover. Nilsson fikk gå verdenscup i Östersund i mars, kun ett år etter at hun bestemte seg for å bli skiskytter.

  Skiskyting Sverige
  Foto: Nisse Schmidt/tt / NTB
 • Diamond League-åpningen flyttes

  Diamond League har gjort flere endringer i programmet fram mot OL i Tokyo. Fredag presenterte de denne planen for gjennomføring av friidrettsstevner på høyeste nivå:

  ** Åpningen som skulle ha gått i Rabat 23. mai flyttes til Gateshead samme dato. Her er det både 1500 og 5000 meter for menn på programmet.

  ** Stevnet i Doha 28. mai går som planlagt.

  ** Stevnet som skulle ha gått i Roma 4. juni flyttes til Firenze 10. juni.

  ** Bislett Games, som skulle ha gått 10. juni, flyttes til 1. juli.

  ** Det er foreløpig ingen endringer for stevnene i Stockholm 4. juli, Monaco 9. juli og London 13. juli.

  Britain Athletics European Team Championships
  Foto: Scott Heppell / Ap
 • Ny Bislett-dato, kan bli flyttet

  Fredag la Diamond League-arrangørene fram en revidert stevnekalender for perioden fram til OL i Tokyo. Bislett Games, som skulle ha vært arrangert 10. juni, ligger inne 1. juli. Stevnesjef Steinar Hoen påpeker at det fortsatt er et vesentlig forbehold om at Norge gjenåpnes.

  Han er avhengig av at utøvere fra hele verden skal kunne komme til Norge uten å havne i karantene. Derfor følger han nøye med på myndighetenes planer for koronarestriksjoner.

  – I det mest optimistiske scenariet, skal fase 2 av gjenåpningen starte 16. mai. Fase 3 starte tidligst tre uker etter fase 2. Fase 4 kan starte tidligst tre uker etter fase 3, det vil si 27. juni, påpeker han.

  Hoen mener derfor at han 16. mai vil vite om arrangement 1. juli er realistisk. Før den tid kan han heller ikke begynne å jobbe med deltakerlista.

  – I dag sender jeg ut en melding til alle managere og agenter og ber dem holde av datoen. Men vi må være ærlige. Jeg kan ikke inngå avtaler med utøverne før jeg vet at vi kan arrangere stevnet, sier han.

  0Ty6O8iMTeM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal