Eckhoff: - Vet jeg er sterkere i år

SJUSJØEN/OSLO (NRK):Tiril Eckhoff fikk tommelen opp etter sesongstarten. Resten av de norske jentene sto igjen med en rekke svarte blinker.

Ekchoff i mål til andreplass

ECKHOFF NUMMER TO: Tiril Eckhoff i mål.

Tiril Eckhoff ble nummer to med en bom på liggende, 3,1 sekunder bak italienske Dorothea Wierer som skjøt fullt hus.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa på skytinga. Spesielt den stående serien. Jeg får ta med meg det, sier Tiril Eckhoff som mener hun er tryggere på å prestere i år.

Hun har trent mer, trent flere lange økter og for første gang er hurtighetstreningen satt i system. Arkitekten bak er den nye treneren Steinar Mundal, som kom fra langrennslandslaget. Men viktigst på Sjusjøen var å sette fem av fem skudd på stående.

– Tiril gjør en kjempejobb på den siste serien, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Wierer inn til seier.

VANT: Dorothea Wierer var best på Sjusjøen lørdag.

– Perset på alt

Tiril Eckhoff mener nå at hun er tryggere på å prestere i år. Beviset mener hun at hun har sett i persing på en rekke tester.

– Jeg har testet og perset på alt i forhold til i fjor. Jeg vet jeg er sterkere. Så vil tiden vise om jeg er like sterk gjennom hele sesongen. Treffprosenten har veldig mye å si, selv om jeg er sterk i styrkerommet eller på maskinen, sier Eckhoff som mener samarbeidet med Mundal har gitt henne mye.

Sportssjef Morten Aa Djupvik mener det var betryggende for Eckhoff med en god start. Samtidig ser han at nivået på de andre ikke sto i stil.

– Det er veldig bra av Tiril. Men vi må være ærlige og si at de andre jentene på elitelaget skyter ikke godt nok i dag. De går bedre i sporet enn tidligere, men vi må jobbe med skytingen frem mot verdenscupåpningen, sier sportssjef Morten Aa Djupvik.

Mye bom

Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Synnøve Solemdal skjøt alle fire bom hver.

– Jeg er veldig skuffet, men heldigvis er Tiril der oppe. I morgen er det fellesstart og det er veldig gøy, sier Marte Olsbu.

– Jeg er skuffet. Jeg får det ikke til på liggende og på stående fullfører jeg ikke helt. Etter fire strafferunder føler man at det ikke er bra nok. Jeg må bare nullstille meg, sier Fanny Horn Birkeland.

Solemdal skjøt fem blinker rett ned på liggende, men på stående ble det full sprekk og hele fire runder.

Eckhoff med fem treff

FULLT HUS: Tiril Eckhoff gjennomførte en strålende skyteserie på stående.

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal