NRK Meny
Normal

Eckhoff vraker fjorårets gulloppskrift

SEEFELD (NRK): Tiril Eckhoff takket skytetrener Joar Himle for hjelpen etter triumfen i Holmenkollen, men foran årets VM har 26-åringen valgt å trene mer alene.

Sesongstart skiskyting 2016 på Sjusjøen

TAR GREP: Tiril Eckhoff har trent mye for seg selv i forkant av VM i Hochfilzen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Man finner ut mye da også, sier Eckhoff til NRK en uke foran VM-åpningen i Hochfilzen.

Drøye tre måneder foran verdensmesterskapet i Holmenkollen i fjor, begynte hun å jobbe tett med Joar Himle. Skytetreneren fra Voss ble også nevnt i de mange takketalene etter

Joar Himle

Eckhoff toner ned samarbeidet med skytetrener Joar Himle.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

at feilfri skyting ga et overraskende gull på sprinten.

På spørsmål om de to har samarbeidet også foran mesterskapet i Hockhfilzen, svarer Eckhoff:

– Nei, jeg har vært mye alene og trent bra. Det er helt greit å være for seg selv en del ganger også. Jeg begynner å bli så gammel, vet du!

– Jeg kjenner Tiril godt. Hun har vært litt mer alene, og av og til kan det være greit. Jeg tror hun liker det godt, sier trener Steinar Mundal til NRK.

– Tiril presterer ganske bra med kniven på strupen, og trenger ikke høre at hun må komme i form.

Har skutt mye

I forkant av VM på hjemmebane skjøt Eckhoff etter eget utsagn uvanlig mye med rundt 1000 forsøk på en uke. Selv om hun nå har vært mer for seg selv i oppkjøringen, tror hun skytetreningen har vært like intensiv.

– Det har ikke vært noe mindre enn sist. Det har vært mye skyting, mye trening og mye avslapping. Ikke så mye stress, sier Eckhoff.

– Og dette har gitt resultater?

– Jeg har brukt mye tid med gæveret, så jeg tror det kan bli bra. Men vi får se da! Akkurat nå er jeg ganske trygg på det jeg driver med.

– Hvordan er formen en uke før VM?

Halvard Hanevold

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg syns det går bra, men er litt spent på hvor jeg står. Jeg føler jeg har fått en del tid for meg selv og trent godt. Det har vært veldig viktig for at jeg skal føle meg sterk igjen.

Mellomsesong

Torsdag åpner Eckhoff VM-ukene på Norges mixed-lag sammen med Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu. Bærum-jenta mener stafetten blir en «perfekt start» på mesterskapet, men innrømmer at hun allerede tenker på 2018.

– Jeg er ikke så redd for å prøve og feile nå, men i VM skal jeg fokusere på blinkene og gå fort, sier Eckhoff.

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold mener Eckhoffs avgjørelse om å trene mer alene kan være det hun trenger i VM-forberedelsene.

– Jeg likte godt å jobbe med Joar Himle da jeg var aktiv, men så lenge hun har en plan vil det gå bra. Tiril begynner å bli en erfaren utøver, og inn mot et mesterskap er ofte mye allerede på plass, påpeker han.

– Det var digg. Helt fantastisk å rundt her i dag. Det er det råeste, jeg kan ikke beskrive det, sier en målløs Tiril Eckhoff etter målgang.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint Super-G kvinner
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NM alpint: Super-G kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp