Northug: – To minutter er så mye at du egentlig bør finne på noe annet

BEITOSTØLEN (NRK): Petter Northug (32) er ikke nådig med seg selv etter å ha blitt slått ut allerede i sprintprologen på Beitostølen.

Dermed endte hans første konkurransehelg for sesongen med en 34. plass i prologen lørdag og en disk under fredagens 15 kilometer klassisk intervallstart.

– Bør holde på med noe annet

Northug er ikke nådig med seg selv, nok en gang, i sitt møte med pressen etter prologresultatet.

Han fleipet innledningsvis med at han valgte å bli disket fredag for å «ikke sinke arrangementet» og svarte deretter at han tror det blir vanskelig å få gå verdenscup denne sesongen. Han skal konkurrere på Gålå i Norgescup neste helg og trene de neste ukene, melder Northug.

– Bør holde på med noe annet

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

ALLE VILLE HA SVAR: Fra Petter Northug, etter sprintprologen lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han fikk deretter spørsmål om han kan vurdere sine egne resultater denne helgen.

– Hvis du er to minutter bak her så bør du holde på med noe annet enn langrenn. Det var et spesielt føre og jeg er i dårlig form. Men to minutter er så mye at du bør se etter andre muligheter.

Han svarer deretter «ja, absolutt» på spørsmål om han har sett etter «andre muligheter».

– Jeg er langt unna. Tallene er ærlige i langrenn, sier 32-åringen - og svarte slik da en journalist antydet at to minutter bak fredag ikke var så galt.

– Er du to minutter bak så er du på feil arena. Da bør du gjøre noe annet, sier Northug, ganske nådeløst om seg selv.

Det var for øvrig overraskelsesmannen Gjøran Tefre som vant prologen foran Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Finalene begynner på NRK klokken 11.30.

Holder døra på gløtt

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier at det viktigste for ham var å høre hvordan kroppen til Northug kjentes da skistjernen våknet i dag.

Langrenn Beitostølen

SPRINTTRENER: Arild Monsen, her fra løypene på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Den (kroppen) er bra. Han er nesten redd hver morgen for hvordan det står til. Han sier det er helt greit og er fornøyd, sier Monsen.

– Det (prologen) var ikke fullstendig takras, selv om det var for dårlig. Vi tror begge at pila peker rett vei, sier treneren og påpeker at «ting fort kan snu».

NRK-ekspert Fredrik Aukland er klokkeklar på at Northug har «en lang vei å gå» før han er klar for verdenscuprenn.

Nå reiser Northug hjem for å trene før planen er å gå norgescuprenn på Gålå neste helg, ifølge Monsen.

Eckhoff viste muskler

I dameklassen var det Kristine Stavås Skistad som vant prologen. Den store overraskelsen var imidlertid skiskytter Tiril Eckhoff (28) som ble nummer to. Hun slo blant annet regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla på prologen.

– Dette hadde jeg ikke trodd, sier en smørblid Eckhoff til NRK.

Skiskytteren innrømmer at hun var preget av nervene før hun skulle prøve seg uten børse på Beitosprinten lørdag. Det viste seg imidlertid raskt at 28-åringen kan gi sprinterne noe å bryne seg på.

– Det må sies å være ekstremt imponerende, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn da Eckhoff klokket inn foran regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla.

Alle landslagsjentene gikk for øvrig videre til kvartfinalene klokken 11.30.

Siste nytt

 • Samuelsen forlenger med Haugesund

  Martin Samuelsen (22) blir værende i Haugesund. Opprinnelig utløp låneavtalen med West Ham 30.juli, men nå er klubbene enige om å forlenge avtalen ut sesongen. Angrepsspilleren har spilt 12 Eliteserie-kamper denne sesongen og står bokført med to mål.

  Eliteserien i fotball 2019: Mjøndalen- Haugesund (1-4)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Silva forlater Manchester City

  David Silva spiller sin 10. sesong i Manchester City neste sesong. Det blir hans siste for den engelske fotballklubben. Det bekreftet midtbanestjernen på en pressekonferanse på Gran Canaria, skriver flere medier, deriblant BBC.

  David Silva
  Foto: David Klein / Reuters
 • Rekordtall for fotball-VM

  Frankrikes lag får rekordhøye seertall i fotball-VM på hjemmebane. Kvartfinalen mot Brasil ble sett av 11,9 millioner franske TV-seere. Det er ny rekord for «Les Bleues» og også høyere enn tallet for Frankrikes kvartfinale i mennenes EM på hjemmebane i 2016.

  Tallet er også høyere enn seertallene for Frankrikes gruppekamper mot Peru (10,7 millioner) og Danmark (8,6 millioner) i fjorårets VM for menn. I kvartfinalen mot Argentina trakk «Les Bleus» 12,5 millioner seere.

  Norge mot Frankrike i fotball-VM
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal