Hopp til innhold

Eckhoff var syk i 45 dager: – Jeg har trodd jeg er en «super woman»

Etter en altfor variabel sesong erkjenner Tiril Eckhoff at hun har vært altfor mye syk. – Jeg må lære litt av de dumme valgene jeg har gjort, konstaterer hun.

Tiril Eckhoff

VAR MYE SYK: Tiril Eckhoff.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det er litt mye opp og ned, litt mye oppturer og veldig nedturer. Jeg fikk med meg det viktigste, og det var OL-medalje. Men jeg gleder meg veldig til å starte på nytt. Jeg ser jeg har vært mye sjuk, og må ta tak på sånne ting. Jeg må lære litt av de dumme valgene jeg har gjort, sier hun til NRK.

– Hvor ofte har du vært syk?

– 45 dager. Nesten en og en halv måned, er det ikke det? Dæven, det er trist. Det er litt for mange timer som forsvinner.

– Må lære å si nei

Det er derfor Eckhoff nå snakker om å bli flinkere til å prioritere det hun omtaler som «den kjedelige biten».

– Restitusjon er viktig, å stresse rundt på alt mulig er ikke alltid veldig smart. Jeg må være bedre på spise og sove, sier hun.

Skiskytteren innrømmer samtidig at det ble for mye fokus på det utenomsportslige foran forrige sesong, og at det kan ha gått utover prestasjonene.

– Jeg har kanskje trodd jeg har en jernhelse, men det har jeg ikke. Og jeg har trodd jeg er en «super woman». Det er jeg heller ikke. Så da er det greit å lære at jeg må prioritere trening først, erkjenner Eckhoff.

– Jeg må nok si litt nei til litt sponsorer og utenomsportslige ting, legger hun til.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Skytingen er for dårlig

– Noe annet du har lært?

– Ja, jeg tror jeg skytemessig må bli litt råere på å trene skiskyting, ikke skyting. Så jeg må gjøre det samme fra mai til desember og ha en god progresjon. Jeg må gjøre unna skyte-tingene i mai og begynne på skiskyting med én gang.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde håper uansett Eckhoff får ro og tid til å konsentrere seg om skytingen til neste sesong.

– Hun har gått veldig fort på ski i vinter, det er stort sett skytingen som har vært for dårlig. Hun er en av verdens tre-fire raskeste med all den sykdommen, påpeker han.

– Jeg vil råde henne til å ha en skytetrener som hun forholder seg hundre prosent til. Det blir forhåpentligvis den nye landslagstreneren. Så må hun ta tak i den mentale biten, samt bli enda flinkere på det fysiske og det å holde seg frisk, understreker Ola Lunde.

Les også: Utålmodig Eckhoff vil ha ny trener: – Min årsplan er ingenting

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal