Eckhoff traff endelig blink - men bommet på pallen

CANMORE/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (28) ser ut til å ha et lite problem med seierspaller.

Eckhoff

Eckhoff imponerte med 19 av 20 mulige treff på normaldistansen i Canada.

Da hun skulle på pallen senere på dagen, gikk det imidlertid litt i surr for 28-åringen. Eckhoff så nemlig ikke ut til å vite hvor pallen var og gikk rett forbi, til latter fra de fremmøtte.

Eckhoff har også tidligere hatt sine problemer med seierspaller. På Sjusjøen snublet hun og ramlet av seierspallen.

Selvfølgelig til latterbrøl fra tilskuere og lagvenninner.

Tiril Eckhoff traff ikke helt på alt i Sjusjøen.

Tiril Eckhoff traff ikke helt på alt i Sjusjøen.

NRKs ekspert Ola Lunde har fulgt Tiril Eckhoff i både medgang og motgang, men den siste tiden har det blitt mest av det siste for skiskytteren. Før seieren i Canmore hadde ikke Eckhoff vunnet et verdenscuprenn på over ett år.

Forventningene hans til 28-åringen før normaldistansen var heller ikke store. Eckhoff hadde nemlig store problemer under innskytingen og slet spesielt på stående skyting. Eksperten hadde ikke engang Tiril Eckhoff inne på topp-ti-listen sin for dette rennet.

– Jeg var egentlig ganske rolig, men jeg skjøt veldig dårlig. Patrick (Oberegger, red. anm.) var ganske fortvilet, men jeg var ikke så stresset, forteller Eckhoff om innskytingen.

Ola Lunde

VAR SPENT: NRKs ekspert Ola Lunde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Helt fantastisk

Men når forventningene er som lavest, slår Tiril Eckhoff til.

På torsdagens normaldistanse hadde hun kun ett bomskudd (på stående) før siste og avgjørende ståendeskyting. Til slutt stod hun igjen med fire blinker nede før hun måtte hente seg inn igjen noen sekunder før hun avfyrte det siste skuddet.

– Jeg var spesielt spent på den siste stående skytingen. Særlig da hun stod og kjempet med det siste skuddet. Den jobben hun gjorde der... det er helt fantastisk, sier NRKs erfarne ekspert Ola Lunde.

– Det er kanskje motsatt med meg. Jeg har skutt inn som en gud i hele år, og skutt veldig, veldig dårlig i konkurranse, forteller Tiril Eckhoff, som forteller at hun hørte NRKs ekspert juble bak henne da hun satt sisteskuddet.

– Jeg hørte Lunde da jeg traff, ler hun.

– Deilig med en opptur

19 fulltreffere på en normaldistanse ga ny selvtillit og en etterlengtet seier like før VM.

– Man tviler alltid når man ikke får det til, men plutselig snur det. I år har jeg kjent mye på nedturene, så det var deilig å få en opptur, smiler hun.

Ingrid Landmark Tandrevold, som også traff på 19 av 20 skudd, ble for øvrig nummer fem i Canmore.

 • Fredag er det stafetter i Canmore. De går på NRK fra klokken 20.20 (menn) og 22.45 (kvinner).
Tiril Eckhoff

OPPTUR: Tiril Eckhoff tok sin første seier på over ett år.

Foto: DON EMMERT / AFP

Siste nytt

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Sensasjonsseier til Argentina

  Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23–19 over Kroatia i hovedrunden.

  Kroatene, som tok EM-sølv så sent som for et år siden, kan vente seg tidenes slakt i hjemlige aviser etter fiaskoen. Laget slet i alle deler av spillet på vei mot et ydmykende tap.

  Søramerikanerne tok tidlig en 6-1-ledelse, men kampen jevnet seg så ut. Midtveis i andreomgangen rykket Argentina fra til en 20-16-ledelse.

  Seieren gjør at Argentina har en stor mulighet til å spille kvartfinale. Laget avslutter hovedrunden mot Qatar mandag og trenger ett poeng for å nå cupspillet.

  Argentinas hittil beste VM-innsatser er 12.-plassene fra 2011 og 2015.

  Argentina
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal