Eckhoff tilbake fra sykdom: – Fælt å se fra sofaen

HOCHFILZEN (NRK): Etter en sjeldent sterk sesongstart på Sjusjøen ble Tiril Eckhoff slått ut av forkjølelse. Nå er hun usikker på formen.

Eckhoff

KLAR FOR SESONGSTART: Tiril Eckhoff er spent på formen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • Se verdenscup-sprint for kvinner på NRK1 fra kl. 14

– Det var fælt å se på den første verdenscuprunden fra sofaen. Jeg var veldig misunnelig på de andre på laget, sier Tiril Eckhoff på utøverhotellet Edelweiss i Hochfilzen.

Etter å ha vunnet to strake renn i nasjonal åpning på Sjusjøen lå alt til rette for en sterkere verdenscupstart enn på mange år for 28-åringen.

Men like før hun skulle vise en ny utgave av seg selv mot verdens beste skiskyttere i Pokljuka ble hun syk.

– Jeg trente nok litt mye inn mot Sjusjøen-helga. Og så var det viktig å se venner og familie før jeg gikk i gang. Det endte med en veldig kort forkjølelse.

– Kommer du tilbake like sterk som du var på Sjusjøen?

– Jeg håper jeg er tilbake der jeg var, men jeg er jo usikker. Jeg har ikke pressa kroppen så mye og hadde en rolig sisteøkt før sprinten.

– Viktig for Tiril å se at andre leverer

Det som beroliger Eckhoff er å se at lagvenninnene Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold viste form i Pokljuka. Det gjør at følelsen av press på VM-gullvinneren fra 2016 avtar.

– Det var veldig høyt nivå på de norske jentene i Pokljuka. Jeg har ikke sett noe lignende på lenge, sier Eckhoff, som mener flere på laget har tatt store steg.

Tandrevold og Olsbu støtter seg til konklusjonen.

– Det er enda viktigere for Tiril at andre på laget bidrar til at hun ikke føler at hun er alene om muligheten for å prestere. Det er jo en trygghet når det skjer, sier Tandrevold.

– Hva tror du Tiril kan få til etter sykdomsperioden?

– Jeg tror hun kan vinne hele greia her. Hun går fort på ski og har blitt skikkelig god til å skyte, sier Tandrevold.

Eckhoff og Tandrevold

LAGVENNINNER: Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vil ikke brenne kruttet

Etter den siste treningsøkta, en joggetur i mørket i det snøfylte østerrikske landskapet, er konklusjonen klar fra Eckhoff. Sprinten torsdag kan slå alle veier etter sykdomsperioden.

– Det føles helt greit, men jeg tror ikke jeg skal brenne opp alt kruttet. Jeg er veldig spent.

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal