Eckhoff tilbake fra sykdom: – Fælt å se fra sofaen

HOCHFILZEN (NRK): Etter en sjeldent sterk sesongstart på Sjusjøen ble Tiril Eckhoff slått ut av forkjølelse. Nå er hun usikker på formen.

Eckhoff

KLAR FOR SESONGSTART: Tiril Eckhoff er spent på formen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • Se verdenscup-sprint for kvinner på NRK1 fra kl. 14

– Det var fælt å se på den første verdenscuprunden fra sofaen. Jeg var veldig misunnelig på de andre på laget, sier Tiril Eckhoff på utøverhotellet Edelweiss i Hochfilzen.

Etter å ha vunnet to strake renn i nasjonal åpning på Sjusjøen lå alt til rette for en sterkere verdenscupstart enn på mange år for 28-åringen.

Men like før hun skulle vise en ny utgave av seg selv mot verdens beste skiskyttere i Pokljuka ble hun syk.

– Jeg trente nok litt mye inn mot Sjusjøen-helga. Og så var det viktig å se venner og familie før jeg gikk i gang. Det endte med en veldig kort forkjølelse.

– Kommer du tilbake like sterk som du var på Sjusjøen?

– Jeg håper jeg er tilbake der jeg var, men jeg er jo usikker. Jeg har ikke pressa kroppen så mye og hadde en rolig sisteøkt før sprinten.

– Viktig for Tiril å se at andre leverer

Det som beroliger Eckhoff er å se at lagvenninnene Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold viste form i Pokljuka. Det gjør at følelsen av press på VM-gullvinneren fra 2016 avtar.

– Det var veldig høyt nivå på de norske jentene i Pokljuka. Jeg har ikke sett noe lignende på lenge, sier Eckhoff, som mener flere på laget har tatt store steg.

Tandrevold og Olsbu støtter seg til konklusjonen.

– Det er enda viktigere for Tiril at andre på laget bidrar til at hun ikke føler at hun er alene om muligheten for å prestere. Det er jo en trygghet når det skjer, sier Tandrevold.

– Hva tror du Tiril kan få til etter sykdomsperioden?

– Jeg tror hun kan vinne hele greia her. Hun går fort på ski og har blitt skikkelig god til å skyte, sier Tandrevold.

Eckhoff og Tandrevold

LAGVENNINNER: Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vil ikke brenne kruttet

Etter den siste treningsøkta, en joggetur i mørket i det snøfylte østerrikske landskapet, er konklusjonen klar fra Eckhoff. Sprinten torsdag kan slå alle veier etter sykdomsperioden.

– Det føles helt greit, men jeg tror ikke jeg skal brenne opp alt kruttet. Jeg er veldig spent.

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal