Hopp til innhold

Eckhoff tar verdenscup-pause: – Gambling

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (25) har bestemt seg for å droppe verdenscuprennene i Nord-Amerika og går heller IBU-cup før VM på hjemmebane.

Germany Biathlon World Cup

HAR VM-PLANEN KLAR: Tiril Eckhoff er klar for helgens verdenscuprenn i Italia, men dropper rennene i USA. Her fra Rupholding i helgen.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Norges beste kvinnelige skiskytter har hatt en varierende sesong, med alt fra dårlige plasseringer til geværdrama og kjempesmell på standplass. Det er en av grunnene til at Tiril Eckhoff nå endrer VM-planene.

I stedet for å gå verdenscuprenn i Canada og USA i februar, skal heller 25-åringen gå IBU-cup i Slovenia. Det fordi hun ønsker å unngå den lange flyturen, og tidsforskjellene som følger med.

– Jeg er veldig dårlig på det faktisk, så jeg er veldig glad jeg slipper det, sier Eckhoff til NRK.

Mener hun gambler

Skjelbreid

SKEPTISK: NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Helgens renn i italienske Anterselva blir derfor de siste hun går før VM i Holmenkollen i begynnelsen av mars.

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid, mener Eckhoffs mesterskapsplan er risikabel.

– Jeg synes kanskje hun gambler litt, for hun har så kontroll på det fysiske. Det er skytemessig og duelltrening, og det å beherske de stressede situasjonene på standplass som er det viktigste for Tiril, påpeker Skjelbreid

– Jeg er litt redd for at IBU-cup ikke er god nok konkurranse for henne, for hun bør være mye bedre enn de som går der, legger hun til.

– Best når utvilt

Skiskytternes sportssjef, Morten Aa Djupvik, mener likevel det er riktig valg for Eckhoff.

– Det er en totalvurdering som Tiril og trenerapparatet har lagt sammen, og funnet ut at det er det mest optimale løpet for henne fremover. Historien viser at Tiril er best når hun er utvilt, forklarer Djupvik.

Eckhoff er heller ikke i tvil om avgjørelsen.

– Det er en del stafetter og slik i USA, så jeg vet at jeg gjør et bra valg. Også slipper jeg jetlag og sånn.

Her stikker Tiril Eckhoff fra NRKs intervju

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

Siste nytt

 • Middels åpning for Viktor Hovland i PGA-mesterskapet – første runde på par

  iktor Hovland fikk en start på det jevne i det amerikanske PGA-mesterskapet i golf. Han gikk den første runden på par etter en birdie og en bogey.

  Han var blant dem som startet første runde i majorturneringen i Tulsa på 10. hull. Han spilte stort sett solid, men hadde ikke centimeterne på sin side i jakten på birdier.

  Etter ti strake par kom dagens første birdie på 2. hull. Putten gikk i hullet fra om lag seks meter.

  To hull senere måtte han tåle en bogey. Etter et dårlig utslag valgte han å droppe ballen og pådro seg dermed et straffeslag. Forsøket på å berge par fra nesten 15 meter lyktes ikke.

  På første halvdel var han særlig nær birdie på 11. hull, men ballen ville ikke i hullet. Hans beste putt på den halvdelen av runden leverte han på 15. hull, der han først spilte seg inn i trøbbel og så ut til å få bogey, men berget par med en lang putt.

  På 5. hull misset han en kort birdieputt, men han revansjerte seg ved å senke en vanskelig putt på 6. hull da han var i fare for å få en ny bogey.

  Da nordmannen var ferdig for dagen, var han på delt 24.-plass.

  Rory McIlroy er best av dem som har spilt ferdig. Nordiren leverte en 65-runde, fem slag under par. (NTB)

  PGA: Zurich Classic of New Orleans - First Round. Viktor Hovland.
  Foto: Andrew Wevers / Reuters
 • Branntilløp utsatte VM-kamp

  Det ble en dramatisk opptakt til kampen mellom Danmark og Tyskland i ishockey-VM. Kort tid før kampstart måtte arenaen evakueres på grunn av brann.

  Alle ble beordret ut av hallen etter et branntilløp i nærheten av garderobene. Spillerne måtte ut i sola i fullt ishockeyutstyr.

  Først en time og 40 minutter etter oppsatt starttidspunkt hadde brannfolkene gjort seg ferdige slik at pucken kunne droppes. Lagene utkjempet en sjansefattig forestilling som Tyskland vant 1-0 etter scoring av Marc Michaelis i midtperioden.

  Tyskland har dermed vunnet tre av sine fire første kamper, mens danskene har vunnet to og tapt to.

  Norge spiller i den andre gruppen som går i den nye ishallen i Tammerfors. Der vant USA 3-0 over Storbritannia, som etter fire av sju kamper er sist med ett poeng og ligger an til å rykke ned. Norge har fem poeng.

  Ishockey: treningskamp MECA Hockey Games Norge - Danmark
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 17-åringer herjet – eliteserielagene videre i cupen

  Det ble ingen cupskrell i første runde. Samtlige 12 lag fra eliteserien som var i aksjon torsdag, tok seg videre til andre runde.

  Strømsgodset slet mest, og var eneste eliteserielag som gikk til pause uten å lede. Det til tross for at Hønefoss fikk to røde kort i første omgang. Likevel dro de i land seieren i andre omgang.

  For Rosenborg stod en 17-åring frem. Marius Sivertsen Broholm ble byttet inn, og scoret sitt første mål allerede 40 sekunder senere. Litt senere banket han til fra 20 meter, og klistret ballen i krysset. De vant til slutt 6–0 mot Verdal.

  Tromsø stod for rundens største seier, og la 0–8 i sekken på Ishavsbyen. Der var det også en 17-åring som herjet. Runar Robinsønn Norheim scoret ikke bare tre av målene, han serverte også tre målgivende.

  Slik endte kampene:
  Djerv 1919 – Haugesund 1–3
  Furnes – HamKam 0–7
  Kolbu – Vålerenga 1–5
  Hønefoss – Strømsgodet 0–4
  Hei – Odd 1–6
  Ishavsbyen – Tromsø 0–8
  Rana – Bodø/Glimt 0–4
  Rosseland – Viking 1–6
  Fjøra – Aalesund 0–3
  Verdal – Rosenborg 0–6
  Express – Jerv 0–7
  Østsiden – Sarpsborg 0–7

  Se resultatene i alle kampene her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste