Eckhoff gikk et av sine «råeste løp», men følte hun var uheldig

OBERHOF/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff var helt suveren på sprinten i Oberhof, men hun var langt ifra fornøyd med forholdene i de tøffe løypene.

Yns8L0Ch3T8

TRAFF PÅ ALT: Tiril Eckhoff har beholdt den gode formen hun hadde før jul.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er et av de råeste løpene vi har sett av henne noen gang, sier Ola Lunde om Tiril Eckhoffs suverene prestasjon på sprinten i Oberhof.

– For et løp. Imponerende. Fantastisk, roser kommentator Andreas Stabrun Smith.

For i første løp etter juleferien var Eckhoff i egen klasse med 10 treff, og nest beste langrennstid. Det var hennes 17. verdenscupseier i karrieren, og den fjerde denne sesongen.

– For å være helt ærlig så er jeg fornøyd. Å skyte 0–0 her i Oberhof har aldri skjedd før i min karriere, sa hun til NRK før rennet var over.

Til slutt vant Eckhoff faktisk med nesten halvminuttet på svenske Hanna Öberg.

– Hun virker så rolig, og har så kontroll på standplass, selv om hun bruker litt tid, mener Ola Lunde.

– Det var en kamp

Men 30-åringen tok ikke seieren for gitt tidlig. For mens Oberhof er kjent for et sted med dårlige snøforhold og vind, hadde nå snøen lavet ned den siste uka. I tillegg til at arrangøren har lagt om løypa med flere krevende motbakker, følte Eckhoff at forholdene var tunge – spesielt i starten.

– Det var en kamp, for det er skikkelig løst her ute, forteller Eckhoff.

Hun hadde startnummer 16, og var først ut av de antatt beste løperne. Eckhoff lå lenge an til å få best langrennstid, men forholdene bedret seg, og det var hviterussiske Jelena Krutsjinkina, med startnummer 74, som gikk raskest av samtlige.

– Jeg tror jeg bare var uheldig med trekningen, for jeg var først i den andre gruppa, sier hun på pressekonferansen.

– Men jeg klarte jo å gjøre det bra likevel, legger hun til med et smil.

32cKPO4iO8g

TUNGE FORHOLD: Tiril Eckhoff gikk raskt, men omtalte forholdene som løse og tunge.

Foto: Matthias Schrader / AP

På lørdagens jaktstart skal hun nå gå først ut, og jages av blant annet Öberg.

– Jeg er fornøyd med startposisjonen, og kan gå førsterunden i mitt eget tempo, fastslår den svenske stjernen.

– Jeg må bare prøve å gå mitt eget løp. Jeg kommer jo til å gå alene i front der, så forhåpentligvis så prepper de løypene litt bedre enn i dag, sier Eckhoff.

– Du var ikke fornøyd med det?

– Nei, det var veldig løst. Så hvis jeg må ut å brøyte i morgen så blir ikke det så gøy.

Renndirektør Borut Nunar forklarer at all nysnøen gjorde det vanskelig for løypemannskapet, og at de ikke kunne gjort noe annerledes.

– Det var vanskelig å blande den gamle snøen med den nye, så løypemannskapet gjorde så godt de kunne med de preppemaskinene de hadde. I disse forholdene hadde det mest optimale vært om vi hadde 1000 mennesker på langrennsski som brøytet, og vi visste det ville bli utfordrene, men heldigvis klaget ikke gutta like mye, sier han.

Stor skuffelse for Tandrevold

Marte Olsbu Røiseland beholder ledelsen i verdenscupen med sin femteplass. Ida Lien ble nummer 27, og Karoline Knotten tok en 34.-plass.

For Ingrid Landmark Tandrevold var det en dårlig dag. Med hele fem bom, og en 73.-plass, får hun ikke gå lørdagens jaktstart.

– Det er lenge siden jeg har vært så skuffa som jeg er nå. Jeg følte bare jeg gjorde alt feil, og skulle gjerne gjort det på nytt. Det startet veldig dårlig på liggende, og jeg vet ikke hvorfor jeg bommet, men jeg lot det stresse meg, i stedet for å gjennomføre et OK løp, forteller Tandrevold.

– På sånne dager føler man at man gjør alt feil, men jeg vet jo at jeg ikke gjør det, legger hun til.

Siste nytt

 • Zuccarello med mål og målgivende

  Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

  Scoringen kom etter et flott overgangsspill om lag ti minutter ut i kampen og var det eneste målet i første periode.

  Zuccarello fikk pucken like foran mål fra Kirill Kaprizov, som kunne ha skutt selv, og satte den høyt i mål med et håndleddsskudd fra en trang vinkel.

  Det var nordmannens tredje scoring denne sesongen, og han har vært i storform etter skadeavbrekket. (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • City med kontrollert seier

  Borussia Mönchengladbach fikk det veldig tøft i første kamp mot Manchester City i mesterligaens åttendedelsfinale.

  Kampen ble spilt i Ungarn, men var regnet som hjemmekamp for tyskerne. De klarte ikke skape noe press eller noen sjanser på «bortelaget», og Pep Guardiolas mannskap fikk tidlig kampens første mål da Cancelo dro seg inn og slo et presist innlegg på hodet til Bernardo Silva, som stanget inn 1-0.

  Etter pause fortsatte City presset, og nok en gang fikk Cancelo stå upresset og prikke et innlegg til Bernardo Silva. Denne gangen la portugiseren igjen ballen til Jesus, som pirket den over linja. 2-0 holdt kampen ut, tross en god sjanse til Mönchengladbach på overtid alene med keeper.

  I den andre kampen slet Real Madrid seg til en knepen seier borte mot Atalanta. Italienerne fikk tidlig et rødt kort på Remo Freuler da han taklet Ferland Mendy på vei igjennom forsvaret til Atalanta, og måtte forsvare seg mot et tafatt Real Madrid.

  Spanjolene slet med å skape sjanser, men like før slutt prikket Mendy ballen inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

  Dermed vant Zidanes menn 1-0 i første kamp mot Atalanta.

  Silva og Jesus
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • VM-lab blandet prøvesvar: – Sykt

  Andrew Musgrave er bekymret etter at menneskelige feil gjorde at han fikk uriktig prøvesvar på en blodprøve.

  – Det er helt sykt, forteller briten til NRK.

  Tirsdag fikk både Musgrave og lagkamerat James Clugnet beskjed fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) om at det var funnet antistoffer for korona i blodprøvene deres.

  Britene fikk det ikke til å stemme, ettersom de også tok en antistofftest under Tour de Ski, og de har blitt testen jevnlig for korona siden.

  – Jeg forsto at det ikke var mulig, så James sendte en e-post til FIS. Da fant de ut at de hadde blandet prøvene våre med noen andres. Det er meget spesielt, utbryter Musgrave.

  – De bør ha stålkontroll på laboratoriene når det kommer til dopingtester, utdyper han.

  FIS' etiske sjef Sarah Fussek legger seg flat når NRK ringer, og hun forsikrer om at hun har beklaget til langrennsløperne, men at det ikke er noen grunn til bekymring.

  – Analysene av dopingprøver skjer automatisk, men disse antistofftestene må legges inn manuelt. Derfor er det tastefeil som har gjort at resultatene ble blandet, forklarer hun.

  Andrew Musgrave fra Storbritannia under langrennet i skiløypene på Beitostølen Skiarena søndag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal