Eckhoff: – Jeg har vært skikkelig utladet og deppa

NOVE MESTO/ OSLO (NRK): Etter et VM uten individuelle medaljer, var Tiril Eckhoff tilbake på toppen av pallen. Nå innrømmer 29-åringen at hun var langt nede etter mesterskapsfiaskoen.

2020 Biathlon World Championships

SLO TILBAKE: Etter et VM uten individuelle medaljer, slo Tiril Eckhoff tilbake i Nove Mesto.

Foto: LEONHARD FOEGER

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg visste at jeg var i god form, men jeg var skikkelig teknisk ute av det i VM. Nå er jeg litt tilbake igjen. Det er godt å bevise for meg selv og for alle andre, sa Eckhoff til SVT etter søndagens seier.

For på fellesstarten i tsjekkiske Nove Mesto slo 29-åringen tilbake og vant suverent.

Det etter et VM der ble det to stafettgull, men ingen individuelle medaljer. Nå forteller Eckhoff at hun var langt nede etter mesterskapet.

– For å være helt ærlig så har jeg vært skikkelig utladet og deppa over mine egne prestasjoner, men jeg har brukt tiden veldig bra og fått litt hjelp hjemmefra på stilling og det tekniske, forteller Eckhoff.

Tok viktige poeng

Og den tekniske biten satt i Nove Mesto. Med 19 av 20 treff og lynrask fart i sporet, kunne Eckhoff ta seg tid til å vinke til de få funksjonærene som hadde tatt plass på en tribune stengt for publikum.

– Det er et kjempeløp. Det er ett av de beste fellesstartløpene jeg har sett i år. Nå er Tiril tilbake der hun var i januar-runden, forteller NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde.

JiqzPm8kO-0

Eckhoff kunne juble igjen etter det som har vært en tung periode.

Foto: Petr David Josek

Og med dagens seier gikk Eckhoff forbi svenske Hanna Öberg i kampen om seieren i verdenscupen sammenlagt, samtidig som luken opp til Dorothea Wierer minket til 69 poeng.

Hva tenker du om verdenscupen sammenlagt?

– Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg til løpene i Kontiolahti og forhåpentligvis også Holmenkollen. Hun har en betydelig større sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt nå, sier Lunde.

– Helt umulig å lese

Samtidig er det vinnere av verdenscupen sammenlagt i fjor, som fortsatt har overtaket på Eckhoff. Og til tross for en noe svak uttelling i Nove Mesto, vil ikke NRKs ekspert avskrive den italienske skiskytteren.

– Wierer er helt umulig å lese. Plutselig er det en god dag, og plutselig er det en dårlig dag. Hun har alltid vært god til å skrape sammen en form og holde den, det var det hun gjorde da hun vant verdenscupen i fjor også, sier Lunde.

Kun to poeng bak Eckhoff jakter svenske Öberg også på sammenlagtseieren, og Eckhoff er klar på at det er to sterke konkurrenter.

– Jeg konkurrere mot to som er veldig stabile, så jeg må bare ha fokus på meg selv og prøve å gjøre gode skirenn hele veien ut. Heldigvis stryker jeg noen dårlige skirenn, så da kommer jeg enda nærmere Dorothea (Wierer) tror jeg, avslutter Eckhoff.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal