Hopp til innhold

Eckhoff: – Jeg har vært skikkelig utladet og deppa

NOVE MESTO/ OSLO (NRK): Etter et VM uten individuelle medaljer, var Tiril Eckhoff tilbake på toppen av pallen. Nå innrømmer 29-åringen at hun var langt nede etter mesterskapsfiaskoen.

2020 Biathlon World Championships

SLO TILBAKE: Etter et VM uten individuelle medaljer, slo Tiril Eckhoff tilbake i Nove Mesto.

Foto: LEONHARD FOEGER

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg visste at jeg var i god form, men jeg var skikkelig teknisk ute av det i VM. Nå er jeg litt tilbake igjen. Det er godt å bevise for meg selv og for alle andre, sa Eckhoff til SVT etter søndagens seier.

For på fellesstarten i tsjekkiske Nove Mesto slo 29-åringen tilbake og vant suverent.

Det etter et VM der ble det to stafettgull, men ingen individuelle medaljer. Nå forteller Eckhoff at hun var langt nede etter mesterskapet.

– For å være helt ærlig så har jeg vært skikkelig utladet og deppa over mine egne prestasjoner, men jeg har brukt tiden veldig bra og fått litt hjelp hjemmefra på stilling og det tekniske, forteller Eckhoff.

Tok viktige poeng

Og den tekniske biten satt i Nove Mesto. Med 19 av 20 treff og lynrask fart i sporet, kunne Eckhoff ta seg tid til å vinke til de få funksjonærene som hadde tatt plass på en tribune stengt for publikum.

– Det er et kjempeløp. Det er ett av de beste fellesstartløpene jeg har sett i år. Nå er Tiril tilbake der hun var i januar-runden, forteller NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde.

JiqzPm8kO-0

Eckhoff kunne juble igjen etter det som har vært en tung periode.

Foto: Petr David Josek

Og med dagens seier gikk Eckhoff forbi svenske Hanna Öberg i kampen om seieren i verdenscupen sammenlagt, samtidig som luken opp til Dorothea Wierer minket til 69 poeng.

Hva tenker du om verdenscupen sammenlagt?

– Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg til løpene i Kontiolahti og forhåpentligvis også Holmenkollen. Hun har en betydelig større sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt nå, sier Lunde.

– Helt umulig å lese

Samtidig er det vinnere av verdenscupen sammenlagt i fjor, som fortsatt har overtaket på Eckhoff. Og til tross for en noe svak uttelling i Nove Mesto, vil ikke NRKs ekspert avskrive den italienske skiskytteren.

– Wierer er helt umulig å lese. Plutselig er det en god dag, og plutselig er det en dårlig dag. Hun har alltid vært god til å skrape sammen en form og holde den, det var det hun gjorde da hun vant verdenscupen i fjor også, sier Lunde.

Kun to poeng bak Eckhoff jakter svenske Öberg også på sammenlagtseieren, og Eckhoff er klar på at det er to sterke konkurrenter.

– Jeg konkurrere mot to som er veldig stabile, så jeg må bare ha fokus på meg selv og prøve å gjøre gode skirenn hele veien ut. Heldigvis stryker jeg noen dårlige skirenn, så da kommer jeg enda nærmere Dorothea (Wierer) tror jeg, avslutter Eckhoff.

Siste nytt

 • Ein død i fotballbråk i Argentina

  Politiet måtte bruke tåregass og gummikuler for å stanse bråket under ein fotballkamp i Buenos Aires i natt. Ein person døydde.

  Uroa oppstod då folk pressa på for å kome seg inn på dei allereie fullpaka tribunene under toppkampen mellom Boca Juniors og Gimnasia y Esgrima.

  Då dei greidde å trenge gjennom portane, sprang tilskodarar ut på bana for å kome seg unna. Då var det spela ni minutt av kampen. Bilete viser spelarane i full fart mot garderobene for å kome seg vekk frå folkemassene og tåregassen.

  – Det blei heilt umogeleg å puste, sa dommaren.

  Ein 57 år gammal mann døydde av hjarteattakk under bråket.

  Fotballbråk i Argentina
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Portugal, Wales og Skottland til omspel-finale

  Portugal, Wales og Skottland tok seg torsdag kveld vidare i omspelet om to plassar i fotball-VM for kvinner neste år.

  Alle tre venta lenge med sine sigersmål. Portugals 2-1-mål over Belgia kom i det 89. minutt. Både Wales (mot Bosnia) og Skottland (mot Austerrike) måtte ha ekstraomgangar for å vinne 1-0.

  Omspelfinalene tysdag: Portugal - Island, Skottland - Irland og Sveits - Wales.

  Dei to beste vinnarane, rangert etter gruppespel og omspelfinale, går til VM. Den tredje vinnaren går til vidare omspel mot lag frå andre erdsdeler i februar.

  VM går i Australia og New Zealand i juli/august.

  Wales jubler
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Zucca med mål og målgivande

  Mats Zuccarello noterte seg for eitt mål og ei målgivande pasning då hans Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks i oppkøyringskamp torsdag.

  Nordmannen spelte ikkje i Wilds to førre kampar, men var på isen i drygt 18 minutt mot Blackhawks.

  I første periode var han servitør då Marco Rossi scora. Seinare la lagkamerat Frederik Gaudreau på til 2–0. Blackhawks' Jack Johnson scora i andre periode, men Zuccarello svarte like etter.

  I tredje periode fastsette Sam Steel sluttresultatet til 4–1 for Wild.

  Wild serieopnar heime mot Zuccarellos gamleklubb New York Rangers 13. oktober. Dei spelar sin siste oppkøyringskamp mot Dallas Stars laurdag. .

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste