Hopp til innhold

Eckhoff vurderte å gi seg – nå satser hun mot nytt OL

SOLDIER HOLLOW/CANMORE (NRK): Å få venninnen Ingrid Landmark Tandrevold (22) inn på landslaget har gjort at Tiril Eckhoff (28) nå tør å se frem mot OL 2022.

Eckhoff og Tandrevold.

GODE VENNINNER: Ingrid Landmark Tandrevold sier det er et stort kompliment at hun kan være en årsak til at Tiril Eckhoff forlenger karrieren.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg var litt sånn i tenkeboksen etter sesongen. Det var liksom litt hardt å starte igjen på ny sesong, men jeg tror det kan bli veldig bra nå.

Det svarer Tiril Eckhoff på om hun nå synes det er enklere å tenke på et OL om tre år enn det var før denne sesongen startet. Og en av de viktigste grunnene er klubbvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold.

Tandrevold og Eckhoff på tur

PÅ SAMLING: Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff i sitt sedvanlige gode humør på samling i Europa før sesongen.

Foto: Ingrid Landmark Tandrevold

– Jeg har en likesinnet kanskje. En som er glad i å gjøre litt utenom. Glad i å ha det gøy, og ikke bare ligge på hotellrommet. Jeg er veldig glad for ha Ingrid med på tur, og jeg liker å tro at hun liker meg med på tur også, forklarer Eckhoff, som hele tiden har sagt hun i hvert fall vil gå til VM neste år.

– Vi ønsker å beholde hele laget til OL, og det er viktig. At Tiril har sagt hun vil fortsette, er noe vi selvsagt er glade for, sier trener Sverre Waaler Kaas.

– Får ikke lov til å slutte

Det er liten tvil om at Fossum-løperne trives i hverandres selskap. Når NRK får bli med dem på en treningsøkt innendørs i Canmore sitter latteren løst. Det har den i grunn gjort under hele oppholdet på andre siden av Atlanteren. De to skiskytterne snakker om hvor mye de koser seg med kaféturer og shopping i kulda.

– Hva tenker du om at du kan forlenge Tirils karriere?

– Det tar jeg som et veldig stort kompliment, svarer Tandrevold.

Hun får ikke lov til å slutte før etter OL i hvert fall. Det er helt uaktuelt. Ikke snakk om en gang, fortsetter hun og ler.

Eckhoff og Tandrevold - challenge

PÅFUNN: Både Tandrevold og Eckhoff postet dette bildet i sosiale medier.

Foto: Privat

– Viktig for prestasjon

For Eckhoff og seks år yngreTandrevold ler mye. Og selv om nedturene fortsatt kommer innimellom, innrømmer Eckhoff at hun ikke lenger tenker like mye på det «vanlige liv».

– Denne sesongen har vi det veldig morsomt. Det er gøy å være på et lag som er så sterkt, og når de presterer, vet jeg at jeg også kan gjøre det. Det gjør det enklere for alle, mener Eckhoff.

– Hvor viktig er trivsel for å prestere?

– Veldig viktig, i hvert fall for meg som er en så sosial person, mener Eckhoff, som også sikret sesongens første seier i Canada.

Tandrevold og Eckhoff i Canmore

KALDT: Tandrevold og Eckhoff koste seg i kanadiske Canmore, til tross for at det var for kaldt til å gå renn. En joggetur med maske ble løsningen.

Foto: Privat

Også Tandrevold har gjort karrierebeste i vinter, da hun ble nummer to i Antholz i januar. Hun gir Eckhoff mye av æren.

– Vi trener jo sammen hele året, så når hun gjør det bra er det en veldig god referanse for meg. Når vi er på tur, så har vi også veldig god nytte av hverandre fordi vi som regel har det veldig morsomt. Denne gjengen er jo som en «second family», så vi er avhengig av å ha det morsomt på tur, sier 22-åringen.

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste