Eckhoff om tabberenn før VM: – Det dummeste jeg har gjort

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff var så oppspilt over å få gå et renn i gul trøye at hun brøt sitt eget råd. Hun beskriver det som en forferdelig opplevelse.

Tiril Eckhoff

DÅRLIG DAG: Tiril Eckhoff ble nummer 18 på 15 kilometer i verdenscupen i Pokljuka. Hun mener hun aldri skulle ha gått.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

29-åringen hadde en fantastisk januarperiode, men på normaldistansen i Pokljuka ble det bare en 18.-plass. Dagen etter reiste hun hjem med sykdom.

Nå forteller Eckhoff at hun angrer på at hun gikk 15-kilometeren i høyden 1400 meter over havet.

– Det er ikke noe gøy å gå dårlige skirenn, og ikke noe vits i å trene på å være dårligere enn det man er. Det er greit at man trosser sine egne råd, driter seg ut og kan lære av det, sier Eckhoff til NRK.

Tiril Eckhoff

SUPERSESONG: Tiril Eckhoff etter seieren på jaktstarten i Ruhpolding. Hun håper den gode formen fortsatt er på plass etter en liten sykdomsperiode.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Kjente på presset

For hun hadde kjent på dårlig form og slim i lungene flere dager før rennet, men at hun i samråd med lege likevel mente konkurranse var forsvarlig. Dermed brøt hun sitt eget slagord: «Er du i tvil, hvil».

Eckhoff fortalte først om opplevelsen i sin egen poskast, «Kant ut».

– Det er helt jævlig å gå skirenn når du ikke er 100 prosent. Det er det dummeste jeg har gjort. Etterpå var jeg som en kokt hummer, og det så ut som «I’m gonna die». Det eneste positive var at jeg tok noen poeng på Dorothea Wierer, sier verdenscuplederen.

– Jeg kjente på presset, og hadde så lyst til å gå med den gule trøya, og klarte liksom ikke å stå i mitt eget råd.

Viruset slapp heldigvis taket. På plass i Anterselva føler Eckhoff seg nå VM-klar, og tror ikke sykdomsperioden eller «tabberennet» har ødelagt oppkjøringen og formen.

Les også: Våpenproblemer for Røiseland – tok til tårene før VM-start

Botnan

LANDSLAGSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

– Mange var skeptiske

Eckhoff hadde uansett tenkt til å reise tilbake til Norge, slik også Ingrid Tandrevold og Johannes Thingnes Bø gjorde, fremfor å være igjen i høyden i Italia.

Og for Eckhoff betyr ofte en tur hjem til venner og familie at hun blir syk.

– Det var mange som var skeptiske til at jeg skulle reise hjem, men så ble jeg syk der og da kunne jeg gjøre akkurat som jeg ville.

Mixed, Anterselva

KLARE: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø utgjør Norges lag på blandet stafett under VM-åpningen torsdag.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Landslagsledelsen rådet i utgangspunktet utøverne til å bli værende med laget.

– Jo flere som kan ligge i høyden er jo på en måte bedre, men flere av løperne hadde ligget der rundt jul og nyttår også, og fått en lang periode, så å reise hjem et par dager er helt OK, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Eckhoff, som for første gang går inn i et mesterskap som storfavoritt, mener «ferien» ga utbytte.

– Jeg har vært på reise siden starten av november og ser de samme trynene døgnet rundt. Da er det litt deilig å være vanlig.

Les også: Sterke reaksjoner på Eckhoffs samarbeid med kontroversiell kostholdsveileder

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal