Hopp til innhold

Eckhoff om tabberenn før VM: – Det dummeste jeg har gjort

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff var så oppspilt over å få gå et renn i gul trøye at hun brøt sitt eget råd. Hun beskriver det som en forferdelig opplevelse.

Tiril Eckhoff

DÅRLIG DAG: Tiril Eckhoff ble nummer 18 på 15 kilometer i verdenscupen i Pokljuka. Hun mener hun aldri skulle ha gått.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

29-åringen hadde en fantastisk januarperiode, men på normaldistansen i Pokljuka ble det bare en 18.-plass. Dagen etter reiste hun hjem med sykdom.

Nå forteller Eckhoff at hun angrer på at hun gikk 15-kilometeren i høyden 1400 meter over havet.

– Det er ikke noe gøy å gå dårlige skirenn, og ikke noe vits i å trene på å være dårligere enn det man er. Det er greit at man trosser sine egne råd, driter seg ut og kan lære av det, sier Eckhoff til NRK.

Tiril Eckhoff

SUPERSESONG: Tiril Eckhoff etter seieren på jaktstarten i Ruhpolding. Hun håper den gode formen fortsatt er på plass etter en liten sykdomsperiode.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Kjente på presset

For hun hadde kjent på dårlig form og slim i lungene flere dager før rennet, men at hun i samråd med lege likevel mente konkurranse var forsvarlig. Dermed brøt hun sitt eget slagord: «Er du i tvil, hvil».

Eckhoff fortalte først om opplevelsen i sin egen poskast, «Kant ut».

– Det er helt jævlig å gå skirenn når du ikke er 100 prosent. Det er det dummeste jeg har gjort. Etterpå var jeg som en kokt hummer, og det så ut som «I’m gonna die». Det eneste positive var at jeg tok noen poeng på Dorothea Wierer, sier verdenscuplederen.

– Jeg kjente på presset, og hadde så lyst til å gå med den gule trøya, og klarte liksom ikke å stå i mitt eget råd.

Viruset slapp heldigvis taket. På plass i Anterselva føler Eckhoff seg nå VM-klar, og tror ikke sykdomsperioden eller «tabberennet» har ødelagt oppkjøringen og formen.

Les også: Våpenproblemer for Røiseland – tok til tårene før VM-start

Botnan

LANDSLAGSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

– Mange var skeptiske

Eckhoff hadde uansett tenkt til å reise tilbake til Norge, slik også Ingrid Tandrevold og Johannes Thingnes Bø gjorde, fremfor å være igjen i høyden i Italia.

Og for Eckhoff betyr ofte en tur hjem til venner og familie at hun blir syk.

– Det var mange som var skeptiske til at jeg skulle reise hjem, men så ble jeg syk der og da kunne jeg gjøre akkurat som jeg ville.

Mixed, Anterselva

KLARE: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø utgjør Norges lag på blandet stafett under VM-åpningen torsdag.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Landslagsledelsen rådet i utgangspunktet utøverne til å bli værende med laget.

– Jo flere som kan ligge i høyden er jo på en måte bedre, men flere av løperne hadde ligget der rundt jul og nyttår også, og fått en lang periode, så å reise hjem et par dager er helt OK, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Eckhoff, som for første gang går inn i et mesterskap som storfavoritt, mener «ferien» ga utbytte.

– Jeg har vært på reise siden starten av november og ser de samme trynene døgnet rundt. Da er det litt deilig å være vanlig.

Les også: Sterke reaksjoner på Eckhoffs samarbeid med kontroversiell kostholdsveileder

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Tiger Woods trakk seg fra PGA-mesterskapet

  Tiger Woods trakk seg fra det amerikanske PGA-mesterskapet etter en tung 79-runde søndag. Det er første gang han har trukket seg fra en majorturnering.

  Arrangøren meldte etter avslutningen av lørdagens runde at golflegenden har gitt beskjed om at han ikke kommer til å spille søndagens runde.

  Woods haltet rundt på banen i kjølig vær og sjenerende vind, og runden ni slag over par er hans dårligste i turneringen noensinne, og den tredje dårligste i en majorturnering. Underveis fikk han bogey på fem strake hull.

  Etter lørdagens runde var han på delt sisteplass blant de 79 spillerne som fortsatt var med i PGA-mesterskapet. Norske Viktor Hovland hadde også en tung dag. 24-åringen hadde problemer på dag tre, og falt på listene etter en rekke bogeyer. Hovland både startet og avsluttet dagen med bogey, og med seks stykker totalt leverte han en runde fem slag over par. Det gir delt 45.-plass før siste runde.

  PGA Championship - Round 3
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste