Hopp til innhold

Eckhoff om tabberenn før VM: – Det dummeste jeg har gjort

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff var så oppspilt over å få gå et renn i gul trøye at hun brøt sitt eget råd. Hun beskriver det som en forferdelig opplevelse.

Tiril Eckhoff

DÅRLIG DAG: Tiril Eckhoff ble nummer 18 på 15 kilometer i verdenscupen i Pokljuka. Hun mener hun aldri skulle ha gått.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

29-åringen hadde en fantastisk januarperiode, men på normaldistansen i Pokljuka ble det bare en 18.-plass. Dagen etter reiste hun hjem med sykdom.

Nå forteller Eckhoff at hun angrer på at hun gikk 15-kilometeren i høyden 1400 meter over havet.

– Det er ikke noe gøy å gå dårlige skirenn, og ikke noe vits i å trene på å være dårligere enn det man er. Det er greit at man trosser sine egne råd, driter seg ut og kan lære av det, sier Eckhoff til NRK.

Tiril Eckhoff

SUPERSESONG: Tiril Eckhoff etter seieren på jaktstarten i Ruhpolding. Hun håper den gode formen fortsatt er på plass etter en liten sykdomsperiode.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Kjente på presset

For hun hadde kjent på dårlig form og slim i lungene flere dager før rennet, men at hun i samråd med lege likevel mente konkurranse var forsvarlig. Dermed brøt hun sitt eget slagord: «Er du i tvil, hvil».

Eckhoff fortalte først om opplevelsen i sin egen poskast, «Kant ut».

– Det er helt jævlig å gå skirenn når du ikke er 100 prosent. Det er det dummeste jeg har gjort. Etterpå var jeg som en kokt hummer, og det så ut som «I’m gonna die». Det eneste positive var at jeg tok noen poeng på Dorothea Wierer, sier verdenscuplederen.

– Jeg kjente på presset, og hadde så lyst til å gå med den gule trøya, og klarte liksom ikke å stå i mitt eget råd.

Viruset slapp heldigvis taket. På plass i Anterselva føler Eckhoff seg nå VM-klar, og tror ikke sykdomsperioden eller «tabberennet» har ødelagt oppkjøringen og formen.

Les også: Våpenproblemer for Røiseland – tok til tårene før VM-start

Botnan

LANDSLAGSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

– Mange var skeptiske

Eckhoff hadde uansett tenkt til å reise tilbake til Norge, slik også Ingrid Tandrevold og Johannes Thingnes Bø gjorde, fremfor å være igjen i høyden i Italia.

Og for Eckhoff betyr ofte en tur hjem til venner og familie at hun blir syk.

– Det var mange som var skeptiske til at jeg skulle reise hjem, men så ble jeg syk der og da kunne jeg gjøre akkurat som jeg ville.

Mixed, Anterselva

KLARE: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø utgjør Norges lag på blandet stafett under VM-åpningen torsdag.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Landslagsledelsen rådet i utgangspunktet utøverne til å bli værende med laget.

– Jo flere som kan ligge i høyden er jo på en måte bedre, men flere av løperne hadde ligget der rundt jul og nyttår også, og fått en lang periode, så å reise hjem et par dager er helt OK, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Eckhoff, som for første gang går inn i et mesterskap som storfavoritt, mener «ferien» ga utbytte.

– Jeg har vært på reise siden starten av november og ser de samme trynene døgnet rundt. Da er det litt deilig å være vanlig.

Les også: Sterke reaksjoner på Eckhoffs samarbeid med kontroversiell kostholdsveileder

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal