Eckhoff om oppstyret som venter Nilsson: – Misunner henne ikke

Det er stor interesse for svenske Stina Nilssons skiskytterdebut i august. Tiril Eckhoff er spent på hvordan konkurrenten vil takle det. Selv har hun slitt med forventningspress.

Stina Nilsson trener i Östersund

I ÖSTERSUND: Stina Nilsson har nærmest bodd på skytebanen i Östersund denne våren.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

– Den (oppmerksomheten) får hun kose seg med i fred, så får jeg gjøre min vante jobb. Det er jo litt godt å kunne være anonym iblant også. Ikke hele tiden være en offentlig person, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff

SPENT: Tiril Eckhoff har ikke akkurat noe imot at Stina Nilsson får mer oppmerksomhet enn henne selv. Eckhoff tror Nilsson kan bli en farlig konkurrent.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Ikke nervøs

Stina Nilsson (26), tidligere en av verdens beste langrennsløpere, gjør seg nå klar for en ny sesong, men som skiskytter. Overgangen har fått mye oppmerksomhet både i Norge og Sverige.

Nå er det klart at hun får sin konkurransedebut under det svenske mesterskapet i rulleskiskyting 28. august. Nilsson har trent enorme mengder skyting, men ingen har før sett henne på skytebanen i konkurranse. Derfor forventer både forbundet og hun selv mye oppmerksomhet under rulleskimesterskapet.

– Den kan bli ganske stor, tror jeg. Men det er bare kult for svensk skiskyting, sier Nilsson i et videointervju med NRK.

– Er du nervøs?

– Nei, ikke foreløpig.

Glad Nilsson får oppmerksomhet

Tiril Eckhoff vet godt hvordan det er å leve med et stort forventningspress. I et følelsesladd NRK-intervju før VM i 2015 åpnet Eckhoff opp om hvor tøft hun til tider synes det er å leve med presset.

Fem år senere har hun fått en god del mer erfaring, og det er blitt både VM-gull og flere verdenscupseire, men hun er fortsatt glad når andre tar litt av oppmerksomheten.

Som Stina Nilsson gjør nå.

– Det kommer et trykk når du gjør det bra, eller dårlig. Nå er hun ganske fersk så da gjør det kanskje ikke så mye, men jeg misunner henne ikke det, sier Eckhoff.

Selv er Nilsson rolig, enn så lenge.

– Jeg lever i nuet og tar situasjonene når de dukker opp, sier hun.

Eckhoff gleder seg til å konkurrere mot sin nye svenske rival og tror Nilson byttet idrett fordi hun merket at hun hadde et skytetalent.

– Du kan jo prøve det i ny og ned og hvis du merker at du får det til blir man jo ekstra trigget for å klare det. Så jeg tipper hun har et godt skytetalent.

– Det er veldig stor sjanse for at hun blir en av mine argeste konkurrenter, sier den norske skiskytterstjernen.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Mol/Sørum er årets lag i Europa

  Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa under en galla i Ljubljana.

  – Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.

  Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende.

  – Det er veldig stas. Det er en stor pris i volleyballmiljøet, og det er gøy å vinne den etter en god sesong, sier makker Sørum.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side, og kom aldri inn i kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen. Det var fantastisk artig, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  Ruud spilte foran et nesten fullsatt TD Garden i Boston. På TV-skjermen kunne man høre et høylydt publikum og verdenslag som støttet Opelka.

  – Jeg hører ikke så mye som blir sagt, men man føler åpenbart trykket. De er åpenbart at “Team World” er på hjemmebane. Det er flest amerikanere på laget, så jeg merket det i de gamene jeg slet og han hadde noen breakballer mot meg, sier Casper Ruud til NRK.

  Amerikaneren var alt annet enn imponert over underlaget.

  – Helt annerledes bane. Cincinnati var rask. Denne var treg og død, sier Opelka da NRK spør om han merket forskjell på Ruud fra han møtte ham i Cincinnati for en måneds tid siden.

  Ruud er fortsatt aktuell for flere kamper i helgen, enten single søndag eller double en av dagene.

  – Jeg er klar hvis jeg må spille, men tar det som det kommer. Det er virkelig i morgen de største poengen skal deles ut. Det var en perfekt måte å starte denne turneringen på.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Totalt skal det spilles om 24 poeng.

  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal