Eckhoff om oppstyret som venter Nilsson: – Misunner henne ikke

Det er stor interesse for svenske Stina Nilssons skiskytterdebut i august. Tiril Eckhoff er spent på hvordan konkurrenten vil takle det. Selv har hun slitt med forventningspress.

Stina Nilsson trener i Östersund

I ÖSTERSUND: Stina Nilsson har nærmest bodd på skytebanen i Östersund denne våren.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

– Den (oppmerksomheten) får hun kose seg med i fred, så får jeg gjøre min vante jobb. Det er jo litt godt å kunne være anonym iblant også. Ikke hele tiden være en offentlig person, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff

SPENT: Tiril Eckhoff har ikke akkurat noe imot at Stina Nilsson får mer oppmerksomhet enn henne selv. Eckhoff tror Nilsson kan bli en farlig konkurrent.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Ikke nervøs

Stina Nilsson (26), tidligere en av verdens beste langrennsløpere, gjør seg nå klar for en ny sesong, men som skiskytter. Overgangen har fått mye oppmerksomhet både i Norge og Sverige.

Nå er det klart at hun får sin konkurransedebut under det svenske mesterskapet i rulleskiskyting 28. august. Nilsson har trent enorme mengder skyting, men ingen har før sett henne på skytebanen i konkurranse. Derfor forventer både forbundet og hun selv mye oppmerksomhet under rulleskimesterskapet.

– Den kan bli ganske stor, tror jeg. Men det er bare kult for svensk skiskyting, sier Nilsson i et videointervju med NRK.

– Er du nervøs?

– Nei, ikke foreløpig.

Glad Nilsson får oppmerksomhet

Tiril Eckhoff vet godt hvordan det er å leve med et stort forventningspress. I et følelsesladd NRK-intervju før VM i 2015 åpnet Eckhoff opp om hvor tøft hun til tider synes det er å leve med presset.

Fem år senere har hun fått en god del mer erfaring, og det er blitt både VM-gull og flere verdenscupseire, men hun er fortsatt glad når andre tar litt av oppmerksomheten.

Som Stina Nilsson gjør nå.

– Det kommer et trykk når du gjør det bra, eller dårlig. Nå er hun ganske fersk så da gjør det kanskje ikke så mye, men jeg misunner henne ikke det, sier Eckhoff.

Selv er Nilsson rolig, enn så lenge.

– Jeg lever i nuet og tar situasjonene når de dukker opp, sier hun.

Eckhoff gleder seg til å konkurrere mot sin nye svenske rival og tror Nilson byttet idrett fordi hun merket at hun hadde et skytetalent.

– Du kan jo prøve det i ny og ned og hvis du merker at du får det til blir man jo ekstra trigget for å klare det. Så jeg tipper hun har et godt skytetalent.

– Det er veldig stor sjanse for at hun blir en av mine argeste konkurrenter, sier den norske skiskytterstjernen.

Siste nytt

 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal