Eckhoff om oppstyret som venter Nilsson: – Misunner henne ikke

Det er stor interesse for svenske Stina Nilssons skiskytterdebut i august. Tiril Eckhoff er spent på hvordan konkurrenten vil takle det. Selv har hun slitt med forventningspress.

Stina Nilsson trener i Östersund

I ÖSTERSUND: Stina Nilsson har nærmest bodd på skytebanen i Östersund denne våren.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

– Den (oppmerksomheten) får hun kose seg med i fred, så får jeg gjøre min vante jobb. Det er jo litt godt å kunne være anonym iblant også. Ikke hele tiden være en offentlig person, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff

SPENT: Tiril Eckhoff har ikke akkurat noe imot at Stina Nilsson får mer oppmerksomhet enn henne selv. Eckhoff tror Nilsson kan bli en farlig konkurrent.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Ikke nervøs

Stina Nilsson (26), tidligere en av verdens beste langrennsløpere, gjør seg nå klar for en ny sesong, men som skiskytter. Overgangen har fått mye oppmerksomhet både i Norge og Sverige.

Nå er det klart at hun får sin konkurransedebut under det svenske mesterskapet i rulleskiskyting 28. august. Nilsson har trent enorme mengder skyting, men ingen har før sett henne på skytebanen i konkurranse. Derfor forventer både forbundet og hun selv mye oppmerksomhet under rulleskimesterskapet.

– Den kan bli ganske stor, tror jeg. Men det er bare kult for svensk skiskyting, sier Nilsson i et videointervju med NRK.

– Er du nervøs?

– Nei, ikke foreløpig.

Glad Nilsson får oppmerksomhet

Tiril Eckhoff vet godt hvordan det er å leve med et stort forventningspress. I et følelsesladd NRK-intervju før VM i 2015 åpnet Eckhoff opp om hvor tøft hun til tider synes det er å leve med presset.

Fem år senere har hun fått en god del mer erfaring, og det er blitt både VM-gull og flere verdenscupseire, men hun er fortsatt glad når andre tar litt av oppmerksomheten.

Som Stina Nilsson gjør nå.

– Det kommer et trykk når du gjør det bra, eller dårlig. Nå er hun ganske fersk så da gjør det kanskje ikke så mye, men jeg misunner henne ikke det, sier Eckhoff.

Selv er Nilsson rolig, enn så lenge.

– Jeg lever i nuet og tar situasjonene når de dukker opp, sier hun.

Eckhoff gleder seg til å konkurrere mot sin nye svenske rival og tror Nilson byttet idrett fordi hun merket at hun hadde et skytetalent.

– Du kan jo prøve det i ny og ned og hvis du merker at du får det til blir man jo ekstra trigget for å klare det. Så jeg tipper hun har et godt skytetalent.

– Det er veldig stor sjanse for at hun blir en av mine argeste konkurrenter, sier den norske skiskytterstjernen.

Siste nytt

 • Ny lagkamerat for Froome og Hagen

  Den klatresterke canadiske Michael Woods har i likhet med Carl Fredrik Hagen signert for hardtsatsende Israel Start-Up Nation foran neste sesong.

  33 år gamle Woods, som tok VM-bronse på fellesstarten i 2018, har signert en treårskontrakt.

  I tillegg til Froome og Carl Fredrik Hagen har profiler som Daryl Impey og Patrick Bevin signert kontrakter med laget den siste tiden.

  Michael Woods
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Positiv koronatest i Barcelona

  En spiller i troppen til den spanske fotballgiganten Barcelona har testet positivt på koronaviruset.

  Det bekrefter klubben selv på sine nettsider onsdag.

  Den aktuelle spilleren er ikke navngitt, men Barcelona opplyser at det dreier seg som én av de ni spillerne som etter planen skulle ha innledet oppkjøringen til neste sesong denne uken.

  De ni spillerne er Pedri, Trincão, Matheus Fernandes, Todibo, Wagué, Alena, Rafinha, Miranda og Oriol Busquets.

  HPoQ6SaBaAg
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • Skadesmell for RBK-Skjelbred

  Rosenborg-spiller Per Ciljan Skjelbred pådro seg en strekk mot Sarpsborg søndag og må belage seg på fire uker på sidelinjen.

  Det opplyser klubben på sine nettsider.

  Midtbaneprofilen kom nylig hjem til Trondheim etter flere sesonger i tysk fotball.

  CdJlJ
  Foto: Trond Reidar Teigen / Trond Reidar Teigen

Sendeplan

Kl. Program Kanal