Eckhoff om møtet med foreldrene: – Vi bare gråt

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoffs (25) gullmøte med foreldrene ble tårevått.

Tiril Eckhoff møter foreldrene etter VM-gullet

STORT ØYEBLIKK: Da Tiril Eckhoff møtte pappa Knut og mamma Elin etter gullet, kom tårene på ny.

– Vi sa vel ikke så mye. Vi bare gråt, forteller verdensmesteren om møtet med mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff etter gullet.

Tiril Eckhoff kastet seg i armene på foreldrene foran pressen etter den enorme prestasjonen på hjemmebane. De hadde fulgt rennet spent fra tirbunen.

– Det var veldig moro. At Tiril klarer å nå målene sine er fantastisk, sier mamma Elin.

– Sånn man drømmer om

Foreldrene var ikke alene om å være rørt.

– Jeg fikk skikkelig klump i halsen. Det vekker følelser, sier trener og bror Stian Eckhoff til pressen.

For da Tiril Eckhoff for første gang i karrieren skjøt fullt hus og gikk inn til VM-gull på sprinten med klar margin, trodde storebroren knapt det han så.

– Det er sånn man drømmer om. Jeg hadde ikke forventet det. Jeg hadde trodd vi kunne være med å kjempe, men ikke at det skulle gå så bra. I dag innfridde vi så det sang.

Søskenparet Eckhoff

BROR OG TRENER: Skiskytterkvinnenes trener, Stian Eckhoff, hadde ikke trodd søsteren Tiril Eckhoff skulle ta VM-gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mye foreldrearbeid

Mamma Elin Kampenhaug står ved siden av. Hun forteller at med tre barn, Stian, Kaja og Tiril, som drev med samme idrett, har mye av livet handlet om skiskyting.

– Vi har lagt ned nesten for mye arbeid. Det var nesten så mor ikke orket mer, men i dag glemmer vi det, sier hun og smiler.

– Tiril var ni år første gang hun prøvde skiskyting. Det var ett år før hun fikk lov til å skyte. Men hun har vært med på skiskyting siden hun gikk i bleie, legger hun til, og røper at det alltid var Tiril det var mest temperament i av søsknene.

Dårlig samvittighet

Stian Eckhoff nikker bekreftende.

– Tiril har alltid vært veldig tøff, men hun fikk kjørt seg litt av storebror, så jeg har hatt litt dårlig samvittighet. Hun var den råeste av oss tre søsknene. Når du gjør ditt beste løp noensinne den dagen det betyr som mest, sier det litt om hva som bor i den jenta, forteller han.

Men det har ikke bare vært lett å være både kvinnelandslagstrener, og storebroren til lagets beste utøver.

– Når det går bra er det jo lett å være begge deler. Men når det går dårlig kunne jeg tenke meg bare å være trener, for da får du Tiril uten filter, forklarer Stian Eckhoff.

– Ikke vært her uten Stian

Derfor har han også overlatt deler av ansvaret til andre denne VM-sesongen. Steinar Mundal har hatt ansvaret for det fysiske, mens Joar Himle har kommet inn som skytetrener.

– Jeg har egentlig vært lite tett på Tiril i det siste, innrømmer han.

Sprintverdensmesteren føler uansett hun har mye å takke broren for.

– Vi har et veldig bra forhold, og vi rydder ting når det kommer i veien. Jeg hadde ikke vært her uten Stian, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Seier til Killi

  Johanne Killi gikk helt til topps i dagens verdenscupkonkurranse i friski (Big Air). Hun vant med 179 poeng til sammen. Guilia Tanno tok andreplassen og Silvia Bertagna tok tredjeplassen.

  80h9Usxi1-E
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Tande hopper ikke lagkonkurransen

  Daniel-André Tande hopper ikke lagkonkurransen lørdag. Inn kommer Johann André Forfang. Tande fikk seg en smell i går da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal ble truffet av en løpsk ski. Han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Planen er at Tande skal hoppe individuelt søndag.

  Tande
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Slalåm-starten utsatt

  Det er tøffe værforhold i Val-d'Isère, og derfor har dagens verdenscuprenn i slalåm blitt utsatt. Det skulle egentlig starte klokken 09, men nå er starten flyttet til klokken 11.15. Henrik Kristoffersen er et av de norske håpene i dette rennet.

  -sbdvlJO6d0
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal