Eckhoff om møtet med foreldrene: – Vi bare gråt

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoffs (25) gullmøte med foreldrene ble tårevått.

Tiril Eckhoff møter foreldrene etter VM-gullet

STORT ØYEBLIKK: Da Tiril Eckhoff møtte pappa Knut og mamma Elin etter gullet, kom tårene på ny.

– Vi sa vel ikke så mye. Vi bare gråt, forteller verdensmesteren om møtet med mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff etter gullet.

Tiril Eckhoff kastet seg i armene på foreldrene foran pressen etter den enorme prestasjonen på hjemmebane. De hadde fulgt rennet spent fra tirbunen.

– Det var veldig moro. At Tiril klarer å nå målene sine er fantastisk, sier mamma Elin.

– Sånn man drømmer om

Foreldrene var ikke alene om å være rørt.

– Jeg fikk skikkelig klump i halsen. Det vekker følelser, sier trener og bror Stian Eckhoff til pressen.

For da Tiril Eckhoff for første gang i karrieren skjøt fullt hus og gikk inn til VM-gull på sprinten med klar margin, trodde storebroren knapt det han så.

– Det er sånn man drømmer om. Jeg hadde ikke forventet det. Jeg hadde trodd vi kunne være med å kjempe, men ikke at det skulle gå så bra. I dag innfridde vi så det sang.

Søskenparet Eckhoff

BROR OG TRENER: Skiskytterkvinnenes trener, Stian Eckhoff, hadde ikke trodd søsteren Tiril Eckhoff skulle ta VM-gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mye foreldrearbeid

Mamma Elin Kampenhaug står ved siden av. Hun forteller at med tre barn, Stian, Kaja og Tiril, som drev med samme idrett, har mye av livet handlet om skiskyting.

– Vi har lagt ned nesten for mye arbeid. Det var nesten så mor ikke orket mer, men i dag glemmer vi det, sier hun og smiler.

– Tiril var ni år første gang hun prøvde skiskyting. Det var ett år før hun fikk lov til å skyte. Men hun har vært med på skiskyting siden hun gikk i bleie, legger hun til, og røper at det alltid var Tiril det var mest temperament i av søsknene.

Dårlig samvittighet

Stian Eckhoff nikker bekreftende.

– Tiril har alltid vært veldig tøff, men hun fikk kjørt seg litt av storebror, så jeg har hatt litt dårlig samvittighet. Hun var den råeste av oss tre søsknene. Når du gjør ditt beste løp noensinne den dagen det betyr som mest, sier det litt om hva som bor i den jenta, forteller han.

Men det har ikke bare vært lett å være både kvinnelandslagstrener, og storebroren til lagets beste utøver.

– Når det går bra er det jo lett å være begge deler. Men når det går dårlig kunne jeg tenke meg bare å være trener, for da får du Tiril uten filter, forklarer Stian Eckhoff.

– Ikke vært her uten Stian

Derfor har han også overlatt deler av ansvaret til andre denne VM-sesongen. Steinar Mundal har hatt ansvaret for det fysiske, mens Joar Himle har kommet inn som skytetrener.

– Jeg har egentlig vært lite tett på Tiril i det siste, innrømmer han.

Sprintverdensmesteren føler uansett hun har mye å takke broren for.

– Vi har et veldig bra forhold, og vi rydder ting når det kommer i veien. Jeg hadde ikke vært her uten Stian, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

1cf0_K6B65U

Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

Siste nytt

 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Raja tar trusegrep

  Kulturminister Abid Raja (V) vil legge press på internasjonale håndballedere for å få fjernet regelen om at beachkvinnene må spille i truser, skriver VG.

  Raja forteller til avisen at han har sendt brev til ministerne med ansvar for idrett i Sverige og Danmark og invitert dem til å lage en felles erklæring mot Det internasjonale håndballforbundets (IHFs) regler for bekledning i beachhåndball.

  – Jeg synes det er rart i 2021 at vi fortsatt er der at når kvinnene selv sier at de ønsker å velge sin egen bekledning, må de fremdeles presses inn i minimale truser. Det er skammelig at IHF ikke tar innover seg likestillingsaspektene ved dette når flere påpeker at det er sexistisk, sier kulturministeren. (NTB)

  NRK flytter til Ensjø
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carapaz knuste konkurrentene

  I mange kilometer hadde Richard Carapaz og Brandon McNulty en luke på mellom 20 og 15 sekunder ned til konkurrentene. Etter hvert måtte McNulty gi seg, og Carapaz sikret Ecuadors andre OL-gull i historien.

  Det var en god stund et brudd som hadde en avstand på rundt 14 minutter på det meste. Men med 45 kilometer igjen ble de fire rytterne hentet inn.

  De norske, som var Tobias Foss, Markus Hoelgaard, Tobias Johannessen og Andreas Leknessund, hang godt med i hovedfeltet lenge. Leknessund fikk etter hvert litt problemer med sykkelen, og måtte slippe.

  Det samme måtte de andre nordmennene da det stadig nærmet seg målgang.

  Tour de France-vinner Tadej Pogacar angrep i en av de tøffeste stigningene, men det holdt ikke inn for sloveneren.

  Også Wout van Aert prøvde å ta igjen teten, men heller ikke han klarte det, til tross for at han var nære.

  Han endte i en spennende avslutning med Pogacar, der Van Aert var best. Tour de France-vinneren måtte nøye seg med bronse.

  Cycling - Road - Men's Road Race - Final
  Foto: Matthew Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal