Eckhoff om møtet med foreldrene: – Vi bare gråt

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoffs (25) gullmøte med foreldrene ble tårevått.

Tiril Eckhoff møter foreldrene etter VM-gullet

STORT ØYEBLIKK: Da Tiril Eckhoff møtte pappa Knut og mamma Elin etter gullet, kom tårene på ny.

– Vi sa vel ikke så mye. Vi bare gråt, forteller verdensmesteren om møtet med mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff etter gullet.

Tiril Eckhoff kastet seg i armene på foreldrene foran pressen etter den enorme prestasjonen på hjemmebane. De hadde fulgt rennet spent fra tirbunen.

– Det var veldig moro. At Tiril klarer å nå målene sine er fantastisk, sier mamma Elin.

– Sånn man drømmer om

Foreldrene var ikke alene om å være rørt.

– Jeg fikk skikkelig klump i halsen. Det vekker følelser, sier trener og bror Stian Eckhoff til pressen.

For da Tiril Eckhoff for første gang i karrieren skjøt fullt hus og gikk inn til VM-gull på sprinten med klar margin, trodde storebroren knapt det han så.

– Det er sånn man drømmer om. Jeg hadde ikke forventet det. Jeg hadde trodd vi kunne være med å kjempe, men ikke at det skulle gå så bra. I dag innfridde vi så det sang.

Søskenparet Eckhoff

BROR OG TRENER: Skiskytterkvinnenes trener, Stian Eckhoff, hadde ikke trodd søsteren Tiril Eckhoff skulle ta VM-gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mye foreldrearbeid

Mamma Elin Kampenhaug står ved siden av. Hun forteller at med tre barn, Stian, Kaja og Tiril, som drev med samme idrett, har mye av livet handlet om skiskyting.

– Vi har lagt ned nesten for mye arbeid. Det var nesten så mor ikke orket mer, men i dag glemmer vi det, sier hun og smiler.

– Tiril var ni år første gang hun prøvde skiskyting. Det var ett år før hun fikk lov til å skyte. Men hun har vært med på skiskyting siden hun gikk i bleie, legger hun til, og røper at det alltid var Tiril det var mest temperament i av søsknene.

Dårlig samvittighet

Stian Eckhoff nikker bekreftende.

– Tiril har alltid vært veldig tøff, men hun fikk kjørt seg litt av storebror, så jeg har hatt litt dårlig samvittighet. Hun var den råeste av oss tre søsknene. Når du gjør ditt beste løp noensinne den dagen det betyr som mest, sier det litt om hva som bor i den jenta, forteller han.

Men det har ikke bare vært lett å være både kvinnelandslagstrener, og storebroren til lagets beste utøver.

– Når det går bra er det jo lett å være begge deler. Men når det går dårlig kunne jeg tenke meg bare å være trener, for da får du Tiril uten filter, forklarer Stian Eckhoff.

– Ikke vært her uten Stian

Derfor har han også overlatt deler av ansvaret til andre denne VM-sesongen. Steinar Mundal har hatt ansvaret for det fysiske, mens Joar Himle har kommet inn som skytetrener.

– Jeg har egentlig vært lite tett på Tiril i det siste, innrømmer han.

Sprintverdensmesteren føler uansett hun har mye å takke broren for.

– Vi har et veldig bra forhold, og vi rydder ting når det kommer i veien. Jeg hadde ikke vært her uten Stian, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Karlsson vant i åpningen

  Stortalentet Frida Karlsson fortsetter å imponere. I dag vant hun ti-kilometeren etter å ha ledet fra start til mål i den svenske langrennsåpningen. Hun slo den svenske langrennsdronningen Charlotte Kalla med 6,2 sekunder, mens treer Moa Lundgren endte 36,8 sekunder bak Karlsson.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Emil Iversen er slått ut

  – Det ryker noen store kanoner her nå. Emil Iversen er ute, Sindre Bjørnestad Skar er også ute., sier Torgeir Bjørn. Fredrik Riseth vant det siste kvartfinaleheatet, like bak fulgte Richard Jouve. Thomas Helland Larsen gikk videre på tid. Det samme gjelder Finn-Hågen Krogh.

  Langrennsåpning Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dårlig start for Halfvarsson

  Calle Halfvarsson viste svake takter under den svenske langrennsåpningen. Han åpnet sesongen med 13.-plass på 15 kilometer fri i Gällivare. Jens Burman vant løpet, og ned til Halfvarsson skilte det nesten halvannet minutt.

  – Han ser sliten ut, sa SVTs ekspertkommentator Anders Blomqvist.

  VM ski 2019. Langrenn menn, 50 km fellesstart fristil
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal