NRK Meny
Normal

Eckhoff nummer fem på fellesstarten

Tiril Eckhoff (23) ble beste norske skiskytter med 5.-plass på kvinnenes fellesstart i verdenscupen søndag. OL-dronningen Darja Domratsjeva cruiset inn til seier.

Tiril Eckhof ble beste norske under dagens skiskytterrenn og endte på en femteplass.

Tiril Eckhoff leverte godt på standplass, men fikk ikke opp toppfarten i sporet. Dermed ble den en femteplass på 23-åringen.

Selv med to bom for Domratsjeva kunne ingen nekte hviterusseren hennes tredje verdenscupseier for sesongen.

Domratsjeva gikk alene over målstreken, med finske Kaisa Mäkäräinen 22,2 sekunder bak på andreplass.

Olga Zaitseva fra Russland tok tredjeplassen.

– Kult at jeg er med i toppen

Eckhoff, som sikret fellesstartbronse i Sotsji-OL, hadde én bom hver på første og siste skyting. Hun var 1.12,2 minutt bak Domratsjeva i mål.

23-åringen er fornøyd med utviklingen denne sesongen.

– Det er gøy at jeg får det til, jeg har jobbet hardt for å komme opp hit og det er kult at jeg kan være med i toppen, sier Eckhoff til NRK.

– Fått et mentalt overskudd

Denne sesongen har skiskytteren jobbet mye med det mentale, noe hun selv mener er grunnen for at hun er blitt blant verdenscupens mest stabile utøvere.

– Jeg har jobbet med å være forberedt og se for meg at jeg lykkes, og det har klart det veldig bra i år. Jeg har fått et mentalt overskudd, sier en fornøyd Eckhoff.

I verdenscupen sammenlagt ligger Eckhoff på fjerdeplass.

Mäkäräinen overtok ledelsen

Tora Berger fikk det ikke til å stemme på standplass søndag. Lesja-løperen kom skjevt ut med to strafferunder allerede etter den første liggendeskytingen.

Totalt bommet Berger fire ganger og gikk i mål 1.29 bak vinneren på en åttendeplass. Dermed overtok Mäkäräinen den gule trøya.

Det gjenstår seks renn for skiskytterene før sesongen er over, Mäkäräinen leder verdenscupen 14 poeng foran Tora Berger. På tredjeplass, 16 poeng bak Berger, ligger Domratsjeva.

Fanny Welle-Strand Horn hadde tre bom og endte på 19.-plass på fellesstarten.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset