Hopp til innhold

Eckhoff med knusende overlegen seier: – Et perfekt løp

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff fikk en solid VM-revansje med en prikkfri sprint i Kontiolahti.

Tiril Eckhoff vant sprinten i Kontiolahti

ENDELIG SEIER: Tiril Eckhoff var i en klasse for seg selv på fredagens sprint.

– Det var et perfekt løp. Jeg må ta med meg det, sier Tiril Eckhoff kledelig beskjedent til NRK.

Og har selvsagt helt rett.

For Eckhoff leverte en feilfri sprint i finske Kontiolahti med null bom og supertid i sporet, og fikk med det en solid opptur etter nedturen i VM tidligere i vinter.

OBS! Sprinten er ikke helt ferdig, men det er ingen løpere igjen ute i sporet som kan true Eckhoff.

Triumfen følger også opp den solide 2.-plassen på sprinten i prøve-OL i Sør-Korea forrige uke.

– Jeg var litt usikker på kropp og sjel i dag. Men jeg er veldig fornøyd med skytingen, spesielt på stående. Den var skikkelig bra, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff

SEIERSGLIS: Tiril Eckhoff smilte forståelig nok bredt etter seieren.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Jeg tok meg sammen, var avslappet og gjorde bare jobben. Da datt skivene ned. Det var en superfølelse. Det har ikke vært slik tidligere i sesongen, forteller hun om den siste skytingen.

– Kanskje jeg kan unne meg en ferie?

26-åringen avsluttes også på solid vis med sisterunden i sporet, og hadde den soleklart beste langrennstiden.

– Hadde jeg det? Det hadde jeg ikke trodd. Det var kult å høre. Det føltes ikke sånn. Men alt i alt var dette et kjempeløp, sier Eckhoff.

Hun innrømmer også at oppturen smaker ekstra godt etter den skuffelsen i VM. Og Eckhoff var som vanlig selvironisk med det hele.

– Det er godt at det løsner på slutten av sesongen. Kanskje jeg kan unne meg en ferie i april nå, da. Jeg vurderte kanskje å ikke gjøre det, sier hun og ler.

Seieren er Eckhoffs tredje i verdenscupen, og den første siden VM-sprinten på Holmenkollen i fjor. Alle de tre seirene er for øvrig i nettopp sprint.

Stian Eckhoff i Östersund i 2005

SLÅTT AV LILLESØSTER: Her jubler Stian Eckhoff for sin andre verdenscupseier i 2005. Nå er lillesøster Tiril Eckhoff foran med sine tre triumfer.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix / NTB scanpix

Endelig bedre enn storebror

Interessant gjør også dette Eckhoff til beste løper i familien hennes i verdenscupsammenheng. Storebror og nåværende landslagstrener Stian Eckhoff står nemlig med to verdenscupseirer.

– Det er veldig deilig. Spesielt at jeg slår Stian Eckhoffs resultater. Det er på tide. Det er en milepæl, sier Eckhoff med et smil.

NRKs skiskytingekspert Ola Lunde tar av seg hatten over Eckhoffs prestasjon.

– Det var en fantastisk sprint. Det var helt rått! Det var en glimrende liggende serie, en glimrende stående serie og en super sisterunde. Det er imponerende, sier han.

Den tyske VM-dronningen Laura Dahlmeier tok 2.-plassen, mens Darja Domratsjeva fra Hviterussland endte på 3. plass.

Eckhoffs seier betyr naturlig nok at hun går først ut på lørdagens jaktstart.

Marte Olsbu ble nest beste norske løper med sin 31. plass. Øvrige norske resultater: Hilde Fenne (36. plass), Synnøve Solemdal (43. plass) og Marion Rønning Huber (71. plass).

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste