Hopp til innhold

Eckhoff med knusende overlegen seier: – Et perfekt løp

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff fikk en solid VM-revansje med en prikkfri sprint i Kontiolahti.

Tiril Eckhoff vant sprinten i Kontiolahti

ENDELIG SEIER: Tiril Eckhoff var i en klasse for seg selv på fredagens sprint.

– Det var et perfekt løp. Jeg må ta med meg det, sier Tiril Eckhoff kledelig beskjedent til NRK.

Og har selvsagt helt rett.

For Eckhoff leverte en feilfri sprint i finske Kontiolahti med null bom og supertid i sporet, og fikk med det en solid opptur etter nedturen i VM tidligere i vinter.

OBS! Sprinten er ikke helt ferdig, men det er ingen løpere igjen ute i sporet som kan true Eckhoff.

Triumfen følger også opp den solide 2.-plassen på sprinten i prøve-OL i Sør-Korea forrige uke.

– Jeg var litt usikker på kropp og sjel i dag. Men jeg er veldig fornøyd med skytingen, spesielt på stående. Den var skikkelig bra, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff

SEIERSGLIS: Tiril Eckhoff smilte forståelig nok bredt etter seieren.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Jeg tok meg sammen, var avslappet og gjorde bare jobben. Da datt skivene ned. Det var en superfølelse. Det har ikke vært slik tidligere i sesongen, forteller hun om den siste skytingen.

– Kanskje jeg kan unne meg en ferie?

26-åringen avsluttes også på solid vis med sisterunden i sporet, og hadde den soleklart beste langrennstiden.

– Hadde jeg det? Det hadde jeg ikke trodd. Det var kult å høre. Det føltes ikke sånn. Men alt i alt var dette et kjempeløp, sier Eckhoff.

Hun innrømmer også at oppturen smaker ekstra godt etter den skuffelsen i VM. Og Eckhoff var som vanlig selvironisk med det hele.

– Det er godt at det løsner på slutten av sesongen. Kanskje jeg kan unne meg en ferie i april nå, da. Jeg vurderte kanskje å ikke gjøre det, sier hun og ler.

Seieren er Eckhoffs tredje i verdenscupen, og den første siden VM-sprinten på Holmenkollen i fjor. Alle de tre seirene er for øvrig i nettopp sprint.

Stian Eckhoff i Östersund i 2005

SLÅTT AV LILLESØSTER: Her jubler Stian Eckhoff for sin andre verdenscupseier i 2005. Nå er lillesøster Tiril Eckhoff foran med sine tre triumfer.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix / NTB scanpix

Endelig bedre enn storebror

Interessant gjør også dette Eckhoff til beste løper i familien hennes i verdenscupsammenheng. Storebror og nåværende landslagstrener Stian Eckhoff står nemlig med to verdenscupseirer.

– Det er veldig deilig. Spesielt at jeg slår Stian Eckhoffs resultater. Det er på tide. Det er en milepæl, sier Eckhoff med et smil.

NRKs skiskytingekspert Ola Lunde tar av seg hatten over Eckhoffs prestasjon.

– Det var en fantastisk sprint. Det var helt rått! Det var en glimrende liggende serie, en glimrende stående serie og en super sisterunde. Det er imponerende, sier han.

Den tyske VM-dronningen Laura Dahlmeier tok 2.-plassen, mens Darja Domratsjeva fra Hviterussland endte på 3. plass.

Eckhoffs seier betyr naturlig nok at hun går først ut på lørdagens jaktstart.

Marte Olsbu ble nest beste norske løper med sin 31. plass. Øvrige norske resultater: Hilde Fenne (36. plass), Synnøve Solemdal (43. plass) og Marion Rønning Huber (71. plass).

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal