NRK Meny
Normal

Eckhoff etter «geværflause»: – Å, herregud, så klønete!

RUHPOLDING/OSLO (NRK.no): Tiril Eckhoff gliste bredt etter siste skyting på jaktstarten i Ruhpolding. Ikke fordi hun kom til å vinne, men på grunn av en liten «geværflause».

Tiril Eckhoff var nære å miste geværet etter fjerdeskyting under dagens jaktstart.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff var nær med å miste geværet etter siste skyting.

Tiril Kampenhaug Eckhoff

Tiril Eckhoff ble nummer syv på dagens jaktstart.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg tenkte bare: Å herregud, så klønete!

Tiril Eckhoff var i strålende humør i «mixed zone» etter syvendeplassen på søndagens jaktstart. Der fortalte hun journalistene gledelig om tabben hun gjorde etter siste skyting.

Holdt på å miste geværet

Da Eckhoff skulle gå ut fra matta, var hun svært nær med å miste geværet i bakken. Videobildene viser at hun så vidt klarer å ta imot geværet.

Sekunder etter gikk hun glisende ut av standplass.

– Jeg kunne gjøre annet enn å glise av det, sier Eckhoff.

– Hva tenkte du da du gikk der og smilte?

– Jeg tenkte at jeg lignet på Liv Kjersti Eikeland i Vancouver-OL. Jeg rakk faktisk å tenke litt på det under løpet, ler skiskytteren.

Tabbe i Vancouver-OL

Episoden Eckhoff sikter til skjedde for fire år siden da Eikeland gikk tredje etappe på stafetten i OL. På klønete vis forsøkte Eikeland å få børsa opp på ryggen – men klarte ikke å få hendene inn på riktig sted.

Heldigvis for Eckhoff tapte hun ikke mange sekunder på «Eikeland-reprisen». Hun ble til slutt nummer syv – 1.24 bak vinneren.

– Jeg var veldig offensiv i dag. Jeg bestemte meg for å bare tenke på mitt eget løp, og klarte det. Jeg kommer bare til å gå rundt med et stort smil i dag, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag