Hopp til innhold

Lettet Eckhoff med første seier på over ett år: – Har vært litt håpløst

CANMORE/OSLO (NRK): Det var få som trodde normaldistansen var løpet Tiril Eckhoff skulle slå tilbake i. Men 28-åringen motbeviste alle, og med 19 treff kunne hun juble for seier.

Tiril Eckhoff

SEIER: Det ble en overraskende seier for Tiril Eckhoff på 12,5km i dag.

Foto: Henrik Myhr / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– I dag er en stor dag for meg. I dag taklet jeg normal og det er første gang i min karriere, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Tiril Eckhoff Canmore
Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Smilet går neste rundt hos 28-åringen. Hun vil gjerne takke alle som har støttet, og trodd på henne. Hun takker smørerne for gode ski, lagvenninner og til og med NRK som er på plass i Canada.

For det har vært en del motgang også denne sesongen, og det er ikke tvil om at seieren i Canmore betyr mye. Det er hennes første på over ett år. Og hennes første seier noensinne på en normaldistanse.

– Det er fantastisk godt. Det har vært litt håpløst før i år og jeg har vært veldig fortvilet. Jeg vil takke alle som har støttet meg i tykt og tynt, forklarer Eckhoff.

Les også: Eckhoff traff endelig blink - men bommet på pallen

– Ikke en langrennsløper

Det ble én bom på andre skyting (stående), og da flere av konkurrentene skøyt fulle hus etter fulle hus, var triumfen langt ifra en selvfølge. Men det ble med den ene bommen, og i løypene gikk det så fort at hverken Markéta Davidová og Lisa Vittozzi klarte å holde følge.

I mål var Eckhoff 9,8 sekunder foran Davidová, til tross for at hun fikk 45 straffesekunder for bommen – på det som var en forkortet (12,5 kilometer) normaldistanse i kulda i Canada.

– Det er deilig å være tilbake. Jeg har gjort mange dårlige løp i år, så endelig kom det et bra et. Jeg var mer en skiskytter enn en langrennsløper som prøver å skyte. Jeg er veldig fornøyd, sier hun med et bredt smil på pressekonferansen.

For Eckhoff har ikke vært topp 10 i noe individuelt renn denne sesongen. 12.-plassen i Anterselva var hennes beste plassering før torsdagens renn.

– Det kommer ikke helt ut av det blå, for vi har sett tendenser på stående skyting tidligere, sa kommentator Andreas Stabrun Smith da Eckhoff gikk i mål.

– Hun har gjort et par gode stafetter som har gitt henne selvtillit, la Ola Lunde til.

Stor norsk dag

Seieren kom få timer etter at Johannes Thingnes Bø vant foran Vetle Sjåstad Christiansen. Og det var også flere av de norske skiskytterkvinnene som viste meget gode tendenser i høyden.

Ingrid Landmark Tandrevold, som også traff på 19 av 20 skudd, ble nummer fem. Hun følte derimot ikke at hun var helt i rennmodus fordi de siste dagene har vært preget av kulde fremfor trening.

– Jeg føler det har vært som å gå i barnehagen den siste tiden. Alt har handlet om å kle på seg, sier Tandrevold til NRK.

Hun deler rom med Eckhoff, og de to Fossum-løperne mener de rolige dagene den siste uka kan ha vært grunnen til suksessen.

– Tiril og jeg har kost oss veldig her. Vi har testet kafeer, og det er så fint her. Det høres kanskje useriøst ut, men når vi er ute på tur i flere måneder er det viktig for mitt hode å gjøre andre ting enn kun å tenke skiskyting, forteller hun.

  • Fredag er det stafetter i Canmore. De går på NRK fra klokken 20.20 (menn) og 22.45 (kvinner).

Siste nytt

  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP
  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal