NRK Meny
Normal

Eckhoff kjempet seg til pallplass

Det så lenge ut til at det skulle bli en svart norsk skiskytter-dag, men Tiril Eckhoff (24) kjempet seg inn i løpet, og kunne til slutt juble for en tredjeplass.

Tirll Eckhoff skjøt fullt hus på siste skyting og hentet inn Gerekova og tok tredjeplassen på fellesstarten i Oberhof. Darja Domratsjeva vant, mens Veronika Vitkova ble nummer to. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Tiril Eckhoff skjøt fullt på siste skyting og satte opp tempoet i sporet da tredjeplassen var innenfor rekkevidde.

Inn mot mål hadde ikke slovenske Jana Gerekova sjans til å følge Eckhoff, som med et mye høyere tempo kunne juble for en tredjeplass.

Lå litt bak teten

Tiril Eckhoff så frisk ut fra start da hun ledet an feltet ute i sporet på passering 1,6 kilometer.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff kjempet seg til en tredjeplas på fellesstarten i Oberhof.

Foto: Jens Meyer / Ap

Men på den første skytingen var det en annen norsk jente som skulle blande seg opp i teten. Fanny Welle-Strand Horn skjøt fullt hus, mens Tiril Eckhoff måtte nøye seg med èn bom.

Horn med fem bom

I sporet la begge seg i tetgruppa inn til andre skyting, men der måtte Horn melde avgang på teten med hele fem bom. Eckhoff skjøt på ny èn bom og holdt seg innenfor rekkevide med tanke på de som lå i front, bare 30 sekunder bak teten. Elise Ringen fulgte også tett på, to sekunder bak Eckhoff.

I sporet så det derimot litt tungt ut for Eckhoff mot tredje skyting. Veien opp til toppen så lang ut, men på den tredje skytingen skjøt hun fullt og avanserte mange plasser. For Ringen sin del ble det to bom.

Startet jakten

Selv om Eckhoff hentet mange plasser, var det fortsatt 35 sekunder opp til Darja Domracheva som ledet. Inn til siste skyting trengte hun bom fra de andre, samtidig som hun skjøt fullt selv.

Og Eckhoff leverte, mens mange av de andre sviktet. Foran seg i sporet hadde hun Jana Gerekova, Domracheva og Veronika Vitkova ut på den siste runden.

Satte på turboen

Gerekova gikk først ut, men ble hentet kjapt av Domracheva og Vitkova. Bak kom Eckhoff jagende i tempo som Gerekova skulle få slite med å matche.

For noen hundre meter før mål kom Eckhoff susende forbi, og kunne i mål juble for en sterk tredjeplass.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal