Eckhoff jobber med hodet - leser boken «Fuck it»

HOCHFILZEN (NRK): Tiril Eckhoff har slitt med spenningsnivået i VM. Mellom treninger og konkurranser i Østerrike leser hun blant annet bøker for å styrke det mentale.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff 15 km kvinner

VM-HUMØR: Tiril Eckhoff smilte og lo slik hun ofte gjør på pressetreffet før onsdagens 15-kilometer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er viktig å bli mer intellektuell, sier Eckhoff til NRK og smiler.

Det er på spørsmål om hva skiskytterne gjør på utøverhotellet for å slappe av underveis i VM-ukene, Fossum-jenta forteller om diverse fritidsaktiviteter.

Noen bare for å få tiden til å gå, mens andre etter planen også kan gi bedre resultater.

– Vi spiller bordtennis og biljard, men jeg er veldig dårlig og taper alltid med én kule. Det er litt kjipt. Også ser jeg på serier, strikker og leser litt. Jeg har med masse bøker, forteller Eckhoff.

Jobbet med psykolog

I tillegg til boken om Tesla-sjef Elon Musk har hun fordypet seg i «Fuck it» av John C. Parkin. Den beskrives som «en melding til hjernen som får deg til å slappe av, gjøre deg mindre knytt og hjelper deg med å gi slipp på det som ikke fungerer».

– Den handler jo litt om det å gi f... da. Det er en sånn selvhjelp-bok. Jeg bare leser den for så vidt, men jeg tror det er viktig for alle å kose seg og leve livet, sier Eckhoff.

For to år siden fortalte hun om baksiden av toppidrettshverdagen, det enorme presset hun følte og samarbeidet med den psykologutdannede Tom Henning Øvrebø.

– Jeg har brukt mange timer med psykologer og «you name it», sa Eckhoff da.

Tiril Eckhoff er frustrert over manglende resultater i VM. Motivasjonen er tilstede, men hun innrømmer at hun ser på dette som en mellomsesong før neste års OL.

I desember 2015 fortalte Bærum-jenta at hun hadde at hun ble sliten av å ha for mange folk rundt seg som ga henne råd, og at hun måtte rydde opp i støtteapparatet.

– I fjor var jeg mentalt på en ener, nå er jeg en nier, uttalte hun foran VM i Oslo.

26-åringen leverte et fantastisk mesterskap på hjemmebane i fjor, men har slitt med både ustabil skyting, resultater og spenningsnivået i Hocfilzen.

Etter 13.-plass på fredagens sprint sa Eckhoff at det føltes som å gå et klubbrenn.

– Det gikk greit, men jeg hadde ikke nervene eller noen ting. Det var litt større å gå i Holmenkollen.

Mellomsesong

Under VM-oppkjøringen i østerrikske Seefeld var Eckhoff i intervju med NRK klar på at dette var kun en mellomsesong og at hun allerede hadde fokus på OL i 2018. Samtidig har hun vært ærlig på at hun fikk en motivasjonsknekk etter VM-suksessen på hjemmebane.

Lagledelsen tar også på seg noe av skylden for VM-resultatene så langt da de mener å ha sendt henne for tidlig ut i konkurranse etter sykdom.

– Det er lett å skjønne at Tiril er frustrert, sier landslagstrener og bror Stian Eckhoff.

Dette hadde Tiril Eckhoff å si etter sprinten i VM i Hochfilzen.

Siste nytt

 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal