Hopp til innhold

Eckhoff rømmer Norge for å unngå «irriterende» råd

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff er redd selvtilliten forsvinner hvis hun reiser hjem før OL.

Tiril Eckhoff

ISOLERER SEG: Tiril Eckhoff blir i italienske Anterselva helt frem til OL for å slippe og forholde seg til alle rådene hun tror ville kommet om hun reiste hjem til Norge.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det siste Tiril Eckhoff vil ha før OL er råd.

– For meg blir det støy fordi jeg har hatt en utfordrende sesong. Jo flere folk som mener noe jo vanskeligere blir det å være trygg på det jeg gjør, sier hun ærlig.

Derfor isolerer Eckhoff seg nå i italienske Anterselva helt frem til OL.

– Jeg vil unngå bøtteballetten som venter hjemme.

Etter to måneder med usikkerhet og frustrasjon tør hun endelig å stole på seg selv igjen. Selvtilliten kom med sesongens første seier forrige uke, men godfølelsen satt mye lengre inne enn hun både hadde håpet - og forventet.

Tiril Eckhoff

SKUFFET: Tiril Eckhoff etter 41.-plassen på jaktstarten i Østersund i desember. To dager tidligere endte hun på 52. plass på sprinten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Tiril Eckhoff

GLAD: Tiril Eckhoff etter seieren på sprinten i Anterselva 18. januar.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Synstrening

Skiskytteren startet med flere nye ting før OL-sesongen, blant annet synstrening.

NRK var med da hun i oktober sto på ett bein og skjøt på bokstaver med laserpenn hos sin personlige optikersponsor på Tårnåsen utenfor Oslo:

Tiril Eckhoff

SYNSTRENING: Slik ser det ut når Tiril Eckhoff trener synet.

I tillegg ansatte Eckhoff en privat skytetrener, men verken dét eller synstreningen ga noen umiddelbar effekt; hun reiste til Anterselva uten å ha vært bedre enn nummer 22 denne sesongen.

– Må stole på egne avgjørelser

De siste årene har TV-seerne sett at Eckhoff er et fyrverkeri av følelser, både på godt og vondt. Tårene har ofte trillet på skjermen, som i 2015 da hun åpnet seg i dette NRK-intervjuet:

Tiril Eckhoff setter på sin helt egen måte ord på hvor tøft livet som toppidrettsutøver kan være når man møter motgang. Programleder: Dag Erik Pedersen og Liv Grete Skjelbreid.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff forteller åpenhjertig om medaljens bakside i et intervju gjort i forkant av VM.

Nå handler det om å kontrollere følelsene på idrettens største arena, men siden Eckhoff har vært lederstjernen helt siden Tora Berger la opp etter Sotsji-OL er det fort å glemme at mesterskapet i Pyeongchang bare er Eckhoffs andre OL.

Tidligere skiskytter og NRK-ekspert, Liv Grete Skjelbreid, tror det er lurt av Eckhoff å bli igjen i Anterselva, men Skjelbreid mener 27-åringen må bli mer kynisk.

– Hvis Tiril skal bli stabil der oppe må hun bli flinkere til å sortere ut hvem som trenger å hjelpe henne og hvem som ikke trenger å gjøre det.

– Hun må ta en avgjørelse å stole på den. Det er tross alt ikke så mange som kan dette gamet bedre enn henne nå etter så mange år som hun har vært med, sier Skjelbreid.

Angst

Eckhoffs manager legger ikke skjul på at den etterlengtede seieren i OL-generalprøven betydde mye for selvtilliten.

– Den oppturen gjør det lettere å stole på seg selv, sier manager Håkon Tønnesen til NRK.

Etter torsdagens seier avslørte Tiril Eckhoff at hun har kjent på både angst og skrekk denne sesongen.

Men i 12. time kom altså godfølelsen og nå skal ingen få ta den fra henne før OL.

Tiril Eckhoff trodde det var normalt å se dobbelt. Nå har hun fått hjelp av optiker til å trene synet, med håp om å skyte bedre.

SPORTSREVY-SAKEN. VIDEO: Tiril Eckhoff får hjelp mot dobbeltsyn med en rekke spesielle grep hos optiker.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

    1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal