NRK Meny
Normal

Eckhoff rømmer Norge for å unngå «irriterende» råd

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff er redd selvtilliten forsvinner hvis hun reiser hjem før OL.

Tiril Eckhoff

ISOLERER SEG: Tiril Eckhoff blir i italienske Anterselva helt frem til OL for å slippe og forholde seg til alle rådene hun tror ville kommet om hun reiste hjem til Norge.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det siste Tiril Eckhoff vil ha før OL er råd.

– For meg blir det støy fordi jeg har hatt en utfordrende sesong. Jo flere folk som mener noe jo vanskeligere blir det å være trygg på det jeg gjør, sier hun ærlig.

Derfor isolerer Eckhoff seg nå i italienske Anterselva helt frem til OL.

– Jeg vil unngå bøtteballetten som venter hjemme.

Etter to måneder med usikkerhet og frustrasjon tør hun endelig å stole på seg selv igjen. Selvtilliten kom med sesongens første seier forrige uke, men godfølelsen satt mye lengre inne enn hun både hadde håpet - og forventet.

Tiril Eckhoff

SKUFFET: Tiril Eckhoff etter 41.-plassen på jaktstarten i Østersund i desember. To dager tidligere endte hun på 52. plass på sprinten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Tiril Eckhoff

GLAD: Tiril Eckhoff etter seieren på sprinten i Anterselva 18. januar.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Synstrening

Skiskytteren startet med flere nye ting før OL-sesongen, blant annet synstrening.

NRK var med da hun i oktober sto på ett bein og skjøt på bokstaver med laserpenn hos sin personlige optikersponsor på Tårnåsen utenfor Oslo:

Tiril Eckhoff

SYNSTRENING: Slik ser det ut når Tiril Eckhoff trener synet.

I tillegg ansatte Eckhoff en privat skytetrener, men verken dét eller synstreningen ga noen umiddelbar effekt; hun reiste til Anterselva uten å ha vært bedre enn nummer 22 denne sesongen.

– Må stole på egne avgjørelser

De siste årene har TV-seerne sett at Eckhoff er et fyrverkeri av følelser, både på godt og vondt. Tårene har ofte trillet på skjermen, som i 2015 da hun åpnet seg i dette NRK-intervjuet:

Tiril Eckhoff setter på sin helt egen måte ord på hvor tøft livet som toppidrettsutøver kan være når man møter motgang. Programleder: Dag Erik Pedersen og Liv Grete Skjelbreid.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff forteller åpenhjertig om medaljens bakside i et intervju gjort i forkant av VM.

Nå handler det om å kontrollere følelsene på idrettens største arena, men siden Eckhoff har vært lederstjernen helt siden Tora Berger la opp etter Sotsji-OL er det fort å glemme at mesterskapet i Pyeongchang bare er Eckhoffs andre OL.

Tidligere skiskytter og NRK-ekspert, Liv Grete Skjelbreid, tror det er lurt av Eckhoff å bli igjen i Anterselva, men Skjelbreid mener 27-åringen må bli mer kynisk.

– Hvis Tiril skal bli stabil der oppe må hun bli flinkere til å sortere ut hvem som trenger å hjelpe henne og hvem som ikke trenger å gjøre det.

– Hun må ta en avgjørelse å stole på den. Det er tross alt ikke så mange som kan dette gamet bedre enn henne nå etter så mange år som hun har vært med, sier Skjelbreid.

Angst

Eckhoffs manager legger ikke skjul på at den etterlengtede seieren i OL-generalprøven betydde mye for selvtilliten.

– Den oppturen gjør det lettere å stole på seg selv, sier manager Håkon Tønnesen til NRK.

Etter torsdagens seier avslørte Tiril Eckhoff at hun har kjent på både angst og skrekk denne sesongen.

Men i 12. time kom altså godfølelsen og nå skal ingen få ta den fra henne før OL.

Tiril Eckhoff trodde det var normalt å se dobbelt. Nå har hun fått hjelp av optiker til å trene synet, med håp om å skyte bedre.

SPORTSREVY-SAKEN. VIDEO: Tiril Eckhoff får hjelp mot dobbeltsyn med en rekke spesielle grep hos optiker.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang