Eckhoff fra sykdom til pallen – i sekundstrid på hjemmebane

Tiril Eckhoff var nære seieren i Holmenkollen, men måtte akkurat se seg slått av svenske Hanna Öberg.

Laster innhold, vennligst vent..

Öberg kom inn til siste skyting noen sekunder før Eckhoff. Begge to skjøt en bom hver, og etter strafferunden gikk Eckhoff ut 10,8 bak svensken.

Eckhoff nærmet seg svensken inn mot mål, men Öberg holdt unna. I mål var Öberg 1,3 sekunder foran Eckhoff.

– Jeg måtte grave langt ned i kjelleren, jeg var litt bekymret i en periode på toppen der. Men så kom det seg og så er det hjemmebanen min da. Det er synd at jeg startet litt sent, for det var egentlig ganske nære, sier Eckhoff til NRK om sekundstriden.

– Kunne det gått?

Øberg Eckhoff

HOLDT UNNA: Hanna Öberg tok seieren like foran Tiril Eckhoff.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Nei, jeg er såpass sliten nå, jeg måtte grave såpass dypt for den andreplassen her.

Clare Egan fra USA ble nummer tre.

– Hele gjengen bommet

På den siste skytingen blåste det kraftig, og forholdene var vanskelige. Alle løperne i front bommet, og Eckhoff var glad for at hun holdt hodet kaldt.

– Det begynte å blåse veldig mye, så da måtte jeg bare stå og puste og jobbe de ned. Så jeg er veldig fornøyd med å bare få en runde der, for vi bommet vel hele gjengen der.

Etter VM i Østersund slet Eckhoff med sykdom, og var usikker på formen før rennene i Kollen.

– Det var nok en veldig mild sykdom, sier hun.

I verdenscupavslutningen på hjemmebane har Eckhoff tre gode plasseringer. Nummer syv, seks og to er fasiten på sesongens tre siste renn.

Wierer vant verdenscupen

Før dagens renn var det en kamp mellom Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi og Anastasija Kuzmina om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Wierer ble nummer tolv på fellesstarten, og vant dermed verdenscupen sammenlagt. Kuzmina ble nummer ti på fellesstarten, mens Vittozzi ble nummer elleve.

Vittozzi ble nummer to sammenlagt, mens Kuzmina ble nummer tre.

Marte Olsbu Røiseland endte på en niendeplass på søndagens fellesstart. Dermed ble det fjerdeplass for Røiseland i verdenscupen sammenlagt.

Ingrid Landmark Tandrevold avsluttet sesongen med en 19.-plass.

– Det har vært mange gode skirenn i år, mange dårlige også. Men jeg har virkelig hevet bunnivået, og hatt flere topprestasjoner også, sier Tandrevold, som ble nummer elleve i verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

 • Nilsson skal trene med herrene

  Stina Nilsson reiser ikke til høydeopphold i Val Senales, men velger i stedet snøtrening i Idre. Der skal også det svenske herrelandslaget oppholde seg.

  Charlotte Kalla og de fleste andre svenske landslagskvinnene drar til høydesamling i Val Senales.

  29WcnHchnj0
  Foto: Fredrik Hagen
 • Ber fotballpresidenten gå av

  Den bulgarske statsministeren Bojko Borissov har bedt landets fotballpresident gå av etter mandagens skandalekamp mot England i Sofia, melder TV 2.

  – Fra i dag vil vi kutte alle bånd, inkludert økonomiske, til Det bulgarske fotballforbundet inntil Borislav Mihajlov trekker seg fra stillingen sin, sier sportsminister Krasen Kralev på vegne av statsminister Bojko Borissov, ifølge TV 2.

  – Vi tåler ikke slik oppførsel lenger, sier han. (NTB)

  Bulgaria England Euro 2020 Soccer
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal