NRK Meny
Normal

Eaton sørget for ny verdensrekord i tikamp: Dette er veldig emosjonelt for meg

På VMs nest siste dag kom den første verdensrekorden under VM i Beijing, da tikjemper Ashton Eaton slo sin egen verdensrekord.

Eaton med verdensrekord

PÅ HÅRET: Det var så vidt Ashton Eaton klarte å sette ny verdensrekord. Se den suverene avslutningen i videovinduet over. Foto: David Grey /Reuters.

– Klarer han dette da?, spurte NRKs kommentert Jann Post under den siste runden av 1500-meteren, den siste øvelsen under mennenes tikamp.

Han måtte løpe under 4.18.25 for å slå sin egen verdensrekord på 9039 poeng.

En forrykende avslutning av Eaton sørget for ny verdensrekord på distansen. Amerikaneren kjempet seg i mål på tiden 4.17.52.

Den nye verdensrekorden i tikamp for menn er på 9045 poeng.

Trodde det ikke selv

Ashton Eaton forteller at han før siste øvelse ikke trodde han skulle klare å sette rekord.

– Jeg var så sliten og hadde liten tro på at det skulle gå. Det betyr mye for meg at jeg klarer det, sier Eaton til NRK.

Etter målgang løper en tydelig rørt Ashton Eaton opp til familien sin som stod tårevåte på tribunen. Han kaster seg rundt halsen på kona Brianne Theisen-Eaton, som tok sølv på sjukamp for kvinner.

– Familien betyr alt for meg og de trodde jeg skulle klare det. Det er mange følelser i sving akkurat nå. Dette er veldig emosjonelt for meg, forteller Eaton.

Han satte den gamle rekorden under USAs OL-uttaksstevne i Oregon i 2012.

Konkurrentene i Fugleredet i Beijing ble statister. Damian Warner satte canadisk rekord da han tok sølv med 8695 poeng. Han var altså slått med 350 poeng.

Rico Freimuth fra Tyskland tok bronsen med ny personlig rekord 8561.

Eaton

VIDEO: Møt Ashton Eaton, en av verdens villeste atleter.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal