Hopp til innhold

Eagle hjalp Hovland til kjempestart på tittelforsvaret

Viktor Hovland fikk en god start i jakten på en ny seier i PGA-turneringen i Mexico da han gikk den første runden på seks slag under par.

To av hans tre PGA-titler er tatt på banen Mayakoba, og etter første dag ligger han godt plassert på foreløpig delt 5.-plass. Amerikanske Will Gordon leder turneringen på åtte slag under par, men han er ikke ferdig med sin første runde ennå.

Etter at han hadde gått de første ni hullene på par, viste nordmannen klasse da han gikk de siste ni hullene på seks slag under par. Det ved hjelp av fire birdier og én eagle.

Hovland startet den første runden på banens tiende hull, og fikk en birdie allerede på hull to. To hull senere måtte han imidlertid tåle en bogey. På hull 16 ble det en ny birdie, men han ble umiddelbart satt tilbake med bogey på det neste.

Nordmannen startet de siste ni hullene på flott vis med to birdier på rappen, før han fikk nye birdier på hull fem og seks. På par fem-hullet etterpå klemte han til med en eagle.

– Det er et ganske spesielt sted i min karriere. Jeg har veldig mange gode minner her. Å vinne her enda en gang hadde selvfølgelig vært enda kulere. Det er det som er planen, sa Hovland før turneringen. (NTB)

Japan Golf Zozo Championship
Foto: Tomohiro Ohsumi / AP

Siste nytt

 • Saggi fikk hjernerystelse etter flaskekasting

  Dommer Rohit Saggi ble truffet av en flaske på vei inn mot garderoben etter mandagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga. Flasken ble kastet fra tribunen av en tilskuer.

  Nå bekrefter dommeren at han pådro seg en hjernerystelse.

  – Jeg har fått en liten hjernerystelse. Legen sa til meg at jeg får ta de neste dagene til hjelp, så skal jeg være oppe og nikker igjen, forteller Saggi til VG tirsdag formiddag.

  Saggi sa selv like etter kampslutt at han fikk vondt i hodet og ble svimmel. Les mer om saken her.

  Til VG sier han videre:

  – Det er viktig å få frem at jeg ikke ser på meg selv som noe offer her. Jeg har litt hodepine og det gjør litt vondt å tygge, siden jeg ble truffet i tinningen, men dette går bra. Jeg ønsker at vi skal bruke denne hendelsen til læring, sier Saggi, og sier videre at han tirsdag skal i et møte med fotballforbundet for å sette søkelys på hvordan de kan hindre slike hendelser i fremtiden.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Svensk OL-vinner klar for norsk lag

  Jenny Rissveds skal kjøre for det norske laget Coop-Hitec Products fra 1. juni og ut sesongen. Det bekrefter laget i en pressemelding tirsdag.

  Rissveds tok karrierens største seier da hun vant kvinnenes rundbaneritt i terrengsykling i OL i 2016.

  Terrengsykling vil også fremover være svenskens hovedfokus, men nå ønsker hun også å prøve seg i større grad på landeveien. Tidligere i år vant hun et etapperitt i Tsjekkia med det svenske landslaget.

  – Jeg ønsker å få mer erfaring på landeveien og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i Coop-Hitec Products, sier Rissveds.

  Jenny Rissveds
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Norge spiller neste års ishockey-VM i Praha

  Norge skal ut mot Finland, USA, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Østerrike og Storbritannia i neste års ishockey-VM i gruppe B som spilles i Praha.

  Norge tapte for Sveits (0-3), Tsjekkia (0-2) i årets VM som ble avsluttet i Tammerfors med canadisk VM-seier. De øvrige lagene i gruppen er «nye» motstandere for Tobias Johanssons mannskap.

  Norge endte offisielt på en 13.-plass i VM til tross for at Frankrike fikk færre poeng i A-gruppen.

  Det er en stund siden Danmark var norsk VM-motstander. Sist lagene møttes i VM-sammenheng var i 2018-VM i Danmark.

  Storbritannia rykket opp fra 1.-divisjon denne sesongen, men var norsk motstander i 2022-VM.

  Den andre gruppen spilles i Ostrava og består av Canada, Tyskland, Sverige, Slovakia, Latvia, Frankrike, Kasakhstan og Polen.

  VM spilles fra 10. til 26. mai. (NTB)

  Latvia Hockey Worlds
  Foto: Roman Koksarov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste