Dyrhaugs uflaks fortsetter: – Donald Duck-tendenser

Niklas Dyrhaug (30) avsluttet sesongen på like uheldig vis som han begynte den.

Niklas Dyrhaug skadet

TIL SYKEHUS: Niklas Dyrhaug fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet rett til sykehus fra bysprinten i Mosjøen.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Under lørdagens bysprint i Mosjøen gikk det nok en gang galt for Dyrhaug i skisporet. Landslagsløperen gikk oppsamlingsheatet i et siste forsøk på å kvalifisere seg til sprintfinalen da han falt og slo armen og skulderen.

– Donald Duck-tendenser nå, ja. Status er at jeg falt framover etter at jeg hekta og fikk skulderen ut av ledd, skriver Dyrhaug i en SMS til NRK.

Det var Helgelendingen som først omtalte uhellet.

Niklas Dyrhaug måtte fraktes med ambulanse til sykehus etter Bysprinten i Mosjøen i dag. Trønderen falt rett etter start, slo skuldera ut av ledd og fikk sår i ansiktet. Legene var redde for at det var et brudd i skuldera, men røntgen-bildene så bra ut.

VONDT: Niklas Dyrhaug virket å være i store smerter etter å ha falt på bysprinten i Mosjøen.

Etter fallet ble trønderen fraktet til sykehus og fikk beskjed om at han tross alt hadde hatt litt flaks.

– De var redde for at jeg hadde brudd i skulderen i tillegg, men det ser heldigvis bra ut etter røntgen, forteller Dyrhaug.

– Mye stang ut

Dyrhaug avslutter dermed sesongen på samme sted som han begynte den: I sykesenga. 30-åringen gikk nemlig glipp av sesongstarten på Beitostølen på grunn av en ryggskade og fulgte opp med et kaosrenn i tyske Oberstdorf hvor han både mistet en ski og en stav etter å ha falt halvveis i rennet.

– Det har vært veldig mye stang ut, og så kom dette. Det oppsummerer vel litt den forsesongen jeg har hatt, sa Dyrhaug etter rennet.

Nicklas Dyrhaug har mistet både ski og stav etter fall med flere.

KAOSRENN: Niklas Dyrhaug var en av mange løpere som sleit med forholdene under Tour de Ski-rennet i Oberstdorf.

Deretter hadde samme mann en marerittstart i slovenske Planica. Trønderen klarte å knekke staven på vei ut av startporten, noe som gjorde at han tapte mange sekunder allerede på vei ut av stadion. Det endte med at Dyrhaug brøt 15-kilometeren.

Lover å komme sterkere tilbake

Heller ikke Kollen-femmila skulle ende med suksess for Niklas Dyrhaug. Da gikk han på en næringssmell, og måtte ta imot vaffelhjelp fra publikum for å komme seg i mål. I tillegg var han preget av ryggskaden.

– Det har vært en kjip sesong med utrolig mye uflaks og skader, skriver han.

Pallplassene har uteblitt, og hans bestenotering i verdenscupen denne sesongen er 6.-plassen fra 15-kilometeren i Lahti. Men etter sommeren vil vi få se en helt annen Niklas Dyrhaug skal vi tro utøveren selv.

– Neste år skal jeg komme sterkt tilbake, lover Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug klønet det til for seg selv.

MARERITTSTART: Dyrhaug knakk staven allerede på vei ut av startporten i Planica.

Siste nytt

 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble diskoskasterens eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant konkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix
 • USA til åttedelsfinale

  To mål av Carli Lloyd og ett signert Julie Ertz sørget for at USA vant 3-0 over Chile. Amerikanerne er dermed klare for åttedelsfinale før den siste kampen i gruppespillet. I den møter de Sverige. Det blir en finale om seieren i gruppen.

  Women's World Cup - Group F - United States v Chile
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Uavgjort i Mjøndalen

  Oppgjøret mellom Mjøndalen og Kristiansund endte 1-1. MIF-kaptein Christian Gauseth ga hjemmelaget ledelsen med et langskudd i første omgang, men fem minutter før slutt utlignet Amidou Diop med et skudd fra distanse.

  Eliteserien fotball Mjøndalen - Kristiansund
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal