Dyrhaugs uflaks fortsetter: – Donald Duck-tendenser

Niklas Dyrhaug (30) avsluttet sesongen på like uheldig vis som han begynte den.

Niklas Dyrhaug skadet

TIL SYKEHUS: Niklas Dyrhaug fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet rett til sykehus fra bysprinten i Mosjøen.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Under lørdagens bysprint i Mosjøen gikk det nok en gang galt for Dyrhaug i skisporet. Landslagsløperen gikk oppsamlingsheatet i et siste forsøk på å kvalifisere seg til sprintfinalen da han falt og slo armen og skulderen.

– Donald Duck-tendenser nå, ja. Status er at jeg falt framover etter at jeg hekta og fikk skulderen ut av ledd, skriver Dyrhaug i en SMS til NRK.

Det var Helgelendingen som først omtalte uhellet.

Niklas Dyrhaug måtte fraktes med ambulanse til sykehus etter Bysprinten i Mosjøen i dag. Trønderen falt rett etter start, slo skuldera ut av ledd og fikk sår i ansiktet. Legene var redde for at det var et brudd i skuldera, men røntgen-bildene så bra ut.

VONDT: Niklas Dyrhaug virket å være i store smerter etter å ha falt på bysprinten i Mosjøen.

Etter fallet ble trønderen fraktet til sykehus og fikk beskjed om at han tross alt hadde hatt litt flaks.

– De var redde for at jeg hadde brudd i skulderen i tillegg, men det ser heldigvis bra ut etter røntgen, forteller Dyrhaug.

– Mye stang ut

Dyrhaug avslutter dermed sesongen på samme sted som han begynte den: I sykesenga. 30-åringen gikk nemlig glipp av sesongstarten på Beitostølen på grunn av en ryggskade og fulgte opp med et kaosrenn i tyske Oberstdorf hvor han både mistet en ski og en stav etter å ha falt halvveis i rennet.

– Det har vært veldig mye stang ut, og så kom dette. Det oppsummerer vel litt den forsesongen jeg har hatt, sa Dyrhaug etter rennet.

Nicklas Dyrhaug har mistet både ski og stav etter fall med flere.

KAOSRENN: Niklas Dyrhaug var en av mange løpere som sleit med forholdene under Tour de Ski-rennet i Oberstdorf.

Deretter hadde samme mann en marerittstart i slovenske Planica. Trønderen klarte å knekke staven på vei ut av startporten, noe som gjorde at han tapte mange sekunder allerede på vei ut av stadion. Det endte med at Dyrhaug brøt 15-kilometeren.

Lover å komme sterkere tilbake

Heller ikke Kollen-femmila skulle ende med suksess for Niklas Dyrhaug. Da gikk han på en næringssmell, og måtte ta imot vaffelhjelp fra publikum for å komme seg i mål. I tillegg var han preget av ryggskaden.

– Det har vært en kjip sesong med utrolig mye uflaks og skader, skriver han.

Pallplassene har uteblitt, og hans bestenotering i verdenscupen denne sesongen er 6.-plassen fra 15-kilometeren i Lahti. Men etter sommeren vil vi få se en helt annen Niklas Dyrhaug skal vi tro utøveren selv.

– Neste år skal jeg komme sterkt tilbake, lover Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug klønet det til for seg selv.

MARERITTSTART: Dyrhaug knakk staven allerede på vei ut av startporten i Planica.

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal