Dyrhaugs uflaks fortsetter: – Donald Duck-tendenser

Niklas Dyrhaug (30) avsluttet sesongen på like uheldig vis som han begynte den.

Niklas Dyrhaug skadet

TIL SYKEHUS: Niklas Dyrhaug fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet rett til sykehus fra bysprinten i Mosjøen.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Under lørdagens bysprint i Mosjøen gikk det nok en gang galt for Dyrhaug i skisporet. Landslagsløperen gikk oppsamlingsheatet i et siste forsøk på å kvalifisere seg til sprintfinalen da han falt og slo armen og skulderen.

– Donald Duck-tendenser nå, ja. Status er at jeg falt framover etter at jeg hekta og fikk skulderen ut av ledd, skriver Dyrhaug i en SMS til NRK.

Det var Helgelendingen som først omtalte uhellet.

Niklas Dyrhaug måtte fraktes med ambulanse til sykehus etter Bysprinten i Mosjøen i dag. Trønderen falt rett etter start, slo skuldera ut av ledd og fikk sår i ansiktet. Legene var redde for at det var et brudd i skuldera, men røntgen-bildene så bra ut.

VONDT: Niklas Dyrhaug virket å være i store smerter etter å ha falt på bysprinten i Mosjøen.

Etter fallet ble trønderen fraktet til sykehus og fikk beskjed om at han tross alt hadde hatt litt flaks.

– De var redde for at jeg hadde brudd i skulderen i tillegg, men det ser heldigvis bra ut etter røntgen, forteller Dyrhaug.

– Mye stang ut

Dyrhaug avslutter dermed sesongen på samme sted som han begynte den: I sykesenga. 30-åringen gikk nemlig glipp av sesongstarten på Beitostølen på grunn av en ryggskade og fulgte opp med et kaosrenn i tyske Oberstdorf hvor han både mistet en ski og en stav etter å ha falt halvveis i rennet.

– Det har vært veldig mye stang ut, og så kom dette. Det oppsummerer vel litt den forsesongen jeg har hatt, sa Dyrhaug etter rennet.

Nicklas Dyrhaug har mistet både ski og stav etter fall med flere.

KAOSRENN: Niklas Dyrhaug var en av mange løpere som sleit med forholdene under Tour de Ski-rennet i Oberstdorf.

Deretter hadde samme mann en marerittstart i slovenske Planica. Trønderen klarte å knekke staven på vei ut av startporten, noe som gjorde at han tapte mange sekunder allerede på vei ut av stadion. Det endte med at Dyrhaug brøt 15-kilometeren.

Lover å komme sterkere tilbake

Heller ikke Kollen-femmila skulle ende med suksess for Niklas Dyrhaug. Da gikk han på en næringssmell, og måtte ta imot vaffelhjelp fra publikum for å komme seg i mål. I tillegg var han preget av ryggskaden.

– Det har vært en kjip sesong med utrolig mye uflaks og skader, skriver han.

Pallplassene har uteblitt, og hans bestenotering i verdenscupen denne sesongen er 6.-plassen fra 15-kilometeren i Lahti. Men etter sommeren vil vi få se en helt annen Niklas Dyrhaug skal vi tro utøveren selv.

– Neste år skal jeg komme sterkt tilbake, lover Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug klønet det til for seg selv.

MARERITTSTART: Dyrhaug knakk staven allerede på vei ut av startporten i Planica.

Sportsnyheter

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Siste nytt

 • Grønt lys for alpinkvinnene

  De lokale myndighetene i St. Moritz har gitt utenlandske utøvere tillatelse til å gå renn i landet. Det betyr at de norske alpinkvinnene får grønt lys til å gå verdenscuprennene i St. Moritz 11.-12. desember.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager i karantene om du reiser til landet.

  Myndighetene har nå gitt utøverene adgang til Sveits, uten at de må gjennom en ti-dagers karanteneperiode.

  Verdenscup storslalåm
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Mister OL-kvalifisering

  Snowboarderen Ståle Sandbech sliter med ettervirkninger av koronavirus og går glipp av å samle viktige kvalifiseringspoeng til OL kommende helg, skriver VG.

  28-åringen ble smittet av koronaviruset for tre uker siden, men er ennå ikke helt frisk. I helgen er det kvalifiseringsrenn i USA for snowboarderne.

  – Jeg har slitt med forkjølelse etter korona. Det kan hende svakere immunforsvar er årsaken. Jeg vet ikke. Vi fant i alle fall ut at jeg bør være helt frisk før jeg drar hjemmefra, sier Sandbech til avisen.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Rangnick får United-debuten søndag

  Ralf Rangnick leder sin første kamp som midlertidig hovedtrener i Manchester United hjemme mot Crystal Palace søndag.

  Torsdag fikk tyskeren på plass papirene som gjør at han kan jobbe i England.

  – Vi gleder oss over å bekrefte at Ralfs arbeidstillatelse er godkjent, og han skal offisielt presenteres for mediene fredag morgen, opplyser Premier League-klubben.

  Rangnick ble mandag ansatt som midlertidig United-sjef, men han måtte vente noen dager på å få de nødvendige papirene i orden. Dermed leder Michael Carrick laget i torsdagens kamp mot Arsenal.

  Ifølge BBC vil Rangnick være til stede på Old Trafford torsdag kveld, men han har angivelig ingen påvirkning på taktikk, lagoppstilling eller annet.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal