Hopp til innhold

Dyrhaugs uflaks fortsetter: – Donald Duck-tendenser

Niklas Dyrhaug (30) avsluttet sesongen på like uheldig vis som han begynte den.

Niklas Dyrhaug skadet

TIL SYKEHUS: Niklas Dyrhaug fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet rett til sykehus fra bysprinten i Mosjøen.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Under lørdagens bysprint i Mosjøen gikk det nok en gang galt for Dyrhaug i skisporet. Landslagsløperen gikk oppsamlingsheatet i et siste forsøk på å kvalifisere seg til sprintfinalen da han falt og slo armen og skulderen.

– Donald Duck-tendenser nå, ja. Status er at jeg falt framover etter at jeg hekta og fikk skulderen ut av ledd, skriver Dyrhaug i en SMS til NRK.

Det var Helgelendingen som først omtalte uhellet.

Niklas Dyrhaug måtte fraktes med ambulanse til sykehus etter Bysprinten i Mosjøen i dag. Trønderen falt rett etter start, slo skuldera ut av ledd og fikk sår i ansiktet. Legene var redde for at det var et brudd i skuldera, men røntgen-bildene så bra ut.

VONDT: Niklas Dyrhaug virket å være i store smerter etter å ha falt på bysprinten i Mosjøen.

Etter fallet ble trønderen fraktet til sykehus og fikk beskjed om at han tross alt hadde hatt litt flaks.

– De var redde for at jeg hadde brudd i skulderen i tillegg, men det ser heldigvis bra ut etter røntgen, forteller Dyrhaug.

– Mye stang ut

Dyrhaug avslutter dermed sesongen på samme sted som han begynte den: I sykesenga. 30-åringen gikk nemlig glipp av sesongstarten på Beitostølen på grunn av en ryggskade og fulgte opp med et kaosrenn i tyske Oberstdorf hvor han både mistet en ski og en stav etter å ha falt halvveis i rennet.

– Det har vært veldig mye stang ut, og så kom dette. Det oppsummerer vel litt den forsesongen jeg har hatt, sa Dyrhaug etter rennet.

Nicklas Dyrhaug har mistet både ski og stav etter fall med flere.

KAOSRENN: Niklas Dyrhaug var en av mange løpere som sleit med forholdene under Tour de Ski-rennet i Oberstdorf.

Deretter hadde samme mann en marerittstart i slovenske Planica. Trønderen klarte å knekke staven på vei ut av startporten, noe som gjorde at han tapte mange sekunder allerede på vei ut av stadion. Det endte med at Dyrhaug brøt 15-kilometeren.

Lover å komme sterkere tilbake

Heller ikke Kollen-femmila skulle ende med suksess for Niklas Dyrhaug. Da gikk han på en næringssmell, og måtte ta imot vaffelhjelp fra publikum for å komme seg i mål. I tillegg var han preget av ryggskaden.

– Det har vært en kjip sesong med utrolig mye uflaks og skader, skriver han.

Pallplassene har uteblitt, og hans bestenotering i verdenscupen denne sesongen er 6.-plassen fra 15-kilometeren i Lahti. Men etter sommeren vil vi få se en helt annen Niklas Dyrhaug skal vi tro utøveren selv.

– Neste år skal jeg komme sterkt tilbake, lover Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug klønet det til for seg selv.

MARERITTSTART: Dyrhaug knakk staven allerede på vei ut av startporten i Planica.

Siste nytt

 • Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  De tyske fotballtoppene Hans-Joachim Watzke og Karl-Heinz Rummenigge forsvarer Uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen.

  Styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til Russland skal få delta i turneringer igjen. Dette må skje uten nasjonale symboler.

  Tyske Watzke og Rummenigge er medlemmer av styret. De forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. Watzke sier til fredagens utgave av Bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til Russland».

  – Dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier Det tyske fotballforbundets visepresident Watzke til.

  – Barn er ofre for krigen. De er uskyldige og trenger hjelp. De bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. Derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier Rummenigge.

  Det tyske forbundet har ennå ikke kommentert Uefa-avgjørelsen. England, Polen, Latvia, Litauen, Sverige, Norge og Finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag.

  Det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  Germany Japan Soccer
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Marerittrekken over for Holger Rune

  Den danske tennisstjernen Holger Rune slo Felix Auger-Aliassime i strake sett i ATP500-turneringen i Kina fredag. Dermed stoppet hans vonde tapsrekke.

  Rune kom fra sju strake tap før møtet mot den canadiske spilleren. Dansken vant 6-4 og 6-4 fredag og brukte en time og 23 minutter på å ta seg videre.

  Rune har slitt med ryggproblemer, men sa han ikke kjente noe til skaden.

  Den 20 år gamle dansken er seedet som nummer tre i turneringen, men får tøff motstand på sin side av tablået. Allerede i neste runde venter bulgarske Grigor Dimitrov

  Vinner han den kampen er det trolig sjetteseedede Jannik Sinner som blir motstander.

  Holger Rune
  Foto: Mark Blinch / AP
 • Zuccarello glitret i NHL-oppkjøringen – to assists i ny seier

  Mats Zuccarello (36) bidro med to assists da Minnesota Wild slo Colorado Avalanche 4-2 i nattens treningskamp før NHL-sesongen.

  Zuccarello hadde en målgivende pasning da Kirill Kaprizov gjorde 1-0 allerede etter 32 sekunders spill, og han hadde en assist på ny da Kaprizov gjorde sitt andre for dagen med 4-2 med 31 sekunder igjen å spille.

  Den siste scoringen kom i åpent bur siden Colorado Avalanche hadde tatt ut målvakten i jakten på utligning.

  Zuccarello fikk 19.11 minutter på isen.

  NHL-sesongen starter 10. oktober.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste