Dyrhaug tror VM ryker: – Jeg har bare sosa i år

GÅSBU (NRK.no): Fjorårets langrennskomet Niklas Dyrhaug har én sjanse igjen til å overbevise landslagstrener Trond Nystad om å ta ham med til VM.

dyrhaug

Niklas Dyrhaug leverte flere imponerende konkurranser i fjorårssesongen, men på grunn av skader og sykdom har han ikke klart å leve opp til forventningene i år.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

niklas

Niklas Dyrhaug vil gi alt under lørdagens skiathlon, som er hans siste sjanse til å sikre seg en VM-plass.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det blir hardt, medgir Niklas Dyrhaug når NRK spør om han fortsatt håper på en VM-plass.

Trønderen gikk inn til en 10. -plass på dagens 15-kilometer fristil i NM, og mye tyder på at han fortsatt har et stykke igjen til toppformen.

Trenger mer konkurransetrening

Dyrhaug har lenge slitt med både sykdom og en skade i ryggen. Sesongen har derfor blitt amputert, og han måtte blant annet bryte underveis i Tour de Ski tidligere i vinter.

– Jeg føler at jeg er frisk nå. Det jeg trenger er å få gått flere renn, det handler det om nå. Jeg har bare sosa i hele år. Jeg trenger å trene på konkurranse, forklarer han.

Dyrhaug ønsker egentlig å gå tremil skiathlon og femmilen under VM. Dagens 15-kilometer i fristil er ikke hans beste øvelse, og han vil derfor gi alt under lørdagens NM-skiathlon.

Det er hans aller siste sjanse til å prøve å ovebevise landslagssjef Trond Nystad, som tar ut troppen til VM i Val di Fiemme etter rennet på lørdag.

– Et hardt og brutalt liv

Nystad innrømmer at han ikke ble veldig oppløftet av det Dyrhaug viste i torsdagens konkurranse.

– Det er ingenting som er kjørt ennå, men Niklas gjør det ikke akkurat noe lettere for seg selv når han ikke går fortere enn det han gjør i dag, sier han, og legger til:

– Han har ikke hatt optimale forbredelser, men sånn er livet som langrennsløper. Det er et hardt og brutalt liv.

Dyrhaug var fjorårets langrennskomet, og Nystad legger ikke skjul på at han skulle hatt 25-åringen med på laget dersom han hadde vært i like god form som da.

– Det er klart det er frustrerende for han. Det er ikke lett når du er syk eller skadet å slå skadefrie løpere. Vi får håpe at dette var en gjennomkjøring og at han klinker til på lørdag, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal