Dyrhaug knuste Northug i testrenn

Niklas Dyrhaug knuste treningskamerat Petter Northug i et testløp i Meråker onsdag. «Knekten» Dyrhaug skal sende et par stikk til kongen, men tror ikke på tronskifte riktig ennå.

Niklas Dyrhaug

Niklas Dyrhaug var raskest i testløpet i Meråker onsdag. Resultatlista viser at Petter Northug (PN, innfelt) havnet langt bak.

Foto: Anders Øfsti / NRK

– Petter er kongen uansett hvordan man vrir og vender på det. Jeg er ingen konge, jeg er bare en liten knekt som lurer rundt, sier Niklas Dyrhaug lattermildt til NRK.

Langrennsløperne hadde et 17 kilometer langt testløp på rulleski i Meråker onsdag. Dyrhaug var raskest av samtlige, Sjur Røthe og Kristian Tettli Rennemo var nærmest.

Stikk til Northug

Petter Northug

Petter Northug greide ikke henge med Niklas Dyrhaug på onsdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Dyrhaug var over to minutter raskere enn treningskamerat Northug i testløpet. Vinneren tar ikke helt av på grunn av resultatet, men benytter sjansen til å fyre opp stemningen litt.

– Det blir å sende noen stikk til Petter i kveld. Utenom det så betyr det ikke all verden å vinne et testløp. Det er til vinteren jeg har lyst til å gå fort. Jeg håper å stabilisere meg på et høyere nivå enn i fjor, sier han.

Dyrhaug fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen forrige sesong, da han oppnådde sin første pallplassering blant toppeliten. Han ble nummer tre sammenlagt i verdenscupfinalen i Falun i mars.

– Løpet forteller at jeg er i form, men jeg legger ikke for mye vekt på det. Det er en del skiforskjeller på rulleski som blir utslagsgivende, sier Dyrhaug, som mener han hadde bedre hjul enn konkurrentene.

Ligner VM-løypa

Løypa som var lagt opp i Meråker hadde mye bakker og en del svinger. Målet var at den skulle ligne VM-løypene i Val di Fiemme.

Marius Johnsrud Sundby gikk fort på sine rulleski - helt frem til han mistet et hjul.

– Utstyrssvikt, sier han til NRK og gliser.

– Det hjelper ikke å gå fort når jeg ikke kommer til mål, sier han.

Landslagssjef Trond Nystad mener løpet var viktigst for å sjekke hvordan løperne stod treningsmessig.

– Vi legger ikke så mye vekt på resultatene, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal