Dyrhaug anmeldte Instagram-hacking: – Ekstremt ubehagelig 

En eller flere personer forsøkte å hacke Niklas Dyrhaugs Facebook-profil, e-post- og Twitter-konto uten å lykkes. Men langrennsprofilen mistet kontrollen på Instagram-brukeren sin.

SOGNEFJELLET SKI

FIKK SOSIALE MEDIER-TRØBBEL: Niklas Dyrhaug, her mens han blir intervjuet under landslagets samling på Sognefjellet i mai og juni denne sesongen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det viser jo bare hvor sårbart det systemet er. Det er ekstremt ubehagelig og kjedelig. Instagram er personlig og noe man har hatt i mange år, sier Dyrhaug (31) til NRK – og sukker.

– Jeg skjønner ikke helt hvordan de har klart det heller. Er man ikke ekspert på sikkerhet og IT, er det vanskelig å forstå hvordan de får det til og eventuelt man får fikset det, erkjenner han.

Mistet kontrollen

Dyrhaug forteller at han våknet forrige onsdag til en melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook og forstod fort at noen forsøkte å overta profilen hans. Men en totrinns-verifisering gjorde at vedkommende ikke klarte det.

Dyrhaug fikk så beskjed om at også e-posten og Twitter var forsøkt hacket, men også her viste ting seg å være i orden.

Men på Instagram ble det annerledes. Kontoen med nesten 70.000 følgere ble deaktivert av den som overtok profilen. Torsdag ble den aktivert igjen utenfor Dyrhaugs kontroll.

– Nå er kontoen helt «vill vest», beskriver 31-åringen, som har gått til anmeldelse.

– Jeg måtte jo det. Det er jo ID-tyveri. Jeg snakket med politiet og de synes det var lurt å anmelde det.

Dyrhaug

VM-HELT: Niklas Dyrhaug tok VM-bronse på 15 km klassisk i Lahti. I stafett har han to VM-gull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ber om hjelp

Blant annet er det lagt ut poster som ikke har noe med ham å gjøre som person, verken privat eller som skiløper. Brukernavnet og profilbildet er endret.

I forbindelse med hackerforsøket på Facebook-profilen dukket det opp et brukernavn som var av interesse. Når man leter vedkommende opp på Instagram, har brukeren i såkalte «stories» skrytt av at Dyrhaug er hacket. Brukeren skryter også av å ha tatt over profilen til løpestjernen Jakob Ingebrigtsen på et tidspunkt.

Det er ikke første gang noe lignende skjer med den populære bildedelingstjenesten. Tidligere i høst rapporterte nettstedet Mashable om at nær 800 personer hadde blitt utsatt for det bare første uken av august i år.

I de fleste sakene hadde flere brukere opplevd hacking, profilbildene og navnene var endret. Brukerne klaget den gangen over at Instagram ikke gjorde nok for å hjelpe dem.

– Det kan virke som om det er vanskeligere å rette opp på Instagram, at det er et mer tunggrodd system, selv om jeg er i dialog med dem. Men hvis det er noen som har noen gode råd så er jeg veldig interessert i å få en melding, sier en fortvilet Dyrhaug.

Siste nytt

 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix
 • Messi-magi da Barcelona gikk videre

  Da Barcelona og Napoli møttes i Italia endte det 1-1, men på spansk jord ble det vanskeligere for italienerne å få med seg et godt resultat.

  Lionel Messi scoret et kunstmål og skaffet en straffe da Barcelona vant 3-1 (4-2) og sikret en plass i semifinalen i Mesterligaen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal