Hopp til innhold

Dyrhaug anmeldte Instagram-hacking: – Ekstremt ubehagelig 

En eller flere personer forsøkte å hacke Niklas Dyrhaugs Facebook-profil, e-post- og Twitter-konto uten å lykkes. Men langrennsprofilen mistet kontrollen på Instagram-brukeren sin.

SOGNEFJELLET SKI

FIKK SOSIALE MEDIER-TRØBBEL: Niklas Dyrhaug, her mens han blir intervjuet under landslagets samling på Sognefjellet i mai og juni denne sesongen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det viser jo bare hvor sårbart det systemet er. Det er ekstremt ubehagelig og kjedelig. Instagram er personlig og noe man har hatt i mange år, sier Dyrhaug (31) til NRK – og sukker.

– Jeg skjønner ikke helt hvordan de har klart det heller. Er man ikke ekspert på sikkerhet og IT, er det vanskelig å forstå hvordan de får det til og eventuelt man får fikset det, erkjenner han.

Mistet kontrollen

Dyrhaug forteller at han våknet forrige onsdag til en melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook og forstod fort at noen forsøkte å overta profilen hans. Men en totrinns-verifisering gjorde at vedkommende ikke klarte det.

Dyrhaug fikk så beskjed om at også e-posten og Twitter var forsøkt hacket, men også her viste ting seg å være i orden.

Men på Instagram ble det annerledes. Kontoen med nesten 70.000 følgere ble deaktivert av den som overtok profilen. Torsdag ble den aktivert igjen utenfor Dyrhaugs kontroll.

– Nå er kontoen helt «vill vest», beskriver 31-åringen, som har gått til anmeldelse.

– Jeg måtte jo det. Det er jo ID-tyveri. Jeg snakket med politiet og de synes det var lurt å anmelde det.

Dyrhaug

VM-HELT: Niklas Dyrhaug tok VM-bronse på 15 km klassisk i Lahti. I stafett har han to VM-gull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ber om hjelp

Blant annet er det lagt ut poster som ikke har noe med ham å gjøre som person, verken privat eller som skiløper. Brukernavnet og profilbildet er endret.

I forbindelse med hackerforsøket på Facebook-profilen dukket det opp et brukernavn som var av interesse. Når man leter vedkommende opp på Instagram, har brukeren i såkalte «stories» skrytt av at Dyrhaug er hacket. Brukeren skryter også av å ha tatt over profilen til løpestjernen Jakob Ingebrigtsen på et tidspunkt.

Det er ikke første gang noe lignende skjer med den populære bildedelingstjenesten. Tidligere i høst rapporterte nettstedet Mashable om at nær 800 personer hadde blitt utsatt for det bare første uken av august i år.

I de fleste sakene hadde flere brukere opplevd hacking, profilbildene og navnene var endret. Brukerne klaget den gangen over at Instagram ikke gjorde nok for å hjelpe dem.

– Det kan virke som om det er vanskeligere å rette opp på Instagram, at det er et mer tunggrodd system, selv om jeg er i dialog med dem. Men hvis det er noen som har noen gode råd så er jeg veldig interessert i å få en melding, sier en fortvilet Dyrhaug.

Siste nytt

 • Oilers med ny seier mot Sparta

  Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

  Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

  Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

  Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

  Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

  Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Marerittstart for Hovland

  Viktor Hovland kom tre slag under etter tre spilte hull mot amerikaneren Matt Kuchar i matchplayturneringen i Austin.

  Viktor Hovland fikk en svært dårlig start. Han tapte det første hullet med fem slag mot motstanderens fire på par-fire-hullet. På det neste hullet var spillerne nærmest identiske med utspillene sine, men nordmannen var rundt 15 meter lenger oppe på fairwayen. På greenen derimot brukte Kuchar bare ett slag, mens Hovland brukte to.

  På det tredje hullet havnet Hovland ute i roufen på utslaget sitt og havnet i en sandbunker på innslaget. Dermed ga han opp hullet ettersom motstanderen trengte to slag på å vinne hullet.

  Torsdag møter Hovland sørkoreaneren Kim Si-woon, mens amerikanske Chris Kirk er motstander fredag. (NTB)

  Players Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste