Dyrhaug anmeldte Instagram-hacking: – Ekstremt ubehagelig 

En eller flere personer forsøkte å hacke Niklas Dyrhaugs Facebook-profil, e-post- og Twitter-konto uten å lykkes. Men langrennsprofilen mistet kontrollen på Instagram-brukeren sin.

SOGNEFJELLET SKI

FIKK SOSIALE MEDIER-TRØBBEL: Niklas Dyrhaug, her mens han blir intervjuet under landslagets samling på Sognefjellet i mai og juni denne sesongen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det viser jo bare hvor sårbart det systemet er. Det er ekstremt ubehagelig og kjedelig. Instagram er personlig og noe man har hatt i mange år, sier Dyrhaug (31) til NRK – og sukker.

– Jeg skjønner ikke helt hvordan de har klart det heller. Er man ikke ekspert på sikkerhet og IT, er det vanskelig å forstå hvordan de får det til og eventuelt man får fikset det, erkjenner han.

Mistet kontrollen

Dyrhaug forteller at han våknet forrige onsdag til en melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook og forstod fort at noen forsøkte å overta profilen hans. Men en totrinns-verifisering gjorde at vedkommende ikke klarte det.

Dyrhaug fikk så beskjed om at også e-posten og Twitter var forsøkt hacket, men også her viste ting seg å være i orden.

Men på Instagram ble det annerledes. Kontoen med nesten 70.000 følgere ble deaktivert av den som overtok profilen. Torsdag ble den aktivert igjen utenfor Dyrhaugs kontroll.

– Nå er kontoen helt «vill vest», beskriver 31-åringen, som har gått til anmeldelse.

– Jeg måtte jo det. Det er jo ID-tyveri. Jeg snakket med politiet og de synes det var lurt å anmelde det.

Dyrhaug

VM-HELT: Niklas Dyrhaug tok VM-bronse på 15 km klassisk i Lahti. I stafett har han to VM-gull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ber om hjelp

Blant annet er det lagt ut poster som ikke har noe med ham å gjøre som person, verken privat eller som skiløper. Brukernavnet og profilbildet er endret.

I forbindelse med hackerforsøket på Facebook-profilen dukket det opp et brukernavn som var av interesse. Når man leter vedkommende opp på Instagram, har brukeren i såkalte «stories» skrytt av at Dyrhaug er hacket. Brukeren skryter også av å ha tatt over profilen til løpestjernen Jakob Ingebrigtsen på et tidspunkt.

Det er ikke første gang noe lignende skjer med den populære bildedelingstjenesten. Tidligere i høst rapporterte nettstedet Mashable om at nær 800 personer hadde blitt utsatt for det bare første uken av august i år.

I de fleste sakene hadde flere brukere opplevd hacking, profilbildene og navnene var endret. Brukerne klaget den gangen over at Instagram ikke gjorde nok for å hjelpe dem.

– Det kan virke som om det er vanskeligere å rette opp på Instagram, at det er et mer tunggrodd system, selv om jeg er i dialog med dem. Men hvis det er noen som har noen gode råd så er jeg veldig interessert i å få en melding, sier en fortvilet Dyrhaug.

Siste nytt

 • Stjernen kjørte over Manglerud Star

  Manglerud Star holdt unna i 36 minutter lørdag, men derfra var Stjernen i en klasse for seg og vant 6-1. I Lillehammer vant Sparta etter spilleforlengelse.

  Dermed holder Sparta serieledelsen i eliteserien ishockey poenget foran naboen Stjernen. Lillehammer er tre poeng bak lørdagens motstander.

  På Lillehammer tok hjemmelaget ledelsen allerede før to minutter var spilt da Frank Gymer fant veien forbi keeper. Kristian Jakobsson utlignet for Sparta 37 sekunder etter første pause.

  Derifra ble det 39 målløse minutter i Kristins Hall, og spilleforlengelse måtte til for å skille lagene. Her var Jakobsson igjen tidlig frampå og sørget for at Stjernen fikk med seg ekstrapoenget hjem til Fredrikstad.

  MXhJw85dlQo
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Skadet Haaland mister kamp

  Erling Braut Haaland er ikke med i troppen til lørdagens Dortmund-kamp mot Borussia Mönchengladbach.

  Det bekrefter Dortmund selv, og oppgir muskulære problemer som årsak.

  Det er urovekkende nyheter for Norge før skjebnekampen i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia 8. oktober. Ståle Solbakken tar ut troppen kommende tirsdag.

  Verken Solbakken eller pappa Alfie Haaland har besvart NRKs henvendelser så langt.

  – Vet ikke noe (om alvorlighetsgraden) ennå, men sannsynligvis udramatisk, skriver landslagslege Ola Sand i en sms til NRK.

  Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft, som er til stede på kampen fredag, sa på sendingen at Dortmund har et håp om å ha spissen klar til tirsdagens kamp i Mesterligaen mot Sporting.

  – På trening i går var han i en duell med en spiller og fikk et slag. Han fikk behandling og ble med troppen hit, men det ble ikke noe bedre, sier Fjørtoft på V Sport-sendingen.

  Dermed kan det tyde på at skaden ikke er av det langvarige slaget.

  Allerede er det klart at Alexander Sørloth mister den kommende landslagsperioden med skade.

  For å gjøre lørdagen komplett for Solbakken ble også Mathias Normann byttet ut med skade for Norwich i kampen mot Everton. Det er foreløpig uvisst hva skadeomfanget er. Sander Berge var heller ikke i Sheffield Uniteds tropp mot Derby.

  UdGebxQbpiQ
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters
 • Ny seier for Sandviken

  Sandviken tok sin niende strake seier da Kolbotn ble slått 3-1 i Toppserien i fotball for kvinner lørdag.

  Lisa Naalsund sendte laget sitt i ledelsen da hun satte inn 1-0-målet etter 34 minutters spill. Sandviken-spilleren står med fem seriemål i år. Guro Bergsvand fikk nettsus og doblet ledelsen fem minutter senere. Ved pause var stillingen 2-0 til Sandviken.

  Etter lørdagens kamp ligger Kolbotn på sjetteplass på tabellen med 13 poeng, mens Sandviken er på førsteplass med 40 poeng.

  Toppserien 2021: Rosenborg - Sandviken.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal