Dyrhaug anmeldte Instagram-hacking: – Ekstremt ubehagelig 

En eller flere personer forsøkte å hacke Niklas Dyrhaugs Facebook-profil, e-post- og Twitter-konto uten å lykkes. Men langrennsprofilen mistet kontrollen på Instagram-brukeren sin.

SOGNEFJELLET SKI

FIKK SOSIALE MEDIER-TRØBBEL: Niklas Dyrhaug, her mens han blir intervjuet under landslagets samling på Sognefjellet i mai og juni denne sesongen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det viser jo bare hvor sårbart det systemet er. Det er ekstremt ubehagelig og kjedelig. Instagram er personlig og noe man har hatt i mange år, sier Dyrhaug (31) til NRK – og sukker.

– Jeg skjønner ikke helt hvordan de har klart det heller. Er man ikke ekspert på sikkerhet og IT, er det vanskelig å forstå hvordan de får det til og eventuelt man får fikset det, erkjenner han.

Mistet kontrollen

Dyrhaug forteller at han våknet forrige onsdag til en melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook og forstod fort at noen forsøkte å overta profilen hans. Men en totrinns-verifisering gjorde at vedkommende ikke klarte det.

Dyrhaug fikk så beskjed om at også e-posten og Twitter var forsøkt hacket, men også her viste ting seg å være i orden.

Men på Instagram ble det annerledes. Kontoen med nesten 70.000 følgere ble deaktivert av den som overtok profilen. Torsdag ble den aktivert igjen utenfor Dyrhaugs kontroll.

– Nå er kontoen helt «vill vest», beskriver 31-åringen, som har gått til anmeldelse.

– Jeg måtte jo det. Det er jo ID-tyveri. Jeg snakket med politiet og de synes det var lurt å anmelde det.

Dyrhaug

VM-HELT: Niklas Dyrhaug tok VM-bronse på 15 km klassisk i Lahti. I stafett har han to VM-gull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ber om hjelp

Blant annet er det lagt ut poster som ikke har noe med ham å gjøre som person, verken privat eller som skiløper. Brukernavnet og profilbildet er endret.

I forbindelse med hackerforsøket på Facebook-profilen dukket det opp et brukernavn som var av interesse. Når man leter vedkommende opp på Instagram, har brukeren i såkalte «stories» skrytt av at Dyrhaug er hacket. Brukeren skryter også av å ha tatt over profilen til løpestjernen Jakob Ingebrigtsen på et tidspunkt.

Det er ikke første gang noe lignende skjer med den populære bildedelingstjenesten. Tidligere i høst rapporterte nettstedet Mashable om at nær 800 personer hadde blitt utsatt for det bare første uken av august i år.

I de fleste sakene hadde flere brukere opplevd hacking, profilbildene og navnene var endret. Brukerne klaget den gangen over at Instagram ikke gjorde nok for å hjelpe dem.

– Det kan virke som om det er vanskeligere å rette opp på Instagram, at det er et mer tunggrodd system, selv om jeg er i dialog med dem. Men hvis det er noen som har noen gode råd så er jeg veldig interessert i å få en melding, sier en fortvilet Dyrhaug.

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal