NRK Meny
Normal

Tidenes dyreste signering i Premier League

Manchester United bekrefter tirsdag kveld at Angel Di Maria er klar for klubben. 26-åringen blir hentet til Old Trafford for en rekordstor sum.

Angel Di Maria

Angel Di Maria, her i Argentina-drakt, har signert for Manchester United.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Louis van Gaal

Louis van Gaal har sikret seg Angel Di Maria.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Manchester United får ikke spille fotball i Europa denne sesongen, men er tydelig ute etter å vise at de ikke er en smågutt av den grunn.

Den 20 ganger engelske seriemesteren viser økonomiske muskler og har signert Angel Di Maria for en rekordstor sum.

611 millioner kroner betaler de for Real Madrid-vingen – den største summen en engelsk klubb noen gang har betalt for en spiller.

– Jeg er henrykt over å signere for Manchester United. Det er den eneste klubben jeg kunne forlatt Real Madrid for, sier Angel Di Maria ifølge klubbens Twitter-konto.

Handlet for 1,5 milliarder

Louis van Gaal har jobbet lenge for å hente stjernespilleren til Old Trafford og er naturligvis godt fornøyd med signeringen.

– Angel er en midtbanespiller i verdensklasse. Han er et stort naturtalent. Hans dribleferdigheter og evne til å komme seg forbi motstandere er en fryd å se på. Han er et herlig tilskudd til klubben, sier nederlenderen til Uniteds Twitter-konto.

Tidligere i sommer har laget hentet Luke Shaw, Ander Herrera og Marcos Rojo til den nette sum av 850 millioner kroner. Med signeringen av Di Maria har den engelske storklubben handlet spillere for om lag 1,5 milliarder kroner.

Det er mest av samtlige klubber i verden.

Di Maria legger bak seg en strålende sesong i Real Madrid, og noterte seg for 17 målgivende pasninger forrige sesong. Faktisk har han stått bak nest flest assister siden han kom til Spania, kun slått av landsmann Lionel Messi.

Likevel er Di Maria blitt skjøvet bak i køen etter signeringen av James Rodríguez. I Manchester blir argentineren tatt imot med åpne armer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Laster Twitter-innhold

Flere signeringer?

The Red Devils har fått en tung start på sesongen med tap for Swansea i åpningskampen og ett poeng i borteoppgjøret mot Sunderland. Med Di Maria i stallen håper Louis van Gaals menn å snu den dårlige trenden i helgens oppgjør mot Burnley.

Rekordsigneringen til tross, det kan bli mer shopping i den røde delen av Manchester.

Arturo Vidal har blitt koblet til klubben gjennom hele sommeren, men de har ennå ikke klart å lokke spilleren vekk fra Juventus.

Louis van Gaal skal etter rapportene se på Nigel de Jong som en annen mulig løsning på en tynn midtbane, og også landsmann Daley Blind skal være aktuell for van Gaals forsvar.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel