Dyrere å se Zuccarello Aasen enn Super Bowl

Det vil koste deg nesten 20 000 kroner å se Mats Zuccarello Aasen løfte det gjeve Stanley Cup-trofeet- som første nordmann i historien.

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen (t.h.) sammen med lagkamerat i NY Rangers Benoit Pouliot etter at de sikret seg finaleplass i NHL-sluttspillet. Ranger slo ut Montreal Canadiens.

Foto: Kathy Willens / Ap

Førstkommende onsdag starter finalekampene i NHL-sluttspillet mellom New York Rangers og Los Angeles Kings.

Den norske NY Rangers-proffen Mats Zuccarello Aasen blir da tidenes første nordmann i en Stanley Cup-finale.

Rangers har ikke spilt den såkalte Stanley Cup-finalen på 20 år og nå herjer hockeyfeberen i verdensmetropolen med omlag åtte millioner innbyggere.

– Rangers er det hotteste her og hele byen vil vil ta del i dette, sier Aftonbladets New York-korrespondent Per Bjurman til NRK.no.

Svenske Bjurman har fulgt NY Rangers tett de siste ni årene.

– Her i New York er det nå en enorm etterspørsel etter å få se finalehockeyen, sier han.

125 000 kr

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen i aksjon under NHL-sluttspillet mot Montreal Canadiens - det siste hinderet på veien før Rangers tok seg til NHL-finalen.

Foto: Seth Wenig / Ap

Svartebørssalget har nå blitt stor butikk.

Ifølge den amerikanske avisen New York Post koster en billett til det som kan bli den avgjørende sjettekampen i Madison Square Garden allerede nesten 20 000 kroner (3 262 dollar) - i gjennomsnitt.

Til sammenligning kostet billettene til årets Super Bowl (amerikansk fotball) i gjennomsnitt 12 000 kroner (2 567 dollar).

Enkelte billetter i VIP-losjen skal visstnok ligge ute for svimlende 125 000 kroner (21 000 dollar).

Større enn amerikansk fotball

Det er imidlertid ikke mange som får sett sitt kjære Rangers under sluttspillet. New York-laget spiller sine hjemmekamper i Madison Square Garden som «bare» tar litt over 18 000 tilskuere per kamp.

Finalen spilles dessuten best av sju kamper og kan derfor i teorien være avgjort etter bare to hjemmekamper og to bortekamper.

Den siste kampen som kan bli spilt i Madison Square Garden er imidlertid den sjette og nest siste, og går finalen så langt kan den trolig bli avgjort i denne kampen. Derfor er billettprisene så høye.

– Vanligvis er både basketball, baseball og amerikansk fotball større enn hockey i New York, men nå har Rangers tatt over og det er de alle prater og skriver om, sier Bjurman.

Helt

Selv sa Zuccarello Aasen følgende om Stanley Cup-finalen da hans Rangers ble klare:

– Man har vel egentlig drømt om å vinne, så drømmen er ikke oppnådd helt enda.

Den svenske hockey-journalisten i New York er sikker på at «Zucca» vil få heltestatus i byen dersom laget hans vinner Stanley Cup-finalen.

– Han kommer til å bli husket i New York i all tid om det skjer, sier Bjurman.

Den første kampen spilles i Los Angeles 4. juni. Deretter spilles det finalekamper annenhverdag til best av sju. De to første kampene i Madison Square Garden spilles 9. og 11. juni.

Siste nytt

 • Zlatan trente med Hammarby

  Zlatan Ibrahimovic trente skjærtorsdag med Hammarby, som svensken eier 25 prosent av. Hammarby-sportssjef Jesper Jansson forteller at spissen har vært hjemme i Stockholm noen dager og ville trene litt med ball, skriver NTB. 38-åringen har kontrakt med Milan ut sesongen, men det er foreløpig uvisst om svensken fortsetter karrieren eller ikke.

  Zlatan
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge er verdens 44. beste landslag, skal vi tro FIFA-rankingen som ble publisert torsdag. Det er ingen endringer blant de 50 øverste nasjonene. Belgia topper fortsatt foran Frankrike og Brasil.

  44.-plass er Norges høyeste posisjon siden 2013.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Malta
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal