Durasovic med drømmestart

Viktor Durasovic pangåpnet for Norge i Davis Cup-oppgjøret mot Ukraina.

Nordmannen er rangert som nummer 340 i verden, men herjet likevel matchen mot ukrainernes beste spiller Illja Martsjenko (163). Kampen ble vunnet i strake sett 6-3, 6-0. Dermed står det 1-0 til Norge.

– Jeg forventet at han skulle spille veldig bra. Jeg vet han kan spille bra tennis og var forberedt på at alt kunne skje, sier Durasovic til NRK etter kampen.

Han var strålende fornøyd med støtten fra et utsolgt Oslo Tennisarena.

– Han spilte en strålende kamp, sier Martsjenko, som legger til at han aldri fant rytmen i kampen.

Seieren går til laget som først vinner tre av helgens fem kamper. Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

Senere fredag kveld spiller Casper Ruud mot Vitalij Satsjko (237 i verden).

Tennis Davis Cup, Norge - Usbekistan
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Ti norske alpinister til Schladming og Kronplatz

  Norges Skiforbund sender seks utøvere til herrenes verdenscupslalåm i Schladming og fire til kvinnenes storslalåmrenn i Kronplatz.

  Begge rennene kjøres tirsdag. Kvinnene skal i aksjon på dagtid, mens det tradisjonen tro er kveldsrenn i slalåm i Schladming.

  Uttaket, menn: Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Timon Haugan (Oppdal), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås).

  Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo). (NTB)

  Lucas Braathen
  Foto: Giovanni Auletta / AP
 • Landslagstrener testet positivt

  Landslagstrener i langrenn Arild Monsen har testet positivt på en koronatest ved ankomst Gardermoen etter høydesamling i italienske Seiser Alm. Ole Morten Iversen har testet negativt.

  Det melder Skiforbundet kun få dager før OL.

  Alle løpere, trenere og støtteapparat, som fortsatt befinner seg i italienske Seiser Alm, testet negativt på hurtigtest søndag kveld og mandag morgen.

  I Seiser Alm er herrenes landslagstrener Eirik Myhr Nossum definert som nærkontakt og de mannlige løperne trener kun rundt hotellet i dag.

   Arild Monsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Medvedev slet seg til kvartfinale i Melbourne

  Den høyest seedede spilleren i Australian Open, Daniil Medvedev, tok seg til kvartfinalen mandag, men seieren var ikke enkel for russeren mot Maxime Cressy.

  Verdenstoeren slo amerikanske Cressy 6-2, 7-6, 6-7, 7–5.

  I det fjerde og avgjørende settet fulgte de hverandre med å holde serven sin fram til det sto 5–5. Da gjorde Cressy en av sine mange dobbeltfeil i kampen i tillegg til å bomme på en enkel ball framme ved nettet.

  Medvedev hadde mange muligheter til å bryte Cressy gjennom kampen, men hadde stort sett problemer. Russeren brøt ham omsider til 6–5 for første gang siden det første settet, servet hjem det siste gamet og vant kampen.

  I kvartfinalen venter Felix Auger-Aliassime. Han slo Marin Cilic i fjerde runde tidligere mandag. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Hamish Blair / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal