NRK Meny
Normal

Dumper billettpriser i publikumsjakt

Vålerenga vil ta grep for å få folk tilbake på Ullevaal.

Ullevaal stadion

GLISSENT: Slik har det sett ut i flere av Vålerengas kamper på Ullevaal stadion denne sesongen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– 16. mai er fotballens festdag, og rammen rundt det er spesiell i seg selv, sier daglig leder i Vålerenga Morten Nydal foran kveldens kamp mot Haugesund.

Allikevel velger nå Oslo-klubben å senke deler av billettprisene til det oppgjøret, og vurderer fortløpende om de vil gjøre det samme utover i sesongen.

– Vi kjører halv pris for barna, og det betyr en pris på femti kroner. Vi ønsker mer barn og familier på kampene, og dette er også starten på et familiefokus som bare vil bli tydeligere og tydeligere på vei mot eget stadion.

Halvfulle tribuner

Vålerenga ligger på 11. plass på tabellen, og hjemme på Ullevaal har klubben registrert at antallet tomme seter har vært for mange, med unntak av hjemmekampen mot Rosenborg. Klubben operer med et snitt på over 8000, men det reelle tallet er sannsynligvis langt lavere. Forrige hjemmekamp mot Sarpsborg 08 trakk under 4000 mennesker på en solrik dag i hovedstaden.

– Vi hadde håpet på mer, det er helt klart. Samtidig har Klanen vist at de på er vei tilbake for å skape rammen rundt kampene de er så kjent for å gjøre. Så om det kvanitetsmessige har vært litt skuffende, så er kvaliteten på de som faktisk kommer helt prima, sier Nydal.

– Er dette en erkjennelse av at man må "hjelpe" folk på kamp i norsk fotball om dagen?

– Det er i hvert fall en erkjennelse av at Vålerenga må gjøre noe selv for å gjøre seg fortjent til mer publikum. Halv pris for barn et konkrekt tiltak, og det vil komme andre tiltak senere. Det kan godt hende vi kjører flere stunt, det vurderer vi.

Deshorn Brown

EN STILLE SCORING: Deshorn Brown scorer foran et fåtall tilskuere mot Sarpsborg 08.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Vil underholde Oslo-folket

Også i dag er det spådd strålende vær i Oslo, og samtidig har Kjetil Rekdals menn begynt å klatre på tabellen etter en svak sesongstart. De tre siste hjemmekampene har gitt like mange seiere, nå håper Nydal at det skal gi en effekt på tribunelivet.

– Vi ligger bak budsjett. Det henger nok sammen med at vi hadde en dårlig sesongstart. Nå har vi blant annet Deshorn Brown som scorer mål, Sander Berge som brilijerer på midtbanen og Ghayas Zahid som dribler av hvem som helst. Det har endt med tre seiere og 9-0 i målprotokollen.

Du hører 4-4-2 Radiosporten, på NRK P1 fra klokken 17.50

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund