Ullevaal stadion

GLISSENT: Slik har det sett ut i flere av Vålerengas kamper på Ullevaal stadion denne sesongen.

– 16. mai er fotballens festdag, og rammen rundt det er spesiell i seg selv, sier daglig leder i Vålerenga Morten Nydal foran kveldens kamp mot Haugesund.

Allikevel velger nå Oslo-klubben å senke deler av billettprisene til det oppgjøret, og vurderer fortløpende om de vil gjøre det samme utover i sesongen.

– Vi kjører halv pris for barna, og det betyr en pris på femti kroner. Vi ønsker mer barn og familier på kampene, og dette er også starten på et familiefokus som bare vil bli tydeligere og tydeligere på vei mot eget stadion.

Halvfulle tribuner

Vålerenga ligger på 11. plass på tabellen, og hjemme på Ullevaal har klubben registrert at antallet tomme seter har vært for mange, med unntak av hjemmekampen mot Rosenborg. Klubben operer med et snitt på over 8000, men det reelle tallet er sannsynligvis langt lavere. Forrige hjemmekamp mot Sarpsborg 08 trakk under 4000 mennesker på en solrik dag i hovedstaden.

– Vi hadde håpet på mer, det er helt klart. Samtidig har Klanen vist at de på er vei tilbake for å skape rammen rundt kampene de er så kjent for å gjøre. Så om det kvanitetsmessige har vært litt skuffende, så er kvaliteten på de som faktisk kommer helt prima, sier Nydal.

– Er dette en erkjennelse av at man må "hjelpe" folk på kamp i norsk fotball om dagen?

– Det er i hvert fall en erkjennelse av at Vålerenga må gjøre noe selv for å gjøre seg fortjent til mer publikum. Halv pris for barn et konkrekt tiltak, og det vil komme andre tiltak senere. Det kan godt hende vi kjører flere stunt, det vurderer vi.

Deshorn Brown

EN STILLE SCORING: Deshorn Brown scorer foran et fåtall tilskuere mot Sarpsborg 08.

Vil underholde Oslo-folket

Også i dag er det spådd strålende vær i Oslo, og samtidig har Kjetil Rekdals menn begynt å klatre på tabellen etter en svak sesongstart. De tre siste hjemmekampene har gitt like mange seiere, nå håper Nydal at det skal gi en effekt på tribunelivet.

– Vi ligger bak budsjett. Det henger nok sammen med at vi hadde en dårlig sesongstart. Nå har vi blant annet Deshorn Brown som scorer mål, Sander Berge som brilijerer på midtbanen og Ghayas Zahid som dribler av hvem som helst. Det har endt med tre seiere og 9-0 i målprotokollen.

Du hører 4-4-2 Radiosporten, på NRK P1 fra klokken 17.50

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.