Hopp til innhold

Dette vil du ikke gå glipp av i kveldens Diamond League

NRKs fridrettsekspert Lars Lystad gir deg tre øvelser å holde et spesielt øye med under fredagens Diamond League-stevne i Stockholm.

Video Diamond League 06.08.2010

Se Diamond League på Stockholm stadion fra kl 20.00.

NRKs kommentator Lars Lystad

NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Foto: Hans Petter Blom / NRK

Fredag kveld er det Diamond League-stevne på stadion i Stockholm, og NRK sender direkte fra klokka 20.00.

Vi har bedt vår friidrettsekspert Lars Lystad velge ut mest interessante øvelsene du får se i løpet av fredagens sending. Hold et ekstra øye med disse tre!

Her er all informasjonen du trenger for å briljere foran tven i kveld - og mer til.

1. Superduellen

Tyson Gay og Usain Bolt

Usain Bolt og Tyson Gay er det to raskeste mennene på planeten. På Stockholm stadion får vi svaret på om jamaicaneren fortsatt er hakket raskere enn amerikaneren.

Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Kun to ganger tidligere har Usain Bolt og Tyson Gay møttes. Begge gangen har Bolt vunnet, og begge gangene har han satt verdensrekord.

Første møte var i New York i mai 2008. Da presenterte jamaicaneren seg virkelig for første gang for verden. Han sprang inn på 9,72 og slo Gay med 13 hundredeler.

Hva gleder du deg mest til? Diskutér nederst i saken.

Rivalenes neste møte skjedde i VM i Berlin i fjor. Da skrev Bolt historie med den fantastiske tiden 9,58. Det holdt naturligvis til gull, mens Gay ble henvist til sølvplassen.

Bolt har vist seg å være nærmest uslåelig de siste årene, og vi må to år tilbake i tid for å finne sist gang han ikke vant. Og hvor var det, annet enn på Stockhom stadion sommeren 2008?

Den gang var det Asafa Powell som stod for kunststykket det er å slå landsmannen. Dessverre er ikke Powell med denne gang. Han måtte trekke seg på grunn av ryggproblemer.

Noen ny verdensrekord er det få som tror på i Stockholm. Til det går stevnet for sent på kvelden, og temperaturen er antageligvis for kjølig.

Gay har uttalt at han må løpe under 9,70 for å slå Bolt. Gays pers er på 9,69.

2. Thorkildsen som kan vinne Diamanten

Video Thorkildsen kan sikre seg diamantene allerede fredag

Se video av Thorkildsen før stevnet.

- For å være sikker på å vinne Diamond League må jeg ta en seier til. Og det er jo tross alt bare tre stevner igjen, sa Andreas Thorkildsen til NRK på torsdag.

Thorkildsen må altså vinne i Stockholm for å sikre seieren i Diamond League. Det burde ikke være uoverkommelig, Thorkildsen har vunnet alle de fire tidligere Diamond League-stevnene denne sesongen.

Men hele verdenseliten er på plass i Stockholm, og thrilleren under EM viste at det ikke bare er å spasere til seier i spyd - selv for Andreas Thorkildsen.

- Mye kan skje, sier han.

Thorkildsens personlige beste er 91 meter og 59 centimeter. Denne sesongen har han kastet 90 meter og 37 centimeter. Det gjorde han i Florø.

3. Høydeduellen

Blanka Vlasic og Chaunte Howard-Lowe danser

Høydedivaen Blanca Vlasic møter Chaunté Howard Love i Stockholm.

Foto: NRK

Blanca Vlasic var suveren og vant høydekonkurransen i EM, men da hadde hun ikke konkurranse av Chaunté Howard Lowe.

Amerikaneren har hoppet høyest i verden i år, og vil nok gjerne sette den litt arrogante kroaten på plass.

Det ligger altså an til en heftig duell, men for hjemmepublikummet er det en annen høydehopper som er mer interessant.

Emma Green overrasket alle og tok sølvet i Barcelona. Der satte hun personlig rekord med 2,01. Kan hun utfordre de to antatte favorittene?

Hva gleder du deg mest til? Diskutér.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal