Duket for reprise på denne konflikten?

ØSTERSUND/OSLO (NRK.no): Emil Hegle Svendsen (29) går ut åtte sekunder foran Ole Einar Bjørndalen (40) på dagens jaktstart i Østersund. Det vekker gamle minner.

Svendsen og Bjørndalen

DUKET FOR REPRISE? Emil Hegle Svendsen var alt annet enn fornøyd etter å ha blitt nummer to bak Ole Einar Bjørndalen på jaktstarten i Østersund i 2010. I dag går de ut med nokså likt utgangspunkt.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

De to skiskytterne har nemlig gått mange jaktstarter mot hverandre, og spesielt jaktstarten i Østersund for fire år siden skapte overskrifter.

Da havnet Bjørndalen og Svendsen i munnhuggeri etter at førstnevnte hadde hengt på Svendsen gjennom store deler av løpet.

Isfront på seierspallen

Bjørndalen nektet å hjelpe til å dra, noe som fikk Svendsen til å tordne etter rennet. Bjørndalen endte opp som vinner, og Svendsen stemplet lagkameratens oppførsel som «feig».

Bjørndalen ble svært provosert av Svendsens uttalelse, og hevdet han ikke var pigg nok til å kunne hjelpe til med å holde farten oppe.

De to var synlige misfornøyde med hverandre under premieseremonien like etter (se bildet over).

I dag er tonen langt bedre mellom de to, men Emil ser likhetstrekk mellom dagens utgangspunkt – der Svendsen går ut som nummer sju og Bjørndalen som nummer åtte – og situasjonen for fire år siden.

– Begge er gira på å komme seg opp på pallen, så jeg får vente litt på Ole. Kanskje han vil dra litt denne gangen, sier Emil Hegle Svendsen med et stort glis.

Bjørndalen: – Vi får bytte på å dra

Ole Einar Bjørndalen er også forberedt på å måtte gå mye sammen med Svendsen i dag.

Og denne gangen vil han hjelpe til å dra.

– Vi kommer til å samarbeide. I hvert fall på førsterunden. Men det er ikke så lett å samarbeide, så vi får bare skifte på å dra litt, sier Bjørndalen.

Både Svendsen og Bjørndalen har et stykke frem til ledende Martin Fourcade, som vant lørdagens sprint. Den norske duoen går ut henholdsvis 49 og 57 sekunder bak franskmannen.

Tarjei Bø og Aleksander Os vil også være en norsk duo og følge med på. De går ut som nummer 15 og 16, 1.12 og 1.18 bak Fourcade.

Johannes Thingnes Bø går ut 2.04 bak, med startnummer 40.

– Det er et stykke frem, men det er ikke håpløst, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Reinkind storspilte mot Porto

  Harald Reinkind bidro med totalt åtte scoringer da Kiel slo Porto 30-29 i håndballens mesterliga. Kiel topper dermed tabellen i gruppe B med 13 poeng på åtte kamper. Montpellier og Vardar Skopje har begge ni poeng på plassene bak. (NTB)

  Harald Reinkind
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med tolv mål.

  heidi løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal