Duket for reprise på denne konflikten?

ØSTERSUND/OSLO (NRK.no): Emil Hegle Svendsen (29) går ut åtte sekunder foran Ole Einar Bjørndalen (40) på dagens jaktstart i Østersund. Det vekker gamle minner.

Svendsen og Bjørndalen

DUKET FOR REPRISE? Emil Hegle Svendsen var alt annet enn fornøyd etter å ha blitt nummer to bak Ole Einar Bjørndalen på jaktstarten i Østersund i 2010. I dag går de ut med nokså likt utgangspunkt.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

De to skiskytterne har nemlig gått mange jaktstarter mot hverandre, og spesielt jaktstarten i Østersund for fire år siden skapte overskrifter.

Da havnet Bjørndalen og Svendsen i munnhuggeri etter at førstnevnte hadde hengt på Svendsen gjennom store deler av løpet.

Isfront på seierspallen

Bjørndalen nektet å hjelpe til å dra, noe som fikk Svendsen til å tordne etter rennet. Bjørndalen endte opp som vinner, og Svendsen stemplet lagkameratens oppførsel som «feig».

Bjørndalen ble svært provosert av Svendsens uttalelse, og hevdet han ikke var pigg nok til å kunne hjelpe til med å holde farten oppe.

De to var synlige misfornøyde med hverandre under premieseremonien like etter (se bildet over).

I dag er tonen langt bedre mellom de to, men Emil ser likhetstrekk mellom dagens utgangspunkt – der Svendsen går ut som nummer sju og Bjørndalen som nummer åtte – og situasjonen for fire år siden.

– Begge er gira på å komme seg opp på pallen, så jeg får vente litt på Ole. Kanskje han vil dra litt denne gangen, sier Emil Hegle Svendsen med et stort glis.

Bjørndalen: – Vi får bytte på å dra

Ole Einar Bjørndalen er også forberedt på å måtte gå mye sammen med Svendsen i dag.

Og denne gangen vil han hjelpe til å dra.

– Vi kommer til å samarbeide. I hvert fall på førsterunden. Men det er ikke så lett å samarbeide, så vi får bare skifte på å dra litt, sier Bjørndalen.

Både Svendsen og Bjørndalen har et stykke frem til ledende Martin Fourcade, som vant lørdagens sprint. Den norske duoen går ut henholdsvis 49 og 57 sekunder bak franskmannen.

Tarjei Bø og Aleksander Os vil også være en norsk duo og følge med på. De går ut som nummer 15 og 16, 1.12 og 1.18 bak Fourcade.

Johannes Thingnes Bø går ut 2.04 bak, med startnummer 40.

– Det er et stykke frem, men det er ikke håpløst, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har 18-åringen to VM-gull i langrenn, på sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal