Dropper «idrettens Oscar», velger barneskirenn

Marit Bjørgen reiser ikke til Shanghai for å delta i «Idrettens Oscar», der hun kan bli kåret til årets idrettskvinne i verden.

Marit Bjørgen

VERDENS BESTE: Marit Bjørgen er definitivt verdens beste langrennsløper. Nå kan hun bli verdens beste idrettskvinne. Men hun prioriterer norske barn og skientusiaster.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Marit har valgt å ikke reise til Shanghai. Hun prioriterer andre avtaler som er gjort på et tidlig tidspunkt, sier Bjørgens manager Guri Hetland til NRK.

15. april finner Laureus World Sports Award sted i Shanghai. Det omtales altså som «idrettens Oscar». Marit Bjørgen er en av seks kandidater til prisen The Laureus World Sportswoman of the Year Award, årets kvinnelige idrettsutøver i verden for 2014.

De øvrige kandidatene er Serena Williams (tennis), Tina Maze (alpint), Valerie Adams (friidrett), Genzebe Dibaba (friidrett) og Li Na (tennis).

Deler ut premier

– Marit skulle selvfølgelig veldig gjerne deltatt, men har valgt å ikke avlyse planene som ble lagt for lang tid siden, sier Guri Hetland.

Søndag 12. april kommer Bjørgen til å være på plass i sitt eget barneskirenn, Marit Bjørgen-rennet, som finner sted i Hauka. Der skal hun dele ut premier.

Mandag 13. april er Bjørgen hetersgjest på årsmøtet i Trøndersk skilaug, som reiser verden rundt og følger norsk langrenn.

Lørdag 18. april går Marit Bjørgen Skarvrennet.

– Ydmyk

Ingen norsk kvinne har tidligere vunnet prisen som årets utøver i verden. Bare to vinteridrettsutøvere har vunnet prisen, alpinistene Lindsey Vonn og janica Kostelic.

Bjørgen er nominert på grunn av sine tre OL-gull i Sotsji, som gjorde henne til tidenes mestvinnende kvinne i vinter-OL.

– Det er veldig stort og jeg blir stolt. Det å være nominert sammen med store navn fra store idretter gjør jo at man blir litt ydmyk, sa Marit Bjørgen til NRK da nominasjonen var klar.

I 2011 ble Marit Bjørgen kåret til årets kvinnelige idrettsutøver i verden av sportsjournalister fra 79 land.

Siste nytt

 • Neymar ferdigspilt for i år

  Paris Saint-Germain må klare seg uten stjernespissen Neymar i seks til åtte uker som følge av en ankelskade.

  Det opplyser den franske storklubben på sitt nettsted. Neymar ble skadd i søndagens 3-1-seier over Saint-Étienne.

  – Tester utført i natt bekrefter at Neymar har fått en forstuet venstre ankel og leddbåndsskader. Det er ventet at han er utilgjengelig i seks til åtte uker. En ny undersøkelse skal gjøres om 72 timer, skriver PSG.

  France Soccer League One
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Nilsson ute av troppen

  Stina Nilsson er ute av Sverige-troppen når verdscupen i skiskyting held fram i Östersund torsdag. Ho skal i staden gå IBU-cuprenn på norsk snø.

  Den svenske landslagsleiinga vel denne veka å gi Johanna Skottheim sjansen i verdscupen.

  Nilsson stiller i staden til start i IBU-cupen på Sjusjøen. Der skal det gåast supersprint (onsdag), sprint (fredag) og fellesstart (laurdag).

  – På Sjusjøen får Stina sjansen til å gå tre nye renn mot hard internasjonal motstand. Det trur eg er perfekt for hennar vidare utvikling, forklarer Lukas.

  Nilsson blei nummer 43 og 55 i dei to premiererenna i Östersund i helga. Ho hoppa over frå langrenn til skiskyting vinteren 2020.

  Stina Nilsson
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK
 • 2 x Ingebrigtsen i terreng-EM

  Friidretsforbundet har teke ut laget til EM i terrengløp i Dublin 12. desember. Både Filip og Jakob Ingebrigtsen er med. For Jakob er det første EM som seniorløpar.

  Menn senior 10 km:
  Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
  Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
  Narve Gilje Nordås, Sandnes IL
  Zerei Kbrom Mezngi, Spirit FIK
  Bjørnar Sandnes Lillefosse, IL Gular
  Tom Erling Kårbø, Stord IL

  Kvinner senior 8 km:
  Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve
  Mathilde Theisen, OSI Friidrett
  Ine Bakken, IL Gular

  I tillegg er 13 løparar tekne ut i ungdomsklassene.

  Jakob Ingebrigtsen i Monaco, juli 2021.
  Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal