Hopp til innhold

Hele Norges Johaug er dronning av monsterbakken

Therese Johaug, kåret til folkets idrettsnavn under lørdagens idrettsgalla, er dronningen av monsterbakken opp til Alpe Cermis i Val di Fiemme i Italia.

Johaug

Igjen var Therese Johaug klart raskest opp alpinbakken i Cavalese, og hun kunne juble for soleklar tredjeplass i Tour de Ski.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Ingen gikk bakken raskere enn Turbo-Therese søndag. Tour de Ski-vinner Justyna Kowalczyk, nest raskest, ble slått med 51 sekunder.

– Det var en annen kropp som stilte til start enn tidligere i touren. Det var mer «futt i føttene,» sier Johaug til NRK.no.

Også for ett år siden var Johaug fra Dalsbygda i Hedmark raskest i den 3,7 kilometer lange bakken.

– Jeg gikk nok noe hardere da. I år disponerte jeg løpet noe annerledes fordi jeg fryktet kamp om 3.-plassen fra Krista Lahteenmaki og Charlotte Kalla, sa Johaug, som var oppriktig glad for 3.-plassen.

Artikkelen fortsetter!

Italy Cross Country Tour de Ski

Therese Johaug i kjent driv opp Monsterbakken i Val di Fiemme.

Foto: Armando Trovati / Ap

Jevnere

– Målet var en plass blant de fem beste. Det innfridde jeg etter en meget jevnere Tour de Ski fra meg i år enn i fjor, sa hun etter etappeseieren.

Til topps i vanlig verdenscup har hun ikke gått i vinter, men også i minitouren i Kuusamo før jul fikk hun en etappeseier.

– Sammenlagtseier var ikke realistisk i år. Marit og Justyna har vært for sterke. Dessuten er jeg ikke god nok i sprint, som er så viktig i touren, sa Therese Johaug, som hadde en tung dag lørdag.

– Kroppen ville ikke. Mange løp satt vel også i hodet, sa hun etter den klassiske 10-kilometeren i Lago di Tesero i Val di Fiemme hvor VM på ski går neste år.

VIDEO: Johaug fornøyd med 3. plass i Tour de Ski

Video Therese Johaug var fornøyd med en 3 plass

Therese Johaug etter målgang i Tour de Ski.

Har kostet

– Vanligvis er jeg i bedre form utpå vinteren, sa hun etter søndagens monsteretappe.

Hun er derfor ikke redd for løypene rundt Lago di Tesero. For øvrig står ikke monsterbakken på noe VM-program.

Løypene blir heller ikke de samme som lørdag. 23-åringen gleder seg til noen roligere dager etter Tour de Ski.

Ni renn på elleve dager har kostet mye fysisk også for en klatredronning.

– Nå skal jeg slappe av, ler den smørblide publikumsfavoritten til NRK.no.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste