Hopp til innhold

Drømmetreffet som sikret Vålerenga «The Double»: – Dette kan vi nyte i repriser herfra til evigheten

ULLEVAAL (NRK): I en kamp der begge lag forspilte enorme sjanser etter svake avslutninger, viste Marie Dølvik Markussen hvordan det skal gjøres. Hun knuste LSK Kvinners drøm om cuptrofé med en perlescoring av de sjeldne.

Laster innhold, vennligst vent..

– Hjelpe meg for en scoring, utbrøt NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Dette kan vi nyte i repriser herfra til evigheten, sa kommentator Olav Traaen.

– Trodde den gikk over

Det var ingen hvilken som helst scoring som satte den endelige spikeren i LSK-kista, sørget for 2-0-seier og at laget fra Oslo øst sikret «The Double» i årets sesong søndag kveld.

oTXbFX0nn58

IMPONERTE: Marie Dølvik Markussen (bak) er strålende fornøyd med cupgull søndag og poserer for fotografene sammen med Celin Bizet Ildhusøy.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

For i det 105. minutt, bare noen minutter etter at Ajara Njoya hadde sørget for 1-0, bestemte Vålerenga-innbytter Dølvik Markussen seg for å drepe absolutt all spenning.

Og for en måte 23-åringen gjorde det på. Først dro hun av en LSK-forsvarer ute til venstre og satte fart mot mål. På rundt 20 meter hamret hun ballen rett i lengste kryss, fullstendig utagbart for keeper Ida Norstrøm.

– Det var deilig å se den gå inn. Det gikk i «slow motion» (sakte film). Jeg trodde den gikk over, men så gikk den heldigvis inn, sier Dølvik Markussen til NRK.

– Stolt over jentene

Cupfinalen markerte også slutten på Sherida Spitses Vålerenga-karriere. Den fortsetter i nederlandske Ajax fra og med neste år.

DPEkk9XCRrk

GLISTE FOR CUPFINALESEIER: Sherida Spitse, her etter kampslutt mot LSK Kvinner.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Drømmen hennes var å avslutte med to trofeer i hjemlige turneringer. Det klarte hun.

– Ikke en veldig god kamp av noen av lagene, oppsummerer Spitse.

– Du kunne se at vi er på tampen av sesongen. Og det er spesielt når vi spiller på gress, som er annerledes enn kunstgress. Men vi kan være stolte av oss selv, med mange kamper på rad. Jeg er stolt over jentene.

Misset to store sjanser

Avslutningen på cupfinalen stod i sterk kontrast til resten av kampen på nasjonalarenaen. For den var generelt svært tam og preget av tunge bein og feil.

Den første store sjansen kom så sent som i det 39. minutt. Den var til gjengjeld stor.

Da mottok Vålerengas Synne Jensen ballen på rundt 20 meter. Den driblesterke kantspilleren satte deretter LSK-forsvaret sjakk matt ved å lobbe angrepsmakker Celin Bizet Ildhusøy gjennom alene med keeper, som ikke klarte å følge opp og avsluttet rett i keeper

Lillestrøm ville ikke være dårligere like før pause. Da ble Emilie Haavi ble satt opp ute til venstre, skuddfintet vekk VIFs midtstopper, men den påfølgende avslutningen fra kort hold gikk rett på keeper.

WAQQjk1OWCA

CUPVINNERE: Vålerenga-laget poserer jublende for fotografene etter at pokalen blir med hjem til Valle i Oslo.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kunne avgjort to minutter før full tid

Der den første omgangen var tam, var den andre direkte sjansefattig og preget av slurv. Først i det 80. minutt spilte Vålerenga seg til en enorm sjanse.

Ildhusøy satte opp innbytter Sigrid Heien Hansen. Skuddet fra rundt 16 meter skiftet retning i en LSK-forsvarer, men keeper Norstrøm fikk i siste liten hindret 1-0 til de blåkledde.

Bare minutter før full tid fikk Roman Haug en alle tiders mulighet til å avgjøre det hele, men avslutningen fra 25 meter og åpent mål gikk utenfor – til trener Hege Riises store frustrasjon.

Dermed fortsatte cupfinalen inn i ekstraomganger der to Vålerenga-scoringer på tre minutter avgjorde det hele.

– Kunne avgjort før ekstraomgangene

I Lillestrøm-leiren var både spillere og trenere skuffet.

UjdLo0RQyMk

KNUST: Sophie Romàn Haug får trøst av trener Hege Riise etter cupfinalen mot Vålerenga.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Vi har mange sjanser. Vi kunne avgjort dette før ekstraomgangene, mener LSK Kvinners soleklart beste spiller, Emilie Haavi.

– Jeg synes vi gjør en god kamp og har muligheter nok til å score, sier Hege Riise, som gir fra seg hovedtreneransvaret neste sesong. At de bommet på flere sjanser og var unøyaktige på den siste tredjedelen virket ikke å overraske henne.

– Det er symptomatisk for sesongen, føler jeg. Men jeg er stolt av gjengen. Så gleder jeg meg til 2021, for det blir en «heidundranes» sesong.

Siste nytt

 • Ny seier for Brann

  Brann seiret 3-1 over Kongsvinger på bortebane i 1. divisjon torsdag.

  Niklas Jensen Wassberg sendte Brann i ledelsen etter bare ti minutters spill. Det var Brann-spillerens tredje seriemål for sesongen. Fem minutter før pause doblet Frederik Børsting ledelsen til Brann. Ved pause var stillingen 2-0 til Brann.

  Martin Vinjor reduserte til 1-2 noen minutter etter sidebytte. Innbytter Bård Finne scoret for Brann og sørget for at stillingen var 3-1 to minutter på overtid. Han ble byttet inn bare ti minutter tidligere. Det ble ikke scoret flere mål i oppgjøret. Kampen ebbet ut på stillingen 1-3.

  Brann har vunnet fem av sine seks siste kamper. (NTB)

  SK Brann - Sandnes Ulf (OBOS-ligaen) (3-0)
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Svensk pangåpning holdt ikke mot Canada – snudde 0-3 til 4-3

  To tidlige mål så lenge ut til å gi svensk seier over Canada i kvartfinalen i ishockey-VM. Men en sluttspurt fra canadierne ga overtid og Tre Kronor-exit.

  Sverige er ranket som nummer fem i verden og vant ishockey-VM i 2017 og 2018. I finske Tammerfors torsdag, ventet verdenstoer Canada, som vant VM de to årene før Sverige.

  Kun to minutter ut i 1. periode sendte Carl Klingberg Tre Kronor i føringen. Seks minutter senere økte Willam Nylander til 2-0. I 2. periode var Canada det beste laget, men slet med å sette sjansene. Det utnyttet svenskene da Max Friberg sørget for 3-0.

  Tidlig i siste periode reduserte Ryan Graves til 1-3, og minuttet før slutt gjorde Pierre-Luc Dubois og Mathew Barzal to raske mål som ga overtid. Der brukte Drake Batherson kun 43 sekunder på å sette 4-3, og med det ende svenskenes håp om VM-gull. (NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Vesa Moilanen / AP
 • «Norske» OB tapte cupfinalen etter straffedrama

  Det ble et jevnt oppgjør i den danske cupfinalen mellom OB og Mitjylland. OBs fire nordmenn måtte se gullet ryke etter 3-4 i straffesparkkonkurransen.

  Nicholas Mickelson, Jørgen Skjelvik og Sander Svendsen spilte alle fra start for OB torsdag. Svendsen ble byttet ut halvveis i andre omgang, mens Robin Østrøm var ubenyttet reserve.

  OB startet kampen best og dominerte den første timen før Midtjylland tok over. Etter 0-0 til ordinær tid og i ekstraomgangene, måtte det hele avgjøres fra 11-metersmerke.

  Der ble OBs midtstopper Kasper Larsen syndebukken da han bommet på den siste straffen. Brasilianske Evander satte Mitjyllands siste og sørget for for klubbens andre cuptittel i historien.

  Midtjylland kan skilte med en cuptriumf fra tidligere, tilbake i 2019. OB har vunnet cupen fem ganger, senest i 2007. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Stabæk - Rosenborg.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste