Drømmetreff da Viking senket Vålerenga

OSLO/ULLEVÅL (NRK): Kom en av kandidatene til årets mål allerede i første runde? Ikke umulig. For suseren fra Björn Daníel Sverrisson var virkelig en lekkerbisken.

Viking mål

SUSER: Aslak Falch i Vålerenga-målet hadde ingen mulighet til å stoppet skuddet fra Vikings Björn Daníel Sverrisson.

Kandidat til årets mål? Målet til Vikings Björn Daníel Sverrisson var i hvert fall nydelig å se på. Fra omtrent 25 meters hold dundret islendingen til og skrudde ballen lekkert i krysset.

– Det var drømmetreff og et veldig bra mål. Da jeg traff ballen, visste jeg at den skulle gå inn. Jeg hadde en følelse av den gikk rett i krysset, sier Sverrisson til NRK.

Vålerengas målvakt, Aslak Falch, hadde ingen mulighet til å redde skuddet fra islendingen.

– Björn har gjort det før, og han har det i seg. Han har en veldig fin venstrefot og skuddet var presist. Det er ikke mange keepere som hadde tatt den der, konstaterer Viking-trener Kjell Jonevret.

– Kom årets mål allerede?

– I hvert fall så langt. Kanskje det blir årets for oss, smiler Jonevret.

Viking

FEIRET SCORINGEN: Dagens mann på Ullevål stadion, Björn Daníel Sverrisson.

Rekdal: – Surt

Vålerenga vant mye ball i åpningsminuttene og presset Viking tilbake på egen banehalvdel. Men likevel så var det Viking som fikk satt ballen i nettet.

Rett etter Vikings scoring i det 22. minutt fortsatte Vålerenga å styre kampen. De var farlig frempå ved flere anledninger, men Viking forsvarte seg godt.

Etter hvilen fortsatte vertene å sette press på bortelaget. Vålerenga jaget mål, men Viking-spillerne var flinke til å blokkere hjemmelagets avslutningsforsøk.

– Det er surt selvfølgelig. Vi trykker på mest og har flest målsjanser. Men vi må bli mer presise på dødball og innlegg. Men det er små marginer i fotball. Viking føler sikkert at de er heldige som får ta med seg tre poeng hjem til Stavanger, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– Kanskje jeg vil si at vi var litt heldige når jeg ser kampen i ettertid, men nå føles det bare bra, sier Jonevret.

Jonevret

GLAD TRENER: Kjell Jonevret kunne feire seieren sammen med egne spillere etter kampen.

Unggutten avgjorde

Gjestene truet med kontringer, og i det 88. minutt satte de spikeren i kista. Innbytter Mathias Bringaker (19) fikk skutt fra spiss vinkel, og plasserte skuddet vakkert i mål.

– Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle treffe så bra. Det var utrolig kjekt å score på Ullevål i en så viktig kamp som seriestarten, sier Bringaker til TV 2.

Bringaker

Mathias Bringaker sørget for 2–0 til bortelaget.

To veldig fine mål senket altså Vålerenga i kveld, som i hvert fall ikke bør være fornøyd med forsvarsspillet på 2-0-scoringen.

Viking kan dermed ta med seg tre poeng hjem til Stavanger.

Dette var den siste kampen i den første runden av årets eliteserie, og tabellen ser slik ut: