Zlatan etter drømmedebuten: – Vi har noe stort på gang

– Dette er mitt land. Det går ikke an å mislykkes i mitt land, sa Zlatan etter å ha scoret sitt første mål for Manchester United. Og det på ekte Zlatan-vis.

Zlatan Ibrahimovic and Manchester United in Gothenburg

DUELL: Norske Martin Linnes (t.v.) hadde ikke sjans mot Zlatan i lørdagens kamp.

Tre minutter, han trengte ikke mer, Zlatan Ibrahimović.

I duell med Kongsvinger-gutten Martin Linnes vendte han ryggen til Galatasarays stenger. Innlegget fra Luis Antonio Valencia var nærmest perfekt, og i kjent stil tok Zlatan sats med et nydelig brassespark.

Ballen gikk rett i nettmaskene bak Fernando Muslera. United-manager José Mourinho kunne ikke gjøre annet enn å klappe hendene sammen og riste på skuldrene.

Zlatan fikk dermed en drømmedebut for Manchester United hjemme i Sverige i kampen de vant 5-2 mot Galatasaray.

I kjent Zlatan-stil

– Å få score et mål etter bare noen minutter i sin første kamp for sin nye klubb er bare herlig. Vi har noe stort på gang, og nå får vi se om Paul Pogba kommer og, sa Zlatan i Eurosport etter kampen.

(Saken fortsetter under videoen)

Tre minutter han trengte ikke mer, Zlatan Ibrahimović. I duell med Kongsvinger-gutten Martin Linnes vendte han ryggen til Galatasarays stenger. Innlegget fra Luis Antonio Valencia var nærmest perfekt og i kjent stil tok Zlatan sats med et nydelig brassespark.

SE VIDEO: Her møter Zlatan pressen etter United-debuten.

Lørdagens kamp var den første etter EM i sommer, det som også ble hans siste kamp på det svenske landslaget. Men som han selv har sagt tidligere, glemmer han ikke hvor han kommer fra for det. Det er nok også en av grunnene til at debuten kom i hjemlandet.

– Det å gjøre det på svensk jord er fantastisk deilig. Vi hadde bra trøkk og dette er mitt land. Det går ikke an å mislykkes i mitt land, var de siste ordene Zlatan sa til pressen i intervjusonen etter kampen.

Mourinho tok grep i pausen

SOCCER-FRIENDLY/

KLAR TALE: José Mourinho var ikke fornøyd med lagets første omgang.

– Han får det til å se så enkelt. Med den høyden, den lengden, det er ikke lett å få beina så høyt over hodet. Det er vakkert, sa den tidligere United-spilleren Jesper Blomqvist på MUTV i kampen som ble sendt på TV 2 sport premium.

Så snudde Galatasaray kampen rett før pause og gikk opp i en 2-1-ledelse. Det var ikke Uniteds nye manager, Mourinho, til å ta tak i garderoben.

– Første omgang var dårlig. I pausen samlet manageren oss og sa noen ord som fikk oss til å spille mye bedre i andre omgang, sa Fellaini etter kampen.

Rashford: – Jeg lærer mye av Zlatan

UNG: Her sikrer 18 år gamle Marcus Rashford straffe til United.

For da spillerne gikk ut av garderoben og inn på matta til siste omgang virket de klart mer besluttsomme. Zlatan gikk imidlertid å satte seg på benken, mens unggutten Marcus Rashford gikk inn i svenskens plass.

– Han er helt fantastisk. Det er utrolig hvor mye vi kan lære av han mens vi spiller sammen. Det er en massiv hjelp for meg bare å spille med han og se hvordan han er, både på og utenfor banen. Det er mye å læra av han og forhåpentligvis kan jeg ta med meg noe av det han gjør inn i mitt eget spill, sa 18-åringen om Zlatan etter kampen til MUTV.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.