NRK Meny
Normal

Drømmescoring da Sarpsborg senket Vålerenga

Jon-Helge Tveita smalt inn en kandidat til årets mål da Sarpsborg vant toppkampen mot Vålerenga.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Vålerenga.

FEIRER: Sarpsborg 08 feirer det fantastiske målet til Tveita.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Klokka passerte 65 minutter, og Jon-Helge Tveita fikk ballen innenfor midtsirkelen. Situasjonen så ikke spesielt målfarlig ut, men Tveita hadde andre planer.

Han satte fart, og passerte tre mann på veien. Plutselig befant han seg på 20 meters hold, og da ladet han skuddfoten. Ballen passerte over hodet på VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey, og landet i lengste hjørne.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Vålerenga.

UTSPILT: Adam Larsen Kwarasey måtte se skuddet til Tveita lande i krysset.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Dermed sendte han Sarpsborg i ledelsen 2-0, i en kamp hvor de til slutt vant 3-0.

Og det var ikke det eneste lyspunktet på en flott Sarpsborg-kveld. Klubben satte også publikumsrekord på Sarpsborg stadion, med 6149 tilskuere til stede på dagens kamp.

Hjemmelaget kom best ut

Med publikumsfest på tribunen bød Sarpsborg opp til dans.

Hjemmelaget gikk rett i strupen på VIF, og allerede etter fire minutter fikk Joonas Tamm masse plass i boksen. Men hodestøtet gikk rett i aluminiumet, og assistentdommeren var oppe med flagget, for å markere for offside.

Drøye kvarteret var spilt da Sarpsborg igjen skapte problemer i Vålerenga sin boks.

Ole Jørgen Halvorsen svingte ballen inn til en fullstendig umarkert Patrick Mortensen, som sendte Sarpsborg i ledelsen med et kontant hodestøt.

Vålerenga slet med å skape de store sjansene i hele oppgjøret, men fikk sin første like før pause. Etter flotte kombinasjoner ramlet ballen ned i beina til Sam Johnson, som tok en piruett, og klinket til. Forsøket var hardt, men gikk rett på keeper Aslak Falch

Andre omgang fortsatte i samme spor, med få store sjanser til hovedstadslaget.

Og etter halvspilt omgang fant altså Jon-Helge Tveita frem tryllepulveret, og smalt inn drømmescoringen.

På overtid dukket Patrick Mortensen igjen opp i boksen, og kunne sette et ferdigscoret innlegg enkelt i mål. Dermed fastsatte han sluttresultatet til 3-0, og Sarpsborg kunne innkassere tre poeng.

Eliteserien fotball 2018, Sarpsborg 08 - Vålerenga.

DAB: Patrick Mortensen jubler etter å ha sendt Sarpsborg i ledelsen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk