Hopp til innhold

Usikker før hat tricket: – Tenkte hele uka på om jeg var klar for å spille

Vidar Örn Kjartansson fortsatte der han slapp sist han var i Eliteserien og scoret hat trick på en halv omgang i sin første kamp tilbake i Vålerenga-drakt.

Kjartansson og Fagermo

JUBEL: Dag-Eilev Fagermo var storfornøyd med innsatsen til sin nye spiss.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sist islandske Vidar Örn Kjartansson spilte i Eliteserien noterte han seg for 25 seriemål på 29 kamper i Vålerenga-drakta.

Seks år seinere fortsatte Kjartansson som om han aldri hadde vært borte. Om returen mot Brann skal være pekepinnen kommer ikke islendingen til å være noe dårligere denne gangen.

Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Brann.

Vidar Örn Kjartansson scoret hat trick på ni minutter i første omgang mot Brann.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tre touch var alt 30-åringen trengte for å score tre mål på de første 22 minuttene mot rivalen Brann på Intility. Etter kampen fortalte Kjartansson til NRK at han gjennom uka i forkant hadde vært usikker på om han var klar for å spille kamper igjen.

– Jeg er glad for tre poeng og glad for meg selv. Jeg har ikke spilt på lenge og tenkte hele uka på om jeg var klar for å spille. Det er halvannen måned siden jeg spilte 90 minutter. Jeg må gi gutta ros, vi var gode framme og defensivt. De første 45 minuttene var utrolige, sier Kjartansson.

Kjartansson mener den gode starten handler om at Vålerenga har gitt ham tro på egne ferdigheter igjen.

– Det handler om selvtillit. De to siste årene har jeg flyttet mye på meg og har ikke følt meg verdsatt. Her føler jeg meg verdsatt og de tror på meg. Da spiller man bedre, sier Kjartansson.

Vålerenga hadde ikke scoret mer enn to mål i enn seriekamp siden forrige sommer, men med Kjartansson og 19 år gamle Osame Sahraoui i enestående form tok Oslo-laget fullstendig fyr i første omgang mot Brann.

– Jeg er glad på hans vegne og Vålerengas vegne. Vi har jobbet lenge for å få det her til, og vært veldig samstemt på det i sportslig ledelse og styret. Vidar har ønsket seg tilbake og når vi greide det var det en drømmedebut, sier en glad Fagermo til NRK om sin nye spiss.

Fem mål før pause

Det var ikke bare Kjartansson av Vålerengas debutanter som markerte seg mot Brann. Henrik Bjørdal har kommet inn fra belgiske Zulte Waregem og etter bare fire minutter ble hans heading fra en corner rotet inn i eget mål av Brann-keeper Markus Pettersen.

Brann øynet håp da Petter Strand utlignet etter bare åtte minutter. Det ble også det eneste lyspunktet i en ellers mørk første omgang for Brann.

For det neste kvarteret var det klart for Kjartansson-show. Godt assistert av en strålende Osame Sahraoui på venstrekant var Vålerenga-spissen klinisk til fingerspissene da han satte inn tre mål på ni minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Sahraoui, som hadde ypperlige involveringer før Vålerengas tredje og fjerde scoring, fikk selv æren av å sette det femte før pause da han kunne spasere inn en retur etter en ny Kjartansson-avslutning.

Heng på Europa

Vålerenga var også nærmest scoring i den andre omgang, hvor Magnus Lekven og Aron Dønnum hadde gode muligheter til å øke ledelsen. Kjartansson ble tatt av banen etter en drøy time til stående applaus for de Vålerenga-supporterne som var på plass.

Med storseieren er Vålerenga oppe på femteplass i ligaen, bak Rosenborg på målforskjell og har heng på Odd og Molde i kampen om europacupspill neste sesong.

Brann på sin side har hatt en ujevn start på Kåre Ingebrigtsens trenerperiode. Dette var lagets andre tap på de fire kampene, og det var ingenting som stemte for bergenserne i hovedstaden.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal