Hopp til innhold

Usikker før hat tricket: – Tenkte hele uka på om jeg var klar for å spille

Vidar Örn Kjartansson fortsatte der han slapp sist han var i Eliteserien og scoret hat trick på en halv omgang i sin første kamp tilbake i Vålerenga-drakt.

Kjartansson og Fagermo

JUBEL: Dag-Eilev Fagermo var storfornøyd med innsatsen til sin nye spiss.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sist islandske Vidar Örn Kjartansson spilte i Eliteserien noterte han seg for 25 seriemål på 29 kamper i Vålerenga-drakta.

Seks år seinere fortsatte Kjartansson som om han aldri hadde vært borte. Om returen mot Brann skal være pekepinnen kommer ikke islendingen til å være noe dårligere denne gangen.

Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Brann.

Vidar Örn Kjartansson scoret hat trick på ni minutter i første omgang mot Brann.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tre touch var alt 30-åringen trengte for å score tre mål på de første 22 minuttene mot rivalen Brann på Intility. Etter kampen fortalte Kjartansson til NRK at han gjennom uka i forkant hadde vært usikker på om han var klar for å spille kamper igjen.

– Jeg er glad for tre poeng og glad for meg selv. Jeg har ikke spilt på lenge og tenkte hele uka på om jeg var klar for å spille. Det er halvannen måned siden jeg spilte 90 minutter. Jeg må gi gutta ros, vi var gode framme og defensivt. De første 45 minuttene var utrolige, sier Kjartansson.

Kjartansson mener den gode starten handler om at Vålerenga har gitt ham tro på egne ferdigheter igjen.

– Det handler om selvtillit. De to siste årene har jeg flyttet mye på meg og har ikke følt meg verdsatt. Her føler jeg meg verdsatt og de tror på meg. Da spiller man bedre, sier Kjartansson.

Vålerenga hadde ikke scoret mer enn to mål i enn seriekamp siden forrige sommer, men med Kjartansson og 19 år gamle Osame Sahraoui i enestående form tok Oslo-laget fullstendig fyr i første omgang mot Brann.

– Jeg er glad på hans vegne og Vålerengas vegne. Vi har jobbet lenge for å få det her til, og vært veldig samstemt på det i sportslig ledelse og styret. Vidar har ønsket seg tilbake og når vi greide det var det en drømmedebut, sier en glad Fagermo til NRK om sin nye spiss.

Fem mål før pause

Det var ikke bare Kjartansson av Vålerengas debutanter som markerte seg mot Brann. Henrik Bjørdal har kommet inn fra belgiske Zulte Waregem og etter bare fire minutter ble hans heading fra en corner rotet inn i eget mål av Brann-keeper Markus Pettersen.

Brann øynet håp da Petter Strand utlignet etter bare åtte minutter. Det ble også det eneste lyspunktet i en ellers mørk første omgang for Brann.

For det neste kvarteret var det klart for Kjartansson-show. Godt assistert av en strålende Osame Sahraoui på venstrekant var Vålerenga-spissen klinisk til fingerspissene da han satte inn tre mål på ni minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Sahraoui, som hadde ypperlige involveringer før Vålerengas tredje og fjerde scoring, fikk selv æren av å sette det femte før pause da han kunne spasere inn en retur etter en ny Kjartansson-avslutning.

Heng på Europa

Vålerenga var også nærmest scoring i den andre omgang, hvor Magnus Lekven og Aron Dønnum hadde gode muligheter til å øke ledelsen. Kjartansson ble tatt av banen etter en drøy time til stående applaus for de Vålerenga-supporterne som var på plass.

Med storseieren er Vålerenga oppe på femteplass i ligaen, bak Rosenborg på målforskjell og har heng på Odd og Molde i kampen om europacupspill neste sesong.

Brann på sin side har hatt en ujevn start på Kåre Ingebrigtsens trenerperiode. Dette var lagets andre tap på de fire kampene, og det var ingenting som stemte for bergenserne i hovedstaden.

Siste nytt

 • KFUM forbi Sogndal etter hjemmeseier

  Tre mål den første halvtimen sørget for at KFUM kunne juble for 3-2-seier over Sogndal søndag.

  Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen.

  Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen.

  Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen ved midtstopper Andreas van der Spa. Et kvarter etter sidebyttet lå gjestenes andre i nettet etter mål fra Jónatan Ingi Jónsson, men nærmere kom de ikke poeng. (NTB/NRK)

  1. divisjon fotball menn, KFUM Oslo - Brann
Oslo 20220509. KFUMs Moussa Njie t.v. jubler sammen med Keivan Ghaedamini og Simen Hestnes, etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i kampen i 1. divisjon mellom KFUM Oslo og Brann på KFUM Arena i Oslo.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Groenewegen best i centimeterduell i Tour de France – Kristoff sjanseløs

  Dylan Groenewegen hadde det beste innslaget og slo sammenlagtleder Wout Van Aert med minst mulig margin på søndagens tredje etappe av Tour de France til danske Sønderborg.

  I en jevn spurt kom nederlenderen i stor fart bakfra og kunne juble for sin femte etappeseier i Touren. Groenewegen har med seg norske Amund Grøndahl Jansen som en viktig lagkamerat i årets Tour.

  Alexander Kristoffs lag Intermarché-Wanty-Gobert lå den nest siste kilometeren langt framme med flere ryttere for å hjelpe rogalendingen, men den knappe siste kilometeren måtte han klare seg alene.

  Kristoff tok sin andre 11.-plass på to dager.

  Magnus Cort Nielsen var eneste mann i dagens brudd. Dansken tok dermed de tre innlagte bakkespurtene og er fremdeles eneste mann med poeng i klatrekonkurransen.

  Dylan Groenewegen vinner 3. etappe av Tour de France 2022 til Sønderborg
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Rise ga Skeid viktig trepoenger fire minutter på overtid

  Bendik Rise ble den store helten da Skeid vant bunnoppgjøret mot Oslo-rivalen Grorud i 1. divisjon søndag.

  Skeid gikk til pause med 2-0-ledelse, men innen kvarteret var spilt i annen omgang sto det likt på Nordre Åsen.

  Dermed så det ut til å bli poengdeling, men fire minutter på overtid satte Rise seiersmålet.

  For Skeid var seieren den andre denne sesongen. De ti andre seriekampene har alle endte med tap. Også Grorud og Stjørdals-Blink har seks poeng.

  Football, OBOS-ligaen, Skeid - Brann
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste