NRK Meny
Normal

Drømmer om trippel Ingebrigtsen i EM: – Ville vært sensasjonelt

FLAGSTAFF (NRK): Henrik (25), Filip (23) og Jakob Ingebrigtsen (15) vil klare det utrolige i år – at alle tre stiller på 1500 meteren i EM.

Brødrene Ingebrigtsen

HØYE MÅL: For Henrik Ingebrigtsen (i midten) betyr OL mest, men å få løpe EM sammen med brødrene Filip og Jakob henger også høyt.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Norges desidert beste mellomdistanseløper Henrik Ingebrigtsen kan få selskap av ikke bare én bror, men to, når EM går av stabelen i Amsterdam fra 6.-10. juli. Det er i hvert fall det 15 år gamle Jakob gir alt for denne sesongen.

– Det hadde jo vært helt sensasjonelt. Det hadde vært kult med tre stykker Ingebrigtsen på startlistene i EM, sier Henrik til NRK og gliser.

Brødrene Ingebrigtsen

GUTTA PÅ TUR: Jakob, Filip og Henrik er mer sammenspleisa tilbringer mer tid sammen enn de fleste søskenflokker.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Man må jo stase litt høyt, slår Jakob fast.

De tre brødrene Henrik, Filip og Jakob tilbringer nesten fire uker på høydesamling i Flagstaff sammen nå i april. Her legges forberedelsene til en sesong med både EM og OL.

Kan klare kravet

Mens Henrik har hatt en noe trøblete sesongoppkjøring, har Filips vært problemfri. Og Jakob har hatt en enorm fremgang – også dette året.

– Så fort som Jakob sprang i fjor, og så mye bedre han er blitt på trening fra i fjor til i år, så tror jeg faktisk ikke det er mye om å gjøre at han tar EM-kravet. Han skal ikke ha en usannsynlig bra sesong for at det faktisk skjer, mener Henrik.

EM-kravet er på 3.40,50, som er hele åtte sekunder raskere enn Jakobs personlig bestenotering.

– Holder jeg treningen oppe og får kontinuitet over lang tid, så skal det gå bra, tror Jakob.

God nok = gammel nok

Brødrene Ingebrigtsen

TAR KAKA: Det vil være en sensasjon om alle de tre brødrene kommer til start på 1500-meteren i NM, mener eldstemann Henrik.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Også far og trener Gjert Ingebrigtsen har tro på at yngstemann klarer EM-kravet denne sesongen. Han tviler likevel på at det blir tur til Amsterdam.

– Jeg tror ikke han blir tatt ut, og det er kanskje ikke hensiktsmessig heller, for han har ikke deltatt i noen mesterskap ennå. Men mitt utgangspunkt er jo at er man god nok er man gammel nok. Både vi og han er jo der likevel, så om han surrer på seg en drakt og deltar, er det greit det, sier Gjert Ingebritsen.

– Hvordan ville det være for deg som far å ha tre sønner i et EM?

– For min del betyr det ikke så mye, men for Jakob sin del ville det nok vært veldig stort å få delta sammen med brødrene. Men vi har ikke noe hast, og jeg tror uansett det blir en kjempesesong for alle, sier han.

De 3 løperbrødrene Ingebrigtsen drømmer om å delta sammen i EM i Amsterdam i juli. Men skal drømmen gå i oppfyllelse, må 15 årige Jaocb forbedre den personlige rekorden. Reporter: Carl Andreas Wold, foto: Roy Kenneth S. Jacobsen.

SE VIDEO

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn