Europa-drømmen lever for Sarpsborg: – Det er en kveld jeg aldri vil glemme

SARPSBORG/OSLO (NRK): Matchvinner Patrick Mortensen lovet å nyte hvert sekund etter avansementet i Europaligaen.

UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen 1-0 (2-2 sammenlagt, Sarpsborg videre på bortemål)

JUBEL: Stor dag for Patrick Mortensen og Sarpsborg 08 som er et steg nærmere gruppespillet i Europaligaen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 fikk et bortemål i den første kampen mot St. Gallen. Med 1–0 seier i returoppgjøret går østfoldingene videre på nettopp bortemålsregelen. Takket være scoringen til Patrick Mortensen etter 31 minutter.

– Det var en positiv opplevelse med fantastiske rammer og masse fans. Det er en kveld jeg ikke vil glemme, sier dansken til NRK.

Hvordan har du det nå?

– Litt sliten, men utrolig glad og stolt. Det er en stor dag for klubben og vi skal nyte det i kveld, sier han.

Rett i strupen

Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på sveitsiske St. Gallen i europaligakvaliken. Før det hadde gått 10 minutter fikk de sin første store sjanse – et langt innkast ble stusset på bakerste stolpe, men Patrick Mortensen rakk ikke fram i tide.

Men Østfold-laget fortsatte å herje med sveitserne utover i første omgang og skapte flere gode sjanser. Belønningen kom etter en halvtime da Mortensen fikk en ny sjanse på bakerste stolpe, denne gangen stanget dansken Sarpsborg i ledelsen.

– Over to kamper med tanke på det vi har produsert mot et veldig godt fotballag, er det bare å ta av seg hatten for de gutta som er utpå der, sier en fornøyd Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

Holdt unna

Selv om St. Gallen hadde med seg en 2–1 ledelse fra første kamp, var det klasseforskjell på lagene i første omgang. I andre omgang prøvde sveitserne å komme tilbake, men østfoldingene forsvarte seg godt. Med 2–2 sammenlagt går Sarpsborg 08 videre på bortemålsregelen.

– De skaper ikke mye på oss, de etablerer spill på vår halvdel, men det ble ikke mange sjanser av det. Vi blir slitne i andre omgang og da sliter vi med å få ballen ned og gjøre noe selv, men strukturelt er det fabelaktig, sier Bakke til NRK.

Dermed er Geir Bakke og hans gutter er klare for tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen. Der venter kroatiske Rijeka.

– Europa er utrolig viktig. Det er viktig at norske lag klarer å mobilisere. Det er utstillingsvindu, det er økonomi, det er egentlig alt. Nå er vi i gang med reise som er utrolig artig og den erfaringen vi får er gull verdt både for klubben og spillerne, sier en glad Geir Bakke til NTB.

Guttedrømmen

– Vi gjør jobben. Vi trengte bare å vinne 1–0, så vi gjør en bunnsolid laginnsats, sier kaptein Joachim Thomassen til NRK.

Til NTB sier han klubben ikke har tenkt til å stoppe her.

– Det var dette som var drømmen da jeg spilte på gressbanen ved siden av stadion som ung gutt. Vi er en ung klubb som har kjempet oss til et par cupfinaler og meldt oss på i medaljekampen de siste årene. Nå topper vi det med avansement i Europa.

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn