Europa-drømmen lever for Sarpsborg: – Det er en kveld jeg aldri vil glemme

SARPSBORG/OSLO (NRK): Matchvinner Patrick Mortensen lovet å nyte hvert sekund etter avansementet i Europaligaen.

UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen 1-0 (2-2 sammenlagt, Sarpsborg videre på bortemål)

JUBEL: Stor dag for Patrick Mortensen og Sarpsborg 08 som er et steg nærmere gruppespillet i Europaligaen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 fikk et bortemål i den første kampen mot St. Gallen. Med 1–0 seier i returoppgjøret går østfoldingene videre på nettopp bortemålsregelen. Takket være scoringen til Patrick Mortensen etter 31 minutter.

– Det var en positiv opplevelse med fantastiske rammer og masse fans. Det er en kveld jeg ikke vil glemme, sier dansken til NRK.

Hvordan har du det nå?

– Litt sliten, men utrolig glad og stolt. Det er en stor dag for klubben og vi skal nyte det i kveld, sier han.

Rett i strupen

Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på sveitsiske St. Gallen i europaligakvaliken. Før det hadde gått 10 minutter fikk de sin første store sjanse – et langt innkast ble stusset på bakerste stolpe, men Patrick Mortensen rakk ikke fram i tide.

Men Østfold-laget fortsatte å herje med sveitserne utover i første omgang og skapte flere gode sjanser. Belønningen kom etter en halvtime da Mortensen fikk en ny sjanse på bakerste stolpe, denne gangen stanget dansken Sarpsborg i ledelsen.

– Over to kamper med tanke på det vi har produsert mot et veldig godt fotballag, er det bare å ta av seg hatten for de gutta som er utpå der, sier en fornøyd Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

Holdt unna

Selv om St. Gallen hadde med seg en 2–1 ledelse fra første kamp, var det klasseforskjell på lagene i første omgang. I andre omgang prøvde sveitserne å komme tilbake, men østfoldingene forsvarte seg godt. Med 2–2 sammenlagt går Sarpsborg 08 videre på bortemålsregelen.

– De skaper ikke mye på oss, de etablerer spill på vår halvdel, men det ble ikke mange sjanser av det. Vi blir slitne i andre omgang og da sliter vi med å få ballen ned og gjøre noe selv, men strukturelt er det fabelaktig, sier Bakke til NRK.

Dermed er Geir Bakke og hans gutter er klare for tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen. Der venter kroatiske Rijeka.

– Europa er utrolig viktig. Det er viktig at norske lag klarer å mobilisere. Det er utstillingsvindu, det er økonomi, det er egentlig alt. Nå er vi i gang med reise som er utrolig artig og den erfaringen vi får er gull verdt både for klubben og spillerne, sier en glad Geir Bakke til NTB.

Guttedrømmen

– Vi gjør jobben. Vi trengte bare å vinne 1–0, så vi gjør en bunnsolid laginnsats, sier kaptein Joachim Thomassen til NRK.

Til NTB sier han klubben ikke har tenkt til å stoppe her.

– Det var dette som var drømmen da jeg spilte på gressbanen ved siden av stadion som ung gutt. Vi er en ung klubb som har kjempet oss til et par cupfinaler og meldt oss på i medaljekampen de siste årene. Nå topper vi det med avansement i Europa.

Siste nytt

 • Sveriges stjernekeeper stiller i VM

  Sveriges keeperstjerne Henrik Lundqvist (37) har bestemt seg for å spille ishockey-VM i Slovakia, melder SVT.

  Lundqvist er tilgjengelig fordi New York Rangers ikke tok seg videre til sluttspillet i NHL.

  Norge møter Sverige 13. mai. Lundqvists tidligere lagkamerat Mats Zuccarello spiller ikke i VM.

  Henrik Lundqvist
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Djokovic med sjokktap i Monte Carlo

  Tennisstjernen Novak Djokovic må se langt etter en tredje tittel i Monte Carlo Masters. Serberen tapte fredag 3-6, 6-4, 2-6 mot russeren Danijl Medvedev i kvartfinalen. Djokovic har vunnet de tre siste Grand Slam-turneringene, men slitt i Masters 1000-turneringene.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Marca: Hazard klar for Real Madrid

  Den spanske avisen Marca hevder at Chelsea-stjernen Eden Hazard skal spille for Real Madrid, og at overgangen vil bli kunngjort i løpet av de neste dagene. Prisen for belgieren skal være like i underkant av 100 millioner euro (960 mill. kroner).

  hazard
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal