NRK Meny
Normal

Drømmen om gull

Å vinne OL-gull på hjemmebane må være noe av det aller største for en idrettsutøver. Jia Tian og Jie Wang har en god mulighet.

Jie Wang (nærmest) og Jia Tian er medaljekandidater på hjemmebane.

Jie Wang (nærmest) og Jia Tian er medaljekandidater på hjemmebane.

Foto: FIVB

Kineserne er det siste laget om har slått de amerikanske verdensenerne Walsh og May-Treanor i en internasjonal kamp.

Det skjedde i semifinalen i Stavanger i fjor. Det tyder på at kapasiteten til å slå selv de aller beste er der, men de kan ikke senke nivået sitt mye om de skal slå de andre medaljekandidatene.

Laget endte som nummer 2 i OL-kvalifiseringen bak Walsh og May-Treanor, men er seedet som nummer 1 ettersom de er vertslandets beste lag.

Forsvarsspilleren Jia Tian har spilt to OL-turneringer tidligere, med niendeplass i Athen som beste resultat. Da var hun nevnt i favorittsjiktet sammen med makker Fei Wang, men en kneskade som etterhvert stoppet Fei Wangs karriere ødela for laget.

Spilt sammen i to år

Jia Tian har spilt med sin nåværende makker Jie Wang siden 2006, og laget har fire seiere sammen.

De har blitt et stabilt topplag på kort tid, og i de 37 verdensserieturneringene de har spilt sammen har de bare vært utenfor topp 10 tre ganger.

Jia Tian og Jie Wang har spilt seks kamper mot Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes og vunnet alle. Det siste oppgjøret, i VM i fjor, var også det jevneste. Da tok det en time og ti minutter før Maaseide og Glesnes var slått 2-1.

Siste nytt

 • Kokslien vraket til Østerrike

  Mikko Kokslien får ikke plass i den norske kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Magnus Krog er tilbake fra sykdom som reserve. Det betyr at Kokslien i stedet reiser til USA for å gå renn i kontinentalcupen.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge