Drømmen i oppfyllelse for Diggins: – En enorm gave til skimiljøet

Sent fredag kveld delte den amerikanske skiyndlingen Jessica Diggins nyheten med sine følgere på sosiale medier: Verdenscupen i langrenn kommer til USA.

Pyeongchang Olympics Reactions Photo Gallery Jessica Diggins, of the United States, celebrates after winning the gold medal in the during women's team sprint freestyle cross-country skiing final at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)

YNDLING: Jessica Diggins har åpnet mange amerikaneres øyne for en sport som normalt går langt under radaren i USA.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Akkurat nå er folk i USA veldig interessert i langrenn, og min største drøm er at vi kan ha verdenscup der en dag. Det hadde vært veldig morsomt, sa Jessica Diggins til NRK 8. mars.

Hun trengte ikke vente lenge. Det internasjonale skiforbundet (FIS) er meget interessert i å utnytte entusiasmen som har oppstått i USA etter at de amerikanske langrennsprofilene Diggins og Kikkan Randall tok de forente staters aller første OL-gull i langrenn på lagsprinten i Pyeongchang.

Fredag vedtok de at det blir verdenscup i langrenn i USA i 2020. Nærmere bestemt i Minneapolis, Minnesota – bare en tre kvarters kjøretur fra Jessica Diggins' hjemsted Afton.

Sist det var verdenscuplangrenn i USA, var prøve-OL i Soldier Hollow i januar 2001.

Jessica Diggins, instagram live

BOBLENDE GLAD: Jessica Diggins gleder seg over at barna i Minnesota skal få oppleve noe hun selv ikke fikk oppleve som barn.

Så langrenn på VHS

Da nyheten nådde Diggins, fant hun fram telefonen for å dele gleden med sine 95.000 følgere på Instagram.

– Jeg har aldri før gått ut med en «live» video, men jeg fant ut at dette er et bra tidspunkt for å starte, for vi har fått store nyheter! Det er offisielt nå, vi skal ha et verdenscuprenn i Minneapolis i mars 2020. Det er enorme nyheter, sier en oppglødd Diggins.

27-åringen tenker tilbake på da hun selv var yngre.

– Da jeg var et barn, var den eneste måten å se verdenscupen på gamle VHS-kassetter i kjelleren, og jeg så videoene måneder etter at det faktisk skjedde, sammen med pappa. Det var så nær jeg kom, påpeker hun.

TOPSHOT-OLY-2018-PYEONGCHANG-MEDALS-BACKSTAGE

HISTORISK ØYEBLIKK: Jessica Diggins og Kikkan Randall med de første olympiske gullmedaljene USA har vunnet i langrenn.

Foto: MARTIN BUREAU / AFP

– En enorm gave

– Å få muligheten til å gi barna muligheten til å se dette i min egen bakgård, det er en enorm gave til skimiljøet. Det er alt jeg ønsket da jeg var yngre, men da var det ikke mulig, sier Jessica Diggins.

Vegard Ulvang, som er leder i langrennskomiteen i FIS, er også glad for at USA er inne på terminlista.

– Vi har ønsket å ha dem inn i mange år, men de har ikke hatt finansielt grunnlag. Nå har de løpere, da må vi snu oss fort rundt, sier han til NRK.

Ulvang påpeker samtidig at det er noen detaljer som skal på plass før Minneapolis blir endelig bekreftet som verdenscuparrangør i FIS Council om to uker.

Rennet i Minneapolis blir en sprint i fristil, og kommer mellom verdenscuphelgene i Quebec og Canmore i Canada.

– Om det blir en del av verdenscupfinalen i Canmore, eller om det blir et enkeltstående renn, er en av tingene som ikke er helt avklart, forteller Vegard Ulvang.

Siste nytt

 • Innlagt med hjerteproblemer

  Den tidligere svenske skiskyttertreneren Wolfgang Pichler behandles på sykehus etter å ha blitt rammet av alvorlige hjerteproblemer.

  Det bekrefter Sveriges olympiske komité (SOK), der 65 år gamle Pichler er ansatt som talentutvikler.

  – Våre tanker er med Wolfgang, sier SOKs virksomhetssjef Peter Reinebo ifølge Expressen.

  Tilstanden til suksesstreneren beskrives som alvorlig, men stabil. Pichler skal akutt ha blitt rammet av hjerteproblemene da han var ute på en sykkeltur nær hjemstedet Ruhpolding i helgen, skriver Aftonbladet.

  Pichler var landslagssjef da Sverige tok to gull og to sølv under OL i Pyeongchang i 2018. (NTB)

  WEB_SPORT
  Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB
 • Ruud fem plassar opp

  Casper Ruud klatrat fem plassar på verdsrankingen og er nummer 25 før French Open. Han nådde semifinalen i turneringa i Hamburg i helga.

  Til Eurosport seier Ruud at han har kontroll på den vonde skuldra som plaga han litt i Hamburg.

  Casper Ruud spelar sin førsterunde kamp mot japanske Yuichi Sugita i dag.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • City styrker forsvaret

  Manchester City er samd med Benfica om kjøp av midstopparen Ruben Dias for rundt 800 millionar kroner, skriv den portugisiske klubben på sine nettsider.

  I tillegg skal Nicolas Otamendi motsett veg.

  Men det gjenstår for spelarane å bli samde om dei perdonlege kontraktene, skriv Sky Sports.

  City tapte 2-5 på heimebane mot Leicester søndag.

  Ruben Dias
  Foto: Armando Franca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal